Έρευνα: Τα μισά παιδιά ηλικίας 6 ετών “σερφάρουν” στο διαδίκτυο χωρίς επίβλεψη.
line

 

Μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από το Internet Matters “δείχνει” ότι τα παιδιά ηλικίας έξι ετών είναι ψηφιακά τόσο προηγμένα όσο ήταν τα παιδιά δέκα ετών, πριν από τρία χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα που διεξήχθη ανάμεσα σε 1500 γονείς στο Ηνωμένο Βασίλειο, έδειξε ότι τα 3/4 των εξάχρονων παιδιών συνηθίζουν να παίζουν διαδικτυακά παιχνίδια σ’ ένα τάμπλετ ή σ’ ένα smartphone, ενώ το 44% των εξάχρονων επιλέγει να σερφάρει στο διαδίκτυο όταν πηγαίνει στο υπνοδωμάτιο του και το 41% αυτών των παιδιών το κάνουν χωρίς επίβλεψη! Επιπλέον το 32% των παιδιών ηλικίας έξι χρονών επιλέγει να μιλάει με μηνύματα διαδικτυακά, σε σύγκριση με το 31% των δεκάχρονων παιδιών που το έκαναν το 2013.

Στοιχεία της έρευνας έδειξαν επίσης ότι το 27% των εξάχρονων παιδιών επιλέγει να σερφάρει στο ίντερνετ ακόμα και όταν δε βρίσκεται στο σπίτι του.

Όπως είναι φυσικό, τα ευρήματα της έρευνας αυτής έχουν προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία στους γονείς, καθώς η εξαπάτηση και η παιδεραστία είναι δύο κίνδυνοι που ελλοχεύουν κατά κόρον στον κυβερνοχώρο.

Η Carolyn Bunting, γενική διευθύντρια Υποθέσεων στο Διαδίκτυο, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αν και τα στατιστικά στοιχεία γύρω από τα παιδιά έξι ετών και τις συνήθειές τους στο διαδίκτυο θα μπορούσαν να είναι έκπληξη για κάποιους, αυτό δείχνει τον ταχύ ρυθμό των αλλαγών στην τεχνολογία και πόσο ζωτικής σημασίας είναι για τους γονείς να ελέγχουν τις συσκευές με ασφάλεια και να κατανοήσουν ορισμένους από τους κινδύνους που εμπλέκονται όταν ένα παιδί σερφάρει στο Ίντερνετ» και συμπληρώνει «αν θέλουμε να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να εξερευνήσουν και να απολαύσουν την τεχνολογία σε όλη τους την παιδική ηλικία, θέλουμε επίσης να βεβαιωθείτε ότι οι γονείς είναι γνωρίζουν ακριβώς το τι πρέπει να κάνουν για να εξασφαλίσουν την ασφάλειά τους».

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Font Resize
Contrast