Πέντε τρόποι να κάνετε το YouTube πιο ασφαλές για τα παιδιά
line
#youtube

Τα παιδιά αγαπούν το YouTube γιατί εκεί μπορούν να δουν αστεία βίντεο, να μάθουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες ή να δημοσιεύσουν τις δικές τους δημιουργίες. Το δημοφιλές κανάλι όμως δεν περιέχει μόνο διασκεδαστικά βίντεο και παιχνίδια.

Ανακαλύψτε τις 5 πιο δημοφιλείς λειτουργίες ασφαλείας της Google που έχουν σχεδιαστεί για να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την οικογένειά σας ασφαλή στο διαδίκτυο.

  • Εγκαταστήστε έναν οικογενειακό λογαριασμό

Με αυτόν τον τρόπο έχετε τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να γνωρίζετε τι παρακολουθεί το παιδί σας στο YouTube, τι δημοσιεύει αλλά και τι πληροφορίες μοιράζεται.

  • Ενεργοποιήστε το φίλτρο για τον αποκλεισμό ακατάλληλου περιεχομένου

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να ελέγχετε τι να βλέπει το παιδί σας και τι όχι. Κάντε κύλιση στο κάτω μέρος μιας σελίδας του YouTube και ενεργοποιήστε την «Ασφαλή λειτουργία». Η «Ασφαλής λειτουργία» σάς βοηθά να φιλτράρετε πιθανώς αμφιλεγόμενο περιεχόμενο από την αναζήτηση.

  • Κάντε εγγραφή στα κανάλια

Ένας καλός τρόπος να προστατέψετε το παιδί σας από το να περιηγείται ανεξέλεγκτα στο YouTube, όπου μπορεί να συναντήσει ακατάλληλο περιεχόμενο, είναι να έχετε επιλέξει και ορίσει εκ των προτέρων τα αγαπημένα του κανάλια. Έτσι δε θα χρειάζεται να ψάχνει στον ιστό αλλά θα βρίσκει κατευθείαν αυτό που επιθυμεί να δει.

  • Δημοσιεύστε ιδιωτικά

Αν το παιδί σας θέλει να δημοσιεύσει ένα περιεχόμενο στο YouTube καλό θα είναι να έχετε ορίσει εσείς το ποιος θα έχει τη δυνατότητα να το δει. Σε αυτήν τη ρύθμιση μπορείτε να προχωρήσετε πατώντας το «upload» που βρίσκεται στο πάνω μέρος της οθόνης. Από εκεί επιλέξτε τη ρύθμιση «private» ή «unlisted». «Private» σημαίνει ότι μόνο οι χρήστες που εσείς επιλέγετε μπορούν να δουν το περιεχόμενο και «unlisted» σημαίνει ότι μπορούν να το δουν μόνο εκείνοι στους οποίους το έχετε «στείλει».

  • Απενεργοποιήστε τα σχόλια

Όταν δημοσιεύετε ένα περιεχόμενο υπάρχει μεγάλη πιθανότητα κάποιος χρήστης να προβεί σε έναν ακατάλληλο σχολιασμό. Για να μηδενίσετε αυτήν την πιθανότητα επιλέξτε το πλαίσιο «advanced settings» και ρυθμίστε είτε να μην επιτρέπεται η δημοσίευση σχολίων είτε να διατηρούνται μη δημοσιευμένα εως ότου δώσετε την έγκρισή σας.

 

ΠΗΓΗ: Common Sense Media

Font Resize
Contrast