Δήλωση συμμετοχής για Εκπαιδευτικούς μέσα από το ημερολόγιο
 

Tο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας – ΙΤΕ σε συνεργασία με την Google Hellas και την Google.org συνεχίζει την προσφορά μιας σειράς διαδικτυακών μαθημάτων για τους εκπαιδευτικούς του Νηπιαγωγείου,  Δημοτικού αλλά και του Γυμνασίου (κάθε ειδικότητας) προκειμένου να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και τις δεξιότητές τους σε καίρια θέματα ασφαλούς πλοήγησης για τα παιδιά. Προσφέρονται δύο κύκλοι μαθημάτων:

Οι δυο παραπάνω κύκλοι μαθημάτων αποτελούν ένα πολύπλευρο πρόγραμμα που παρέχει στους εκπαιδευτικούς τα εργαλεία και τις μεθόδους που χρειάζονται για να διδάξουν τις βασικές αρχές ψηφιακής ασφάλειας και ψηφιακής ιθαγένειας στο περιβάλλον της σχολικής τάξης. Τα μαθήματα συνεπικουρούνται από τεχνικές «παιχνιδοποίησης» με τη χρήση του Ίντερλαντ (Interland), ενός διαδικτυακού παιχνιδιού δράσης και περιπέτειας που κάνει την εκμάθηση της ψηφιακής ασφάλειας και ιθαγένειας διαδραστική και διασκεδαστική – όπως ακριβώς είναι και το ίδιο το διαδίκτυο.

  

Πέντε είναι οι βασικές θεματικές ψηφιακής ασφάλειας και ιθαγένειας του Κώδικα Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου:


 

To υλικό των δύο προγράμματων μπορείτε να το βρείτε και να το κατεβάσετε από εδώ:

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς των βαθμίδων του Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου (κάθε ειδικότητας). Παρόλα αυτά η ύλη του προγράμματος μπορεί να φανεί χρήσιμη και σε άλλες εκπαιδευτικές βαθμίδες καθώς και σε γονείς και κηδεμόνες.
Τα πρόγραμμα Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και κάθε εκπαιδευτικός έχει το δικαίωμα να παρακολουθήσει όσα διαδικτυακά σεμινάρια επιθυμεί,  το καθένα διάρκειας 120 λεπτών, τα οποία θα τον/την εισάγουν στην ύλη και στις τεχνικές και τα εργαλεία που μπορεί να χρησιμοποιήσει μέσα στην τάξη για να διδάξει αρχές ψηφιακής ασφάλειας και ψηφιακής ιθαγένειας.

Το πρόγραμμα συγκαταλέγεται στα προτεινόμενα Προγράμματα Εφαρμογές των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων του Δημοτικού και Γυμνασίου στον θεματικό άξονα “Ζω καλύτερα – Ευ Ζην” και μπορείτε να το βρειτε από την σελίδα του ΙΕΠ εδώ.

Στο πρόγραμμα Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου έχουν ήδη συμμετασχει και πιστοποιηθεί πάνω από 7000 εκπαιδευτικοί τις προηγούμενες χρονιές, εκ των οποίων το 98% πιστεύει οτι η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ενδυνάμωσε την ικανότητας τους να διδάξουν την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο και την Παιδεία στα Μέσα. 

Μετά το τέλος του προγραμματος ο εκπαιδευτικός θα λαμβάνει πιστοποίηση από την Google και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας – ΙΤΕ ότι παρακολούθησε το πρόγραμμα Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου. Μόνη προϋπόθεση για την αποστολή της πιστοποίησης είναι να συμπληρώσει μια σύντομη φόρμα αξιολόγησης του προγράμματος.

 

Δηλώστε συμμετοχή

Δήλωση συμμετοχής για Εκπαιδευτικούς μέσα από το ημερολόγιο

Αν είστε εκπαιδευτικός Νηπιαγωγείου, Δημοτικού ή Γυμνασίου, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή επιλέγοντας μια βολική για εσάς ημερομηνία. Οι διαθέσιμες ημερομηνίες των δύο προγραμμάτων βρίσκονται αναρτημένες στο ημερολόγιο του προγράμματος εδώ .

  • Το πρόγραμμα για τα μικρότερα παιδιά (5-9 ετών) ονομάζεται στο ημερολόγιο Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου (μικρότερα παιδιά) και
  • Το πρόγραμμα για τα μεγαλύτερα παιδιά (9-15 ετών) ονομάζεται στο ημερολόγιο Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου.

Αναλογα με την βαθμίδα σας, επιλέξτε μια διαθέσιμη ημερομηνία του προγράμματος που σας εξυπηρετεί καλύτερα και πατήστε πάνω σε αυτή για να ανοίξει η φόρμα συμμετοχής για την ημερομηνία αυτή. Στη συνέχεια ακολουθείστε τις οδηγίες που αναγράφονται για να δηλώσετε συμμετοχή. 

Αν μια από τις διαθέσιμες ημερομηνίες γεμίσει με τον μέγιστο αριθμό συμμετοχών, τότε αυτή θα αφαιρείται από το πρόγραμμα.

 

Πιστοποίηση συμμετοχής

Μπορείτε να πάρετε βεβαίωση συμμετοχής από την Google και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας – ΙΤΕ, δηλαδή πιστοποίηση ότι παρακολουθήσατε και εφαρμόσατε το πρόγραμμα Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου. Μόνη προϋπόθεση για την αποστολή της βεβαίωσης είναι να συμπληρώσετε μια σύντομη φόρμα αξιολόγησης  σχετικά με το πρόγραμμα, η οποία θα σας σταλεί την ίδια μέρα με την παρακολούθηση του προγράμματός σας στο e-mail σας. Η αξιολόγηση περιέχει ερωτήσεις σχετικά με τη χρησιμότητα του προγράμματος αλλά και με την παρουσίαση του προγράμματος. Η συμπλήρωση της διαρκεί περίπου 5 λεπτά.

Μόλις συμπληρώσετε την φόρμα αξιολόγησης και την στείλετε, θα σας κατευθύνει αυτόματα το σύστημα στην σελίδα των βεβαιώσεων συμμετοχής. Στην σελίδα αυτή θα εισάγετε το όνομα και το επίθετο σας (δύο φορές για να μην γίνει κάποιο λάθος) και αυτόματα θα κατέβει στον υπολογιστή σας η βεβαίωση συμμετοχής σας στο πρόγραμμα. Περισσότερη βοήθεια σχετικά με το πώς θα κατεβάσετε την βεβαίωση συμμετοχής μπορείτε να βρειτε εδώ.

 

Αν έχετε απορίες, παρακαλώ επισκεφτείτε την σελίδα μας εδώ με τις πιο συχνές ερωτήσεις.

 

Font Resize
Contrast