Δήλωση συμμετοχής για Εκπαιδευτικούς μέσα από το ημερολόγιο
 

Tο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας – ΙΤΕ σε συνεργασία με την Google Hellas συνεχίζει για τρίτη χρονιά την προσφορά μιας σειράς διαδικτυακών μαθημάτων για τους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού αλλά και του Γυμνασίου (κάθε ειδικότητας) προκειμένου να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και τις δεξιότητές τους σε καίρια θέματα ασφαλούς πλοήγησης για τα παιδιά. O κύκλος μαθημάτων Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου, είναι ένα πολύπλευρο πρόγραμμα που παρέχει στους εκπαιδευτικούς τα εργαλεία και τις μεθόδους που χρειάζονται για να διδάξουν τις βασικές αρχές ψηφιακής ασφάλειας και ψηφιακής ιθαγένειας στο περιβάλλον της σχολικής τάξης. Τα μαθήματα συνεπικουρούνται από τεχνικές «παιχνιδοποίησης» (gamification) με τη χρήση του Ίντερλαντ (Interland), ενός διαδικτυακού παιχνιδιού δράσης και περιπέτειας που κάνει την εκμάθηση της ψηφιακής ασφάλειας και ιθαγένειας διαδραστική και διασκεδαστική – όπως ακριβώς είναι και το ίδιο το διαδίκτυο.

  
  

Πέντε είναι οι βασικές θεματικές ψηφιακής ασφάλειας και ιθαγένειας του Κώδικα Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου:


 

To υλικό του προγράμματος μπορείτε να το βρείτε εδώ:

Υλικό για εκπαιδευτικούς

Υλικό για οικογένειες

Εκπαιδευτικό Παιχνίδι Ίντερλαντ

Έτοιμες παρουσιάσεις για να διδάξετε μέσα στην τάξη το υλικό

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς Δημοτικού και Γυμνασίου όμως η ύλη του προγράμματος μπορεί να φανεί χρήσιμη και σε άλλες εκαπαιδευτικές βαθμίδες καθώς και σε γονείς και κηδεμόνες.
Το πρόγραμμα Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και κάθε εκπαιδευτικός έχει το δικαίωμα να παρακολουθήσει ένα διαδικτυακό σεμινάριο διάρκειας 120 λεπτών το οποίο θα τον εισάγει στην ύλη του προγράμματος και στις τεχνικές και τα εργαλεία που μπορεί να χρησιμοποιήσει μέσα στην τάξη για να διδάξει αρχές ψηφιακής ασφάλειας και ψηφιακής ιθαγένειας.

Το πρόγραμμα συγκαταλέγεται στα προτεινόμενα Προγράμματα Εφαρμογές των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων του Δημοτικού στον θεματικό άξονα “Ζω καλύτερα – Ευ Ζην” και μπορείτε να το βρειτε από την σελίδα του ΙΕΠ εδώ.

Στο πρόγραμμα Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου έχουν ήδη συμμετασχει και πιστοποιηθεί πάνω από 5000 εκπαιδευτικοί τις προηγούμενες χρονιές, και φέτος για την σχολική χρονιά 2022-2023, θα ανοίξουν άλλες τοσες νέες θέσεις.  

Μετά το τέλος του προγραμματος ο εκπαιδευτικός θα λαμβάνει πιστοποίηση από την Google και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας – ΙΤΕ ότι παρακολούθησε και εφάρμοσε το πρόγραμμα Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου. Μόνη προϋπόθεση για την αποστολή της πιστοποίησης είναι να συμπληρώσει μια σύντομη φόρμα αξιολόγησης του προγράμματος.

 

Δηλώστε συμμετοχή

Αν είστε εκπαιδευτικός Δημοτικού ή Γυμνασίου, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή επιλέγοντας μια βολική για εσάς ημερομηνία. Οι διαθέσιμες ημερομηνίες του προγράμματος βρίσκονται αναρτημένες στο ημερολόγιο του προγράμματος εδώ και εχουνν τίτλο “Πρόγραμμα Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου”. Επιλέξτε μια διαθέσιμη ημερομηνία του προγράμματος που σας εξυπηρετεί καλύτερα και πατήστε πάνω σε αυτή για να ανοίξει η φόρμα συμμετοχής για την ημερομηνία αυτή. Στη συνέχεια ακολουθείστε τις οδηγίες που αναγράφονται για να δηλώσετε συμμετοχή. 

Αν μια από τις διαθέσιμες ημερομηνίες γεμίσει με τον μέγιστο αριθμό συμμετοχών, τότε αυτή θα αφαιρείται από το πρόγραμμα.

 

Πιστοποίηση συμμετοχής

Μετά το τέλος του σεμιναρίου μπορείτε να πάρετε πιστοποίηση συμμετοχής από την Google και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας – ΙΤΕ. Μόνη προϋπόθεση για την αποστολή της πιστοποίησης είναι να συμπληρώσετε μια σύντομη φόρμα αξιολόγησης. Η φόρμα αξιολόγησης θα σταλεί στα e-mail σας μετά που θα ολοκληρώσετε το το σεμινάριο.

 

Αν έχετε απορίες, παρακαλώ επισκεφτείτε την σελίδα μας εδώ με τις πιο συχνές ερωτήσεις.

 

Font Resize
Contrast