Ενημέρωση Λυκείων για την Κυβερνοασφάλεια 23.3.3023

Date

Μαρ 23 2023
Expired!

Time

10:00 am - 11:00 am

Ενημέρωση Λυκείων για την Κυβερνοασφάλεια 23.3.3023

Στο σεμινάριο αυτό οι μαθητές Λυκείων θα ενημερωθούν από  το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ  και την Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης  για την αντιμετώπιση ζητημάτων ασφάλειας που αφορούν την προστασία της καθημερινότητας μας στο διαδίκτυο, προστασία από Απάτες, όπως Phishing και Ransomeware, αλλά και την ενημέρωση των μαθητών σχετικά με το πώς πρέπει να ενεργούν αν και εφόσον πέσουν θύματα απάτης στο διαδίκτυο. Tέλος θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τις αναδυόμενες τεχνολογίες (όπως έξυπνα ρολόγια κ.λπ.) και τι πρέπει να προσέχουμε οταν αγοράζουμε τέτοια προϊόντα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23/3/2023  και ώρα 10:00-11:00.

Προϋποθέσεις συμμετοχής-οδηγίες:

Στην εκδήλωση μπορούν να συμμετάσχουν τμήματα μαθητών Λυκείων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα πρέπει να υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο, υπολογιστής και προτζέκτορας στην αίθουσα. Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να βρίσκονται μέσα στην αίθουσα την ώρα της παρουσίασης.

Η κάθε αίτηση αντιστοιχεί σε ένα link και σε μια σχολική τάξη

Θα πρέπει η κάμερα του υπολογιστή να μη δείχνει τα πρόσωπα των παιδιών (μπορεί να είναι κλειστή ή στραμμένη κάπου αλλού) και το μικρόφωνο κλειστό. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ή μετά το τέλος αυτής ο εκπαιδευτικός θα μπορεί να σηκώσει το διαδικτυακό χεράκι και να πάρει το λόγο προκειμένου να απευθύνει στις ομιλήτριες κάποια ερώτηση των παιδιών ή ό,τι άλλο θέλει.

Θα δοθούν πιστοποιητικά συμμετοχής στους εκπαιδευτικούς . Συγκεκριμένα ην ώρα του διαδικτυακού σεμινάριου θα δοθεί μέσω του chat ενα link που από όπου μπορο;yν οι εκπαιδευτικοί αυτόματα να εκδώσoyn το πιστοποιητικό συμμετοχής. Το link αυτό θα είναι διαθέσιμο για ένα 24ωρο. Μετά το πέρας του 24ώρου δεν θα μπορεί να εκδοθεί βεβαιώση συμμετοχής και δεν θα δίνεται ούτε και μεσω e-mail. 

Μπορείτε ως εκπαιδευτικοί να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή μιας τάξης στην εκδήλωση, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Font Resize
Contrast