Ενημερωτική εκδήλωση για την Κυβερνοασφάλεια με την συμμετοχή Εσπερινών Γυμνασίων/Λυκείων και Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας

Ενημερωτική εκδήλωση για την Κυβερνοασφάλεια με την συμμετοχή Εσπερινών Γυμνασίων/Λυκείων και Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας
line

Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την Κυβερνοασφάλεια για την ενημέρωση των μαθητών Εσπερινών Γυμνασίων και Λυκείων αλλά και Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας διοργανώνει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ μαζί με την Ελληνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης την Τρίτη 15 Μαρτίου 2022 και ώρα 19:30-20:30. Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται με την υποστήριξη της πρέσβειρας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, καθηγήτριας κα. Αντιγόνης Λυμπέρη.

Η ενημέρωση αφορά την αντιμετώπιση ζητημάτων ασφάλειας για την προστασία της καθημερινότητας μας στο διαδίκτυο (Cyber Secure From Home) αλλά και την ενημέρωση των μαθητών σχετικά με το πώς πρέπει να ενεργούν αν και εφόσον πέσουν θύματα απάτης στο διαδίκτυο (First Aid). Tέλος θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τις αναδυόμενες τεχνολογίες (όπως έξυπνα ρολόγια κ.λπ.) , τι πρέπει να προσέχουμε όταν αγοράζουμε τέτοια προϊόντα αλλά και η επιλογή επαγγελματικού προσανατολισμού προς την επιστήμη της Κυβερνοασφάλειας. 

Προϋποθέσεις συμμετοχής:

Στην εκδήλωση μπορούν να συμμετάσχουν διαδικτυακά τμήματα μαθητών Εσπερινών Γυμνασίων και Λυκείων,  Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας καθώς και όλες οι άλλες επίσημες δομές που κάνουν τα μαθήματα τους το απόγευμα. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα πρέπει να υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο, υπολογιστής και προτζέκτορας στην αίθουσα. Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να βρίσκονται μέσα στην αίθουσα την ώρα της παρουσίασης.   

Μπορείτε ως εκπαιδευτικοί να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή μιας τάξης στην εκδήλωση, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Θα δοθούν πιστοποιητικά συμμετοχής στους εκπαιδευτικούς.

Η φόρμα αυτη έκλεισε.

 

 

Font Resize