Ασφαλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης για παιδιά

Ασφαλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης για παιδιά
line
#socialmedia

teens-on-facebook-e1380137788964

Σήμερα, τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία κατακλύζονται από iPods, βιντεοπαιχνίδια και αμέτρητες συσκευές πρόσβασης στο ίντερνετ. Ο γονιός καλείται να βάλει όρια στο ρόλο που παίζει η τεχνολογία στη ζωή του παιδιού του προκειμένου να το προφυλάξει και σε αυτό ακριβώς το σημείο… αρχίζουν τα δύσκολα. Ειδικά το άνοιγμα λογαριασμού σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι η μόνιμη αιτία προστριβών μεταξύ γονιών και παιδιών στην πρώιμη εφηβική ηλικία. Ο ισχύων κανόνας για να αποκτήσει κανείς λογαριασμό, τουλάχιστον στο facebook, είναι να ξεπερνά την ηλικία των 13 ετών. Πολλά παιδιά όμως δηλώνουν ψεύτικη ηλικία και χωρίς τη συγκατάθεση των γονιών τους προχωρούν στο άνοιγμα λογαριασμού.

Μια εναλλακτική λύση για να ικανοποιήσετε την επιθυμία του παιδιού σας χωρίς όμως  να ενδώσετε, είναι να του προτείνεται να εγγραφεί σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που είναι ειδικά σχεδιασμένα και διαμορφωμένα για παιδιά και τηρούν μέγιστους κανόνες ασφαλείας.

http://yoursphere.com/welcome

Ένα social network που παρέχει στα παιδιά εκτός από τις κλασικές δυνατότητες ενός site κοινωνικής δικτύωσης, παιχνίδια, διαγωνισμούς και blogs. Για παιδιά κάτω των 13 ετών, αποστέλλεται ένα email στους γονείς με το οποίο ζητείται η συγκατάθεση τους. Οι γονείς των παιδιών μπορούν ανά πάσα στιγμή να μπουν στο λογαριασμό του παιδιού και να τον επεξεργαστούν. Επίσης, οι υπεύθυνοι του YourSphere κάνουν έρευνα για κάθε χρήστη με σκοπό να ανακαλύψουν λογαριασμούς που δημιουργήθηκαν από παιδόφιλους. Το site εγγυάται ασφάλεια για τα προσωπικά δεδομένα.

http://www.kidzworld.com/kwzone

Το KidzWorld δημιουργήθηκε το 2000. Στο KidzWorld τα παιδιά ηλικίας από 7-16 ετών μπορούν να δημιουργήσουν προφίλ, να μάθουν μουσικά νέα και ειδήσεις από τον κινηματογράφο, να ενημερωθούν για θέματα υγείας, να γράψουν στο προσωπικό τους blog και να παίξουν. Είναι ασφαλές καθώς τα βίντεο, οι αναρτήσεις στα blogs, οι φωτογραφίες, ακόμα και τα μηνύματα στο chat room ελέγχονται από ομάδα ειδικών.

 

Font Resize