Εσείς γνωρίζετε το Musical.ly;
line

71PCU9UUxWL

Το Musical.ly είναι μια εφαρμογή που ενώνει την κοινωνική δικτύωση με τη μουσική σε μια πρωτότυπη πλατφόρμα αυτοδημιούργητων βίντεο. Οι χρήστες της εφαρμογής (γνωστοί ως “Musers”) μπορούν να δημιουργήσουν, να αποθηκεύσουν και να μοιραστούν βίντεο διάρκειας έως και 15 δευτερόλεπτων. Τα βίντεο συνήθως προβάλλουν lip-syncing (συγχρονισμός χειλιών με το τραγούδι), χορογραφίες και παρωδίες. Όπως στα περισσότερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και στο Musical.ly οι χρήστες μπορούν να πατήσουν “like” και να σχολιάσουν τα βίντεο που δημοσιεύονται, καθώς επίσης να κάνουν remix με αυτά και να τα δημοσιεύσουν ξανά.

 

Χαρακτηριστικά του Musical.ly

Η εφαρμογή έχει μια πολύ μεγάλη βιβλιοθήκη με μουσικά αποσπάσματα που οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν για να κάνουν lip-sync. Τα αποσπάσματα μπορεί να προέρχονται από λαϊκά τραγούδια, τηλεοπτικές εκπομπές ή βίντεο άλλων «Musers». Μόλις επιλεγεί ένα τραγούδι ή απόσπασμα, οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν ένα βίντεο για αυτό. Το Musical.ly διαθέτει πολλά εφέ και φίλτρα, όπως η γρήγορη κίνηση, αργή κίνηση,  μεσολάβηση, αντιστροφή και άλλα εφέ «μηχανής του χρόνου».

Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν την άμεση δυνατότητα αποστολής μηνυμάτων που είναι ενσωματωμένη στην εφαρμογή και ονομάζεται direct.ly, καθώς επίσης η επιλογή να συνδεθούν με μια εφαρμογή ζωντανής ροής που ονομάζεται live.ly, έναν πίνακα κατάταξης που εμφανίζει τα πιο δημοφιλή βίντεο και μια καρτέλα “Τάσεις” που εμφανίζει δημοφιλή hashtags.

Ενώ παλιότερες εφαρμογές όπως το Facebook και το Twitter προσθέτουν μια μπλε σήμανση όταν επαληθεύουν λογαριασμούς χρηστών, το Musical.ly λειτουργεί λίγο διαφορετικά. Αντί την μπλε σήμανση, οι διαχειριστές επιβεβαιώνουν αυθεντικούς  λογαριασμούς εκχωρώντας ένα emoji με στέμμα στο διάσημο προφίλ ή στα προφίλ που έχουν μια ισχυρή παρουσία στην εφαρμογή.

 

Ρυθμίσεις απορρήτου για το Musical.ly

Όπως και οι περισσότερες άλλες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να έχουν ένα δημόσιο ή ιδιωτικό προφίλ. Τα προφίλ δηλώνονται ως δημόσια από προεπιλογή. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις προστασίας απορρήτου και να αλλάξετε το προφίλ σας σε ιδιωτικό, κάντε τα εξής:

  1. Από τη σελίδα του προσωπικού σας λογαριασμού, κάντε κλικ στο γρανάζι που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί «Settings»
  3. Μεταβείτε στην καρτέλα «Privacy»
  4. Ενεργοποιήστε το διακόπτη «Private account»

Ο χρήστης μπορεί να έχει πρόσβαση σε δύο επιπλέον χαρακτηριστικά στην καρτέλα «Privacy»: «only friends can direct.ly message me» και «hide location info». Όταν είναι ενεργοποιημένες, οι επιλογές αυτές θα επιτρέπεται μονό τους φίλους που έχετε αποδεχτεί να στείλουν ιδιωτικά μηνύματα στο χρήστη, και θα δε θα εμφανίζεται η τοποθεσία του χρήστη σε άλλους χρήστες.

Musical.ly-settings-1024x1024

 

Αναφορά και αποκλεισμός

Μπορείτε να αναφέρετε και να αποκλείσετε κάποιον χρήστη με τους παρακάτω τρόπους:

Για να αναφέρετε έναν άλλο χρήστη, κάντε κλικ στο «…» στην πάνω δεξιά γωνία του προφίλ τους. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί «report abuse». Οι διάφορες επιλογές δίνονται για να περιγράψετε τη φύση της αναφερόμενης συμπεριφοράς.

Για να αναφέρετε ένα βίντεο, κάντε κλικ στο «…» στη δεξιά πλευρά του βίντεο, στη συνέχεια, επιλέξτε «report abuse».

Για να αποκλείσετε έναν άλλο χρήστη, κάντε κλικ στο «…» στην πάνω δεξιά γωνία του προφίλ τους, και στη συνέχεια επιλέξτε «block this user».

Παρακαλώ σημειώστε ότι οι όροι και οι προϋποθέσεις του Musical.ly δηλώνουν ότι δεν επιτρέπεται η χρήση της εφαρμογής από χρήστες κάτω των 13 ετών.

How-to-Block-People-on-Musical.ly-1

Νέες εφαρμογές και ιστοσελίδες κάνουν την εμφάνισή τους καθημερινά στο διαδίκτυο. Δεν θα ήταν ρεαλιστικό να ζητήσουμε από τους γονείς και τους εκπαιδευτικοί να μπορέσουν να τις κατανοήσουν και να τις γνωρίσουν όλες. Οι ιστοσελίδες και οι υπηρεσίες που αρέσουν στο παιδί σας μπορεί να αλλάζουν σε τακτική βάση, αλλά τα μηνύματα για να παραμείνουν ασφαλείς παραμένουν ίδια: να έχει ευγενική συμπεριφορά απέναντι στους άλλους χρήστες του διαδικτύου, να σκέφτεται πριν δημοσιεύσει και να αποδέχεται αιτήματα φιλίας μόνο από άτομα που γνωρίζει και εμπιστεύεται.