Νέες αλλαγές στο Instagram καθιστούν τα προφίλ των χρηστών πιο ασφαλή

Νέες αλλαγές στο Instagram καθιστούν τα προφίλ των χρηστών πιο ασφαλή
line
instagram
#socialmedia

Τρία νέα εργαλεία που επιτρέπουν στους χρήστες περισσότερο έλεγχο στα προσωπικά τους προφίλ ανακοίνωσε το Instagram. Τα συγκεκριμένα εργαλεία δίνουν τη δυνατότητα στο χρήστη να απενεργοποιήσει τα σχόλια κάτω από τη δημοσίευση του, να αφαιρέσει έναν «ακόλουθο» από το λογαριασμό του και να προχωρήσει σε ανώνυμη καταγγελία αν διαπιστώσει ότι κάποιος από τους ακολούθους του προτίθεται να κάνει κακό στον εαυτό του.

ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Τα σχόλια πλέον κάτω από μια φωτογραφία που δημοσιεύεις μπορούν να απενεργοποιηθούν. Μέχρι τώρα αυτή η ρύθμιση ήταν διαθέσιμη σε ένα πολύ μικρό αριθμό χρηστών αλλά πλέον είναι διαθέσιμη για όλους.

Για να αποσυνδέσεις σχόλια στις δημοσιεύσεις σου πάτα “Σύνθετες Ρυθμίσεις” πριν ανεβάσεις οτιδήποτε και εν συνεχεία επέλεξε “Απενεργοποίηση σχολίων”. Μπορείς να επιστρέψεις οποιαδήποτε στιγμή θες και να απενεργοποιήσεις τη συγκεκριμένη ρύθμιση. Από τη στιγμή που θα το κάνεις αυτό, τα σχόλια θα γίνουν «αόρατα» προς τρίτους και οι υπόλοιποι χρήστες δε θα έχουν τη δυνατότητα να σχολιάσουν τη συγκεκριμένη δημοσίευση.

ins1

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ

Μέχρι σήμερα ο μόνος τρόπος να μετακινήσεις έναν ακόλουθο από τον προσωπικό σου λογαριασμό στο Instagram ήταν να τον μπλοκάρεις. Τώρα αυτό αλλάζει και γίνεται πολύ πιο εύκολο. Μπορείς να πας στη λίστα με τους ακόλουθους σου και να τον “ξε-ακολουθήσεις”. Θα το κάνεις χωρίς εκείνος να το αντιληφθεί. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να καταστήσεις το λογαριασμό σου όσο πιο ιδιωτικό εσύ επιθυμείς.

inst2_3

ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΑΥΤΟΧΕΙΡΙΑΣ

Το Instagram εισάγει έναν νέο τρόπο για να «προσέχεις» τους φίλους σου όταν βρίσκεσαι στο διαδίκτυο. Αν πιστεύεις ότι κάποιος από αυτούς που ακολουθείς σκέφτεται να κάνει κακό στον εαυτό του μπορείς να το καταγγείλεις ανώνυμα. Το Instagram θα τον αναζητήσει και θα τον φέρει σε επαφή με τους κατάλληλους ανθρώπους που μπορούν να του προσφέρουν υποστήριξη και βοήθεια.

Font Resize