Οχι μόνο παίζω αλλά και μαθαίνω στο Διαδίκτυο

Οχι μόνο παίζω αλλά και μαθαίνω στο Διαδίκτυο
line
BetterInternet

kids-with-ipad

Η φιλοσοφία που διέπει ολόκληρη την Ευρώπη πλέον έχει αλλάξει. Το ζητούμενο δεν είναι μόνο το ασφαλές διαδίκτυο αλλά το ασφαλές και δημιουργικό διαδίκτυο. «Γίνε η αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο» είναι άλλωστε και το μήνυμα της φετινής παγκόσμιας ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου που γιορτάζεται στις 7 Φεβρουαρίου. Είναι καθοριστικής σημασίας ο τρόπος που συμπεριφέρονται τα παιδιά στο διαδίκτυο καθώς η σημερινή γενιά είναι οι αυριανοί ψηφιακοί πολίτες.

Η ενασχόληση λοιπόν των παιδιών στο διαδίκτυο δε θα πρέπει να περιορίζεται μόνο στην ψυχαγωγία αλλά και στη δημιουργικότητα. Ακολουθούν μερικές από τις πολλές ιστοσελίδες που υπάρχουν και οι οποίες έχουν να προσφέρουν παραπάνω δυνατότητες από απλή ψυχαγωγία. Στις συγκεκριμένες ιστοσελίδες που είναι ελεγμένες από εκπαιδευτικούς προσφέρονται πληροφορίες με συνδυασμό εικόνας και ήχου που αρέσει στα παιδιά και έτσι η γνώση κατακτιέται αβίαστα μέσα από το παιχνίδι.

Είναι η ιστοσελίδα του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου και αφορά παιδιά από 3-13 ετών. Τα παιδιά μπορούν να διαβάσουν βιβλία online, να αναζητήσουν ένα βιβλίο, να ακούσουν ηθοποιούς να τους διαβάζουν ιστορίες, να αποκτήσουν γνώσεις για διαφορετικά θέματα κάθε μήνα, να γνωρίσουν δημιουργούς, να λάβουν μέρος σε διαγωνισμούς κ.α.

Ιστοσελίδα από το γνωστό μας Discovery Channel που όμως αφορά παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας αφού τη βρίσκουμε αποκλειστικά σχεδιασμένη στην Αγγλική γλώσσα. Πολλά παιχνίδια και τεράστια ποικιλία σε κατηγορίες με θέματα γνώσεων.

Το imeakia.gr είναι ο δικτυακός τόπος του Ινστιτούτου Μείζονος Ελληνισμού και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-13 ετών. Τα παιδιά μπορούν να διασκεδάσουν με διάφορα παιχνίδια γνώσεων, να ζωγραφίσουν και να εκτυπώσουν τα σχέδια τους, να «κατεβάσουν» χρήσιμες εφαρμογές για τον υπολογιστή τους, και να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς.

Απευθύνεται σε παιδιά Α’, Β’ και Γ’ τάξης του Δημοτικού. Tο jele είναι ένα διαδραστικό σύστημα εκπαιδευτικών / ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων με βάση την ύλη του δημοτικού σχολείου. Είναι ένα εκπαιδευτικό βοήθημα στον εμπλουτισμό και την ενδυνάμωση της διαδικασίας της μάθησης, μέσω ενός περιβάλλοντος προσεκτικά μελετημένου για παιδιά.

Μία πρωτοβουλία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που υλοποιείται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης παιδιών ηλικίας μέχρι 12 ετών. Οι γονείς μπορούν να επισκεφθούν το Cyberkids μαζί με τα παιδιά τους για να διασκεδάσουν παίζοντας, ενώ ταυτόχρονα ενημερώνονται και για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο.

Είναι μια πλατφόρμα που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργούν, μοιράζονται και αξιολογούν ψηφιακό περιεχόμενο. Ψηφιακά έργα αναπτύσσονται μέσα από διαγωνισμούς, καμπάνιες και συνεργασίες με σχολεία, Πανεπιστήμια και άλλους οργανισμούς σε εθνικό, τοπικό ή διεθνές επίπεδο.

Υπάρχουν έτοιμα σχέδια από διάφορες κατηγορίες για να χρωματίσουν τα παιδιά καθώς και μερικά παιχνίδια μνήμης, παζλ και άλλα. Η ιστοσελίδα είναι μόνο στα Αγγλικά, άρα η χρήση της Αγγλικής γλώσσας είναι απαραίτητη. Αντίστοιχο site με πληθώρα σχεδίων για ζωγραφική είναι και το www.thecolor.com.

Font Resize