Παιχνίδια από την google μαθαίνουν στα παιδιά για την ασφάλεια στο διαδίκτυο

Παιχνίδια από την google μαθαίνουν στα παιδιά για την ασφάλεια στο διαδίκτυο
line
#possitivecontent

 

 

Με ένα νέο πρόγραμμα υπό τον τίτλο “Interland: Be Internet Awesome” η Google επιδιώκει να μάθει στα παιδιά -μέσα από το παιχνίδι- να πλοηγούνται με ασφάλεια στο διαδίκτυο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έξυπνα  online παιχνίδια, βίντεο για γονείς  καθώς και υλικό για εκπαιδευτικούς.

Ένα από τα παιχνίδια για παράδειγμα, το “Tower of Treasure”,  βοηθά τα παιδιά να μάθουν πώς να δημιουργούν ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης, ενώ ένα άλλο, το “Reality Rever” περιέχει ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών που τα βοηθούν να προσδιορίσουν ποιον και τι πρέπει να εμπιστευτούν όταν είναι online στο διαδίκτυο.

Το «Kind Kingdom» εκπαιδεύει τα παιδιά στο να συμπεριφέρονται σωστά στο Διαδίκτυο, κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό καθώς αποτελεί πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου του cyberbullying.

Το τελευταίο από τα παιχνίδια, το “Mindful Mountain”, εστιάζει στο να μάθουν τα παιδιά να ξεχωρίζουν την έννοια της φιλίας στο διαδίκτυο και να μοιράζονται πληροφορίες μόνο με άτομα που εμπιστεύονται.

Η Google δημιούργησε αυτή την πλατφόρμα μετά από συνεργασίες με τους οργανισμούς ασφάλειας: Online Family Safety Institute, Internet Keep Safe Coalition και ConnectSafely.

Το παιχνίδι είναι διαθέσιμο στη διεύθυνση: https://beinternetawesome.withgoogle.com/interland/

Το υλικό για εκπαιδευτικούς μπορείτε να το βρείτε στη διεύθυνση:

https://beinternetawesome.withgoogle.com/resources

Πηγή: engadget

Font Resize