Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου συμμετέχει στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο του eTwinning

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου συμμετέχει στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο του eTwinning
line

 

Περισσότεροι από 500 εκπαιδευτικοί, διευθυντές σχολείων, μέλη των Εθνικών Υπηρεσιών Υποστήριξης, μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εκπρόσωποι υπουργείων Παιδείας από 41 χώρες συμμετέχουν στο ετήσιο συνέδριο του eTwinnimg που ξεκίνησε σήμερα στην Αθήνα.

Οι εργασίες του συνεδρίου επικεντρώνονται στην ανταλλαγή νέων πρακτικών, αναζητώντας νέους τρόπους διδασκαλίας και ενισχύοντας την κοινότητα του eTwinning μέσα από εργαστήρια, διαδραστικές συνεδρίες και άτυπες συναντήσεις. Το συνέδριο είναι επίσης μια ευκαιρία να αναδειχθούν τα εξαιρετικά επιτεύγματα στη σχολική συνεργασία στο πλαίσιο του eTwinning.

Το ευρωπαϊκό συνέδριο οργανώνεται από την Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης που εδρεύει στις Βρυξέλλες και οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν επιλέγονται από τις αντίστοιχες Εθνικές Υπηρεσίες Υποστήριξης. Από την Ελλάδα συμμετέχουν εκπαιδευτικοί που διακρίθηκαν σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και πρεσβευτές της δράσης.

Στη διάρκεια του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής Ευρωπαϊκών Βραβείων eTwinning 2016. Από την Ελλάδα βραβεύθηκαν τα σχολεία:

  • 1ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων Οδυσσέας Ελύτης με το έργο TIME CAPSULE 2014-2114 και υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Αθανασία Παπαχρήστου- Βραβείο στην Ηλικιακή Κατηγορία 12-15,
  • Δημοτικό Σχολείο Ζερβοχωρίων Χαλκιδικής με το έργο YoungScientistsκαι υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Μελαχροινή Παπαρδέλη – Βραβείο Mevlana για τη Διαπολιτισμική Κατανόηση.

img_0527-735x400

Font Resize