Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2017: Ενωνόμαστε όλοι για ένα καλύτερο διαδίκτυο!
line
#SID2017

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο Insafe/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους. Τη δεύτερη μέρα της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου μήνα κάθε χρόνο, κατά τον εορτασμό της ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, χιλιάδες άνθρωποι ενώνονται για να αφυπνίσουν σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δράσεις παγκοσμίως. Το τοπίο της ασφάλειας του διαδικτύου έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια από την ανάγκη για ένα «ασφαλέστερο» διαδίκτυο σε ένα «καλύτερο» διαδίκτυο. Είτε είμαστε παιδιά και νέοι άνθρωποι, γονείς, εκπαιδευτικοί ή κοινωνικοί λειτουργοί, είτε μέλη της βιομηχανίας, ιθύνοντες ή πολιτικοί, όλοι μπορούμε να κάνουμε την αλλαγή και να ενωθούμε για ένα καλύτερο διαδίκτυο.Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου θα εορταστεί για 14η συνεχόμενη χρονιά σε πάνω από 160 χώρες στον κόσμο. Την ευθύνη οργάνωσης στη χώρα μας έχει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ. Το μήνυμα της φετινής ημέρας είναι: «Γίνε η αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο»

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου ξεκίνησε να γιορτάζεται το 2004. Αρχικά στον εορτασμό συμμετείχαν 14 χώρες (13 από την Ευρωπαική Ένωση και η Αυστραλία) όμως πολύ γρήγορα η διοργάνωση πήρε μεγάλες διαστάσεις.
Το 2016:
  • Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου γιορτάστηκε σε περισσότερες από 120 χώρες ανα τον κόσμο.
  • Περισσότερα από 21.000 σχολεία και 19,5 εκατομμύρια άνθρωποι συμμετείχαν στις δράσεις που είχαν προγραμματιστεί για τη συγκεκριμμένη ημέρα ανά την Ευρώπη.
  • Το μήνυμα για ένα καλύτερο διαδίκτυο κοινοποιήθηκε σε περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια προφίλ ανθρώπων στα κοινωνικά δίκτυα που είχαν δηλώσει συμμετοχή μέσω της Thunderclap campaign.Τα hastangs #Sid2016 και #saferintenetday χρησιμοποιήθηκαν σε περισσότερα από 100.000 μηνύματα ανα ημέρα.

 

 

Font Resize
Contrast