Το ποιοτικό διαδίκτυο στο επίκεντρο του 11ου Διεθνούς Συνεδρίου “Keeping Children and Young People Safe Online”

Το ποιοτικό διαδίκτυο στο επίκεντρο του 11ου Διεθνούς Συνεδρίου “Keeping Children and Young People Safe Online”
line

 

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 11ο Διεθνές Συνέδριο “Keeping Children and Young People Safe Online” («Κρατώντας Παιδιά και Νέους Ασφαλείς στο Διαδίκτυο») που διεξήχθη 19-20 Σεπτεμβρίου στη Βαρσοβία.

Το συνέδριο διοργάνωσαν το Πολωνικό και το Γερμανικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, τα οποία συνεργάζονται στο πλαίσιο του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη διευκόλυνση της ευρύτερης συνεργασίας των Ευρωπαϊκών χωρών για ένα ασφαλέστερο και δημιουργικότερο διαδίκτυο.

 

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, το συνέδριο επικεντρώθηκε σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που σχετίζονται με την ασφάλεια των παιδιών και των νέων στο διαδίκτυο. Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι του τομέα της εκπαίδευσης, των ΜΚΟ, των υπηρεσιών επιβολής του νόμου και των παρόχων διαδικτυακών υπηρεσιών. Το συνέδριο επικεντρώθηκε στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τις νέες προκλήσεις και ευκαιρίες στην καταπολέμηση των διαδικτυακών απειλών, καθώς και στην προώθηση βέλτιστων πρακτικών σε διάφορους τομείς.

Συγκεκριμένα, η συντονίστρια Anna Rywczynska, επεσήμανε ότι τους επόμενους μήνες θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα της διαδικτυακής βίας, των ψευδών ειδήσεων, καθώς και των παιχνιδιών νέας γενιάς.  

 

«Περίπου 16% των παιδιών δημοσιεύουν δημιουργίες τους στο διαδίκτυο. Οφείλουμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες που να δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά για δημιουργική έκφραση στον κυβερνοχώρο», τόνισε ο Simon Grehan από το Ιρλανδικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, Webwise.

Η Stefanie Facher από το Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου της Γερμανίας, Klicksafe, επεσήμανε το πρόβλημα του διαδικτυακού εκφοβισμού, τονίζοντας την ανάγκη εφαρμογής μιας συστημικής παρέμβασης και πρόληψης στα σχολεία. «Ο διαδικτυακός εκφοβισμός είναι μια πολύπλοκη σύγκρουση που συνήθως περιλαμβάνει πολλούς διαφορετικούς παίκτες.» υπογράμμισε.

Font Resize