8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας
line

 

Εμφάνιση 04-DigiFest_8.jpg

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας είναι μια εκπαιδευτική εκδήλωση η οποία δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο σχολείο τους. Είναι ανοικτό στην κοινωνία και δίνει την ευκαιρία σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και επισκέπτες να λάβουν μέρος σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με αντικείμενο την Πληροφορική και την Ψηφιακή Τεχνολογία.

 

 

Κατά τη διάρκεια του μαθητικού φεστιβάλ θα υπάρξει η δυνατότητα να παρουσιαστούν έργα ψηφιακής δημιουργίας, τα οποία δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο των μαθημάτων Πληροφορικής όλων των βαθμίδων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο), στις Δημιουργικές Εργασίες του ΓΕΛ, στο μάθημα «Ερευνητικές Εργασίες (Project)» των ΓΕΛ και στη Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων στα ΕΠΑΛ. Επιπρόσθετα, είναι δυνατό να συμπεριληφθούν και έργα τα οποία δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο κάποιας Σχολικής δραστηριότητας (Περιβαλλοντική, Πολιτιστική, Αγωγής Υγείας κ.ά.) ή στο πλαίσιο κάποιου διαθεματικού/διεπιστημονικού σχεδίου συνεργασίας μεταξύ του μαθήματος της Πληροφορικής και άλλων μαθημάτων.

Το 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας θα διεξαχθεί την Τετάρτη 18, την Πέμπτη 19, την Παρασκευή 20 το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Απριλίου 2018 παράλληλα σε Ηράκλειο, Άγιο Νικόλαο ή Ιεράπετρα, Αγρίνιο, Ιωάννινα, Καβάλα, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Κομοτηνή, Λάρισα, Μυτιλήνη, Πάτρα, Πύργο Ηλείας, Σύρο, Τρίκαλα, Φλώρινα και Χανιά, ενώ την Παρασκευή 20 Απριλίου θα υπάρξει διασύνδεση όλων των πόλεων μεταξύ τους μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ, ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας της Γραμμής Βοηθείας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, Γιώργος Κορμάς θα διεξάγει ομιλία για γονείς και εκπαιδευτικούς με θέμα “Παιδιά και κοινωνικά δίκτυα. Η ευθύνη της γονικής συγκατάθεσης και ο ρόλος του εκπαιδευτικού στους νέους κινδύνους του διαδικτύου.” το Σάββατο 21 Απριλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου Κρήτης (Δηλώσεις συμμετοχής εδώ). 

 

Περισσότερες πληροφορίες: Digifest