Συνεδρίαση του δικτύου Insafe για τη δημιουργική μάθηση και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο

Συνεδρίαση του δικτύου Insafe για τη δημιουργική μάθηση και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο
line
#INSAFE

 

To δίκτυο Insafe των Κέντρων Ασφαλούς Διαδικτύου (SIC) διεξήγε μια διήμερη συνεδρίαση κατάρτισης (6-7 Ιουνίου) στην Κοπεγχάγη της Δανίας. Η συνάντηση είχε ως κύριο στόχο τη διευκόλυνση της ανταλλαγής εμπειριών και κοινών πρακτικών σε όλο το δίκτυο σε μια σειρά από επίκαιρα ζητήματα ασφάλειας στο διαδίκτυο, ενώ παράλληλα συνεχίζει να ενισχύει τη συνεργατική κοινότητα μάθησης που αναπτύχθηκε μέσα στο δίκτυο. Για άλλη μια φορά, η Open Space Technology χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ως μέθοδος ενθάρρυνσης της αλληλεπίδρασης και της συζήτησης.

Βασική εστίαση αυτής της συνάντησης ήταν η δημιουργική μάθηση. Το δίκτυο Insafe των Κέντρων Ασφαλούς Διαδικτύου διερεύνησε πώς η δημιουργική μάθηση μπορεί όχι μόνο να συμβάλει στην ανάπτυξη αποτελεσματικών πόρων και ευαισθητοποίησης, αλλά και πώς μπορεί να ενθαρρύνει τη θετική και δημιουργική συμπεριφορά των παιδιών και των νέων στο διαδίκτυο. Ο Tobias Heiberg από το εργαστήριο μελλοντικής τάξης της Δανίας (Πανεπιστημιακό Κολλέγιο της Κοπεγχάγης) πραγματοποίησε μια πρώτη παρουσίαση, διαμορφώνοντας τις διαφορετικές προοπτικές της δημιουργικής μάθησης και αντανακλώντας πώς μπορούμε να αποφύγουμε τη στασιμότητα, προχωρώντας πέρα από απλά συζητήσεις και ιδεαλιστικές ιδέες. Οι πρόσθετες συνεδρίες επικεντρώθηκαν στις δραστηριότητες δημιουργικής τεχνολογίας και στην κωδικοποίηση, στον ρόλο του ψηφιακού παιχνιδιού στην ανάπτυξη δεξιοτήτων εκπαίδευσης στα μέσα επικοινωνίας και στις ευκαιρίες και προκλήσεις της συνεργασίας με διασημότητες των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης και άλλων παραγόντων που επηρεάζουν την εκστρατεία ευαισθητοποίησης που διεξάγει κάθε SIC.

Η συνάντηση παρείχε ευκαιρίες για το προσωπικό της SIC να κατανοήσει καλύτερα τα τρέχοντα θέματα ασφάλειας του κυβερνοχώρου και τον τρόπο αντιμετώπισής τους, καθώς και τις προκλήσεις της δυνατότητας live streaming για παιδιά και νέους. Οι συζητήσεις σε ολόκληρο το δίκτυο έδωσαν έμφαση στον προγραμματισμό του επόμενου εορτασμού Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019.

Ο Hans Martens, συντονιστής του δικτύου Insafe, δήλωσε: “Όπως πάντα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε πολλούς συναδέλφους μας σε αυτή την διήμερη συνάντηση κατάρτισης του δικτύου Insafe. Αυτή η τακτική ευκαιρία να συναντηθούμε για να συζητήσουμε και να μοιραστούμε τις καλές πρακτικές για τα αναδυόμενα ζητήματα είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία του δικτύου Insafe στο πλαίσιο της κοινής αποστολής μας για τη δημιουργία ενός ασφαλέστερου και καλύτερου διαδικτύου για όλους. Η εστίαση αυτής της συνάντησης στη δημιουργική μάθηση είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να συνεχίσουμε συλλογικά να παράγουμε εργαλεία και πόρους που έχουν πραγματική ανταπόκριση στο κοινό. “

34583304_118239955733936_4129940625124491264_n
Η ομάδα του Ελληνιικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου στο Insafe Training Meeting

Επισκεφτείτε την πύλη Better Internet for Kids στο www.betterinternetforkids.eu για να ανακαλύψετε περισσότερα για το έργο του δικτύου Insafe των Κέντρων Ασφαλούς Διαδικτύου και των ευρύτερων ενδιαφερομένων στον τομέα και να εγγραφείτε στο τριμηνιαίο δελτίο Better Internet for Kids (BIK) για ειδήσεις και πόρους για τις τελευταίες τάσεις και προκλήσεις στο διαδίκτυο. Μάθετε περισσότερα σχετικά με την τρέχουσα καμπάνια #SaferInternet4EU, η οποία παρέχει μια σειρά πρωτοβουλιών του 2018 που δημιουργήθηκαν για να βοηθήσουν παιδιά, νέους, γονείς, εκπαιδευτικούς και άλλους πολίτες της ΕΕ να γίνουν εξουσιοδοτημένοι και υπεύθυνοι ψηφιακοί πολίτες.

Font Resize
Contrast