Νέα μελέτη Microsoft: Οι γονείς έχουν τη μεγαλύτερη επιρροή στην προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο.

Νέα μελέτη Microsoft: Οι γονείς έχουν τη μεγαλύτερη επιρροή στην προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο.
line

 

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα μιας νέας μελέτης της Microsoft δείχνουν ότι οι ενήλικες και οι έφηβοι σε όλο τον κόσμο θεωρούν τους γονείς ως την πιο αξιόπιστη και πιο υπεύθυνη ομάδα για την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο.

Σχεδόν το ένα τρίτο (29%) των ερωτηθέντων δήλωσε ότι οι γονείς είναι οι πλέον έμπιστοι και ένας στους πέντε θεωρεί τους γονείς υπεύθυνους για τη διασφάλιση της ασφάλειας των παιδιών  στο διαδίκτυο. Οι εταιρείες λογισμικού σημείωσαν 9% στην εμπιστοσύνη και 7% στην ευθύνη έναντι των εκπαιδευτικών (2% και 1% αντίστοιχα) και της τοπικής αυτοδιοίκησης (3% στις δύο κατηγορίες), ενώ πολύ χαμηλότερα στην κατάταξη έρχονται οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου, εταιρείες και εθνικές κυβερνήσεις.

 Η μελέτη “Civility, Safety and Interaction Online – 2017” της Microsoft διεξήχθη σε 23 χώρες σε όλο τον κόσμο και οι  11.584 ερωτηθέντες  ήταν έφηβοι (ηλικίας 13-17 ετών) και ενήλικες (ηλικίας 18-74 ετών).Η έρευνα του 2017 βασίζεται σε μια παρόμοια μελέτη που διεξήχθη το 2016, η οποία εξέτασε τις ίδιες ηλικιακές ομάδες σε 14 χώρες.

Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν  την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2018  η οποία φέτος είναι την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018 με θέμα «Δημιούργησε, επικοινώνησε και μοιράσου με σεβασμό. Ένα καλύτερο διαδίκτυο ξεκινά από εσένα».

Περισσότερες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένης μιας επισκόπησης των ειδικών κινδύνων που εξετάστηκαν και μιας υπενθύμισης των βασικών αρχών ασφάλειας που καλύπτονται από την πρόκληση Digital Civility Challenge της Microsoft, είναι διαθέσιμες εδώ.

Πηγή: BIK

Font Resize