Σημαντικές αλλαγές στο YouTube για το περιεχόμενο που αφορά στα παιδιά

Σημαντικές αλλαγές στο YouTube για το περιεχόμενο που αφορά στα παιδιά
line
#youtube

Η πλατφόρμα του YouTube προχωρά σε ορισμένες σημαντικές αλλαγές, που ίσως επηρεάσουν τη δυνατότητα δημιουργίας εσόδων και εύρεσης του περιεχομένου των δημιουργών, αλλά θα εξασφαλίσουν την προστασία του απορρήτου των παιδιών στο διαδίκτυο. Από σήμερα, όλοι οι δημιουργοί θα πρέπει να ενημερώσουν την πλατφόρμα εάν το περιεχόμενό τους είναι Ειδικό για Παιδιά προκειμένου να συμμορφώνονται με τον Νόμο για την Προστασία του Απορρήτου των Παιδιών στο Διαδίκτυο (COPPA) ή/και άλλες ισχύουσες νομοθεσίες. Για να σας βοηθήσουμε όσον αφορά τη συμμόρφωσή σας, έχουμε συμπεριλάβει μια νέα ρύθμιση για το κοινό στο YouTube Studio. Ανάλογα με τον όγκο του περιεχομένου που είναι ειδικό για παιδιά στο κανάλι σας, μπορείτε να ορίσετε το κοινό σας είτε σε επίπεδο καναλιού είτε σε επίπεδο βίντεο. Για τη ρύθμιση σε επίπεδο καναλιού, θα πρέπει να κάνετε μόνο ένα κλικ. Αυτές οι αλλαγές απαιτούνται στο πλαίσιο ενός διακανονισμού με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (Federal Trade Commission – FTC) των ΗΠΑ και τη Γενική Εισαγγελία της Νέας Υόρκης και θα συμβάλλουν στη διασφάλιση της συμμόρφωσής σας με τον Νόμο για την Προστασία του Απορρήτου των Παιδιών στο Διαδίκτυο (COPPA) ή/και άλλες ισχύουσες νομοθεσίες. Αναγνωρίζουμε ότι αυτές οι αλλαγές δεν θα είναι εύκολες για ορισμένους δημιουργούς και ότι θα χρειαστεί κάποιος χρόνος προκειμένου να τις συνηθίσουν. Ωστόσο, αυτά τα μέτρα είναι σημαντικά προκειμένου να διασφαλίσουμε τη συμμόρφωση με τη νομοθεσία. Διαβάστε παρακάτω για να κατανοήσετε τις νομικές υποχρεώσεις σας και τον αντίκτυπο που μπορεί να έχουν αυτές οι επιλογές στο κανάλι σας.

 

Τι αλλάζει;

Από σήμερα, όλοι οι δημιουργοί είναι υποχρεωμένοι να επισημαίνουν στο YouTube Studio εάν το περιεχόμενο τους είναι ειδικό για παιδιά ή όχι. Από τώρα και έως τον Ιανουάριο, θα ξεκινήσει ο περιορισμός των δεδομένων που συλλέγει από περιεχόμενο που είναι ειδικό για παιδιά με στόχο τη συμμόρφωσή της πλατφόρμας με τη νομοθεσία. Αυτό σημαίνει ότι θα απενεργοποιηθούν οι εξατομικευμένες διαφημίσεις σε αυτό το περιεχόμενο (γεγονός που θα επηρεάσει τα έσοδα των δημιουργών περιεχομένου για παιδιά), καθώς και ορισμένες λειτουργίες, όπως σχόλια, ειδοποιήσεις και άλλα. Για να δείτε μια λίστα των λειτουργιών που επηρεάζονται, μεταβείτε εδώ.

 

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Αυτές οι αλλαγές απαιτούνται στο πλαίσιο ενός διακανονισμού με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (Federal Trade Commission – FTC) των ΗΠΑ και τη Γενική Εισαγγελία της Νέας Υόρκης και θα συμβάλλουν στη διασφάλιση της συμμόρφωσής σας με τον Νόμο για την Προστασία του Απορρήτου των Παιδιών στο Διαδίκτυο (COPPA) ή/και άλλες ισχύουσες νομοθεσίες. Ανεξάρτητα από την τοποθεσία σας, το  YouTube ζητά να καθορίσετε τα βίντεό σας που είναι ειδικά για παιδιά, εφόσον εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία, και να πραγματοποιήσετε τις σχετικές ρυθμίσεις το συντομότερο δυνατό. Η πλατφόρμα θα χρησιμοποιήσει επίσης συστήματα μηχανικής εκμάθησης που θα βοηθήσουν να εντοπιστεί το περιεχόμενο που είναι ξεκάθαρα ειδικό για παιδιά. Αλλά μην περιμένετε από τα συστήματά να καθορίσουν το περιεχόμενο για εσάς, δεδομένου ότι, όπως όλα τα αυτοματοποιημένα συστήματα, δεν είναι αλάνθαστα. Aν δεν χαρακτηρίσετε το περιεχόμενό σας ή διαπιστωθούν σφάλματα ή κατάχρηση, η πλατφόρμα θα αναλάβει τον καθορισμό του κοινού σας. Aν αποτύχετε να χαρακτηρίσετε το περιεχόμενό σας σωστά, ενδέχεται να βρεθείτε υπόλογοι για θέματα συμμόρφωσης έναντι της FTC ή άλλων αρχών και να προβούν σε ενέργειες για τον λογαριασμό σας στο YouTube.

 

Τι είναι το περιεχόμενο “ειδικό για παιδιά”;

Η πλατφόρμα δεν παρέχει συγκεκριμένες νομικές συμβουλές, ωστόσο σύμφωνα με τις οδηγίες της επιτροπής FTC για τον Νόμο COPPA, ένα βίντεο απευθύνεται σε παιδιά (δηλαδή “είναι ειδικό για παιδιά, όπως εμείς ορίζουμε), εάν:

• Απευθύνεται πρωτίστως σε κοινό παιδικής ηλικίας (π.χ. βίντεο για παιδιά προσχολικής ηλικίας).

• Απευθύνεται δευτερευόντως σε κοινό παιδικής ηλικίας (π.χ. ένα βίντεο με κινούμενα σχέδια που στοχεύει κυρίως σε εφήβους, αλλά απευθύνεται και σε μικρότερα παιδιά). Μάθετε περισσότερα σχετικά με τους παράγοντες που καθορίζουν εάν το περιεχόμενό σας θεωρείται ειδικό για παιδιά εδώ.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις υποχρεώσεις σας σύμφωνα με τον Νόμο για την Προστασία του Απορρήτου των Παιδιών στο Διαδίκτυο (COPPA) και τα εργαλεία που έχουν δημιουργηθεί  για να σας παρέχουν υποστήριξη εδώ.

 

Πηγή: Η ομάδα του YouTube

Font Resize