Εκδήλωση για μαθητές Νηπιαγωγείου και Α’ Δημοτικού – SID 2024
Εκδήλωση για μαθητές Νηπιαγωγείου και Α’ Δημοτικού – SID 2024
line

Τo δικό σου σχολείο θα συμμετάσχει στον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2024;

Ο @Παπάκης θα ενημερώσει τους μικρούς μαθητές Νηπιαγωγείου και Α΄ τάξης Δημοτικού σχολείου για το τι πρέπει να προσέχουν στην επικοινωνία τους μέσω διαδικτύου. Μέσα από το παραμύθι «Ο διάσημος φίλος του @Παπάκη» και μια διαδραστική παρουσίαση, οι μικροί μαθητές θα μάθουν πως να επικοινωνούν μέσω διαδικτύου με ασφάλεια, θα ενημερωθούν για την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων και για τον διαδικτυακό εκφοβισμό ενώ θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο πως πρέπει να αντιδρούν στην περίπτωση που δουν κάτι στο διαδίκτυο που τους ανησυχεί/αναστατώνει/τρομάζει.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 8/2/2024 και ώρα 10:00-11:00.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Προϋποθέσεις συμμετοχής – οδηγίες

Στην εκδήλωση μπορούν να συμμετάσχουν τμήματα μαθητών Nηπιαγωγείου και Α’ τάξης Δημοτικού.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα πρέπει να υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο, υπολογιστής και προτζέκτορας στην αίθουσα. Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να βρίσκονται μέσα στην αίθουσα την ώρα της παρουσίασης.

Η κάθε αίτηση αντιστοιχεί σε ένα link και σε μια σχολική τάξη. Αν επιθυμείτε να συγκεντρώσετε δυο ή περισσότερες τάξεις μαζί σε ένα χώρο για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, τότε θα κάνετε μία αίτηση.

Θα πρέπει η κάμερα του υπολογιστή να μη δείχνει τα πρόσωπα των παιδιών (μπορεί να είναι κλειστή ή στραμμένη κάπου αλλού) και το μικρόφωνο κλειστό. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ή μετά το τέλος αυτής ο εκπαιδευτικός θα μπορεί να σηκώσει το διαδικτυακό χεράκι και να πάρει το λόγο προκειμένου να απευθύνει στις ομιλήτριες κάποια ερώτηση των παιδιών ή ό,τι άλλο θέλει.

Για να δηλώσετε την υποστηριξή σας στην Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου σας προτείνουμε να εγγραφείτε στη φόρμα υποστηρικτή που θα βρείτε εδώ. Είναι σημαντικό να ενώσουμε όλοι τις φωνές μας και να ζητήσουμε ένα καλύτερο διαδίκτυο για εμάς και τα παιδιά μας.

Μπορείτε ως εκπαιδευτικοί να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή μιας τάξης στην εκδήλωση, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

ⓘ Οι θέσεις για το σεμινάριο έχουν συμπληρωθεί. Σας ευχαριστούμε πολύ!

Font Resize
Contrast