Δείτε παρακάτω τις πιο συχνές ερωτήσεις και τις απαντήσεις τους για το πρόγραμμα Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου. Πατήστε πάνω στην ερώτηση για να ανοίξει και να εμφανιστεί η απάντηση.

Σε ποιον απευθύνεται το πρόγραμμα;

 

Το πρόγραμμα Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Ερευνας – ΙΤΕ σε συνεργασία με την Google απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που διδασκουν στο Δημοτικό αλλα και σε εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στο Γυμνάσιο. Παρόλα αυτά, το υλικό του Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου μπορεί να φανεί χρήσιμο σε όλους τους εκπαιδευτικούς αλλά και σε γονείς και κηδεμόνες.

 

Είμαι εκπαιδευτικός. Πώς μπορώ να κάνω αίτηση;

 

Οι διαθέσιμες ημερομηνίες για τις διαδικτυακές εκπαιδεύσεις του προγράμματος είναι αναρτημένες στο ημερολόγιο του προγράμματος εδώ. Επιλέξτε μια διαθέσιμη ημερομηνία που σας εξυπηρετεί και πατήστε πάνω σε αυτή για να ανοίξει η σελίδα συμμετοχής για την ημερομηνία αυτή. Στη συνέχεια ακολουθείστε τις οδηγίες που αναγράφονται για να δηλώσετε συμμετοχή στη φόρμα.

 

Που μπορώ να βρώ το υλικό που θα διδαχθεί στην εκπαίδευση;

Πόση ώρα διαρκεί η διαδικτυακή εκπαίδευση του προγράμματος;

 

Η διαδικτυακή εκπαίδευση του προγράμματος Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου, διαρκεί 120′ και παρέχει στους εκπαιδευτικούς τα εργαλεία και τις μεθόδους που χρειάζονται για να διδάξουν τις βασικές αρχές ψηφιακής ασφάλειας και ψηφιακής ιθαγένειας στο περιβάλλον της σχολικής τάξης. Τα μαθήματα συνεπικουρούνται από τεχνικές «παιχνιδοποίησης» (gamification) με τη χρήση του Ίντερλαντ (Interland), ενός διαδικτυακού παιχνιδιού δράσης και περιπέτειας που κάνει την εκμάθηση της ψηφιακής ασφάλειας και ιθαγένειας διαδραστική και διασκεδαστική.

 

Υπάρχει κάποια χρέωση για την παρακολούθηση του προγράμματος;

 

Όχι δεν υπάρχει καμία χρεωση για την παρακολούθηση του προγράμματος “Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου”, ούτε βέβαια για το υλικό του προγράμματος. 

 

Είναι εγκεκριμένο το πρόγραμμα;

 

Το πρόγραμμα Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και συγκαταλέγεται στα προτεινόμενα Προγράμματα & Εφαρμογές των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων του Δημοτικού στον θεματικό άξονα “Ζω καλύτερα – Ευ Ζην”. Μπορείτε να το βρείτε στην σελίδα του ΙΕΠ εδώ.

 

Η διαδικτυακή εκπαίδευση θα καταγραφεί; Θα μπορώ να την παρακολουθήσω αργότερα;

 

Η διαδικτυακές εκπαιδεύσεις του προγραμματος Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου δεν καταγράφονται.

 

Θα λάβω την παρουσίαση;

 

Η παρουσίαση είναι βασισμένη στο υλικό που θα βρείτε εδώ, οπότε μπορείτε να κατεβάσετε όλο το υλικό.

 

Θα χρειαστεί να κάνω κάτι άλλο πέρα από την εγγραφή;

 

Μόλις εγγραφείτε στην ημέρα και ώρα που σας βολεύει περισσότερο μεσα από το ημερολόγιο, θα λάβετε ένα email επιβεβαίωσης το οποίο θα σας εξηγεί ακριβώς πώς θα μπείτε στην τηλεκπαίδευση. Μία εβδομάδα πριν, αλλά και την ίδια μερα που έχετε επιλέξει κατά την εγγραφή σας, θα λάβετε ένα e-mail υπενθύμισης για τον σύνδεσμο που θα ακολουθήσετε για να μπείτε στο διαδικτυακό σεμινάριο. Παρακαλούμε να ελέγχετε τακτικά τα μηνύματά σας, ακόμα και τον φάκελο με τα ανεπιθύμητα (spam/junk email) γιατί υπάρχει περίπτωση να πάει αυτόματα εκεί και να μην δείτε τις ενημερώσεις που λαμβάνετε από εμάς. Σας συνιστούμε να δηλώσετε στο email πάροχο που χρησιμοποιείτε (Gmail, Hotmail, Yahoo, κτλ.) ότι η διεύθυνση ταχυδρομείου contact@saferinternet4kids.gr είναι μια έμπιστη διεύθυνση.

 

Είχα βρει μια διαθέσιμη ημερομηνία του προγραμμάτος, αλλά τώρα δεν υπάρχει πια στο πρόγραμμα.

 

Οι διαθέσιμες ημερομηνίες του προγράμματος για το 2022- 2023 είναι αναρτημένες στο ημερολόγιο της σελίδας saferinternet4kids.gr. Όμως, αν κάποια ημερομηνία φτάσει στη μέγιστη συμμετοχή, τότε κλείνει η διαθέσιμότητά της και αφαιρείται από την λίστα με τις διαθέσιμες ημερομηνίες. Γι’ αυτό σας προτρέπουμε αν ενδιαφέρεστε για κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία, να σπεύσετε να δηλώσετε συμμετοχή.

  

Έχω δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα, αλλά δεν ελαβα κάποιο e-mail επιβεβαίωσης της συμμετοχής μου.

 

Το σύστημά μας στέλνει αυτόματα e-mail επιβεβαίωσης μόλις κάποιος χρήστης κάνει εγγραφή. Αν τυχόν έχετε κάνει εγγραφή και δεν σας ήρθε η επιβεβαίωση της εγγραφής σας στο e-mail που μας έχετε δηλώσει, παρακαλούμε ελέγξτε πρώτα από όλα τον φάκελο με την ανεπιθύμητη αλληλογραφία του e-mail σας, μήπως έχει πάει αυτομάτως εκεί. Αν έχει πάει εκεί, παρακαλούμε σιγουρευτείτε οτι θα πατήσετε στο στο e-mail σας την επιλογή ότι το e-mail αυτό δεν είναι ανεπιθύμητο, ώστε να αποστρέψετε το ενδεχόμενο το επόμενο e-mail που θα σας σταλεί να πάει πάλι στα ανεπιθύμητα. Αν δεν εχει πάει εκεί ενδεχομένως να πληκτρολογήσατε λάθος το e-mail σας κατα την εγγραφή, οπότε σας παρακαλούμε προσπαθήστε ξανά να κάνετε εγγραφή, με πολύ προσεκτική πληκτρολόγηση της διεύθυνσης του e-mail σας.

Αν δεν μπορέσω να παραβρεθώ θα πρέπει να ενημερώσω;

 

Εάν για τον οποιοδήποτε λόγο δεν καταφέρετε να παραβρεθείτε, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο email info@be-internet-awesome.gr .

  

Τι πρέπει να κάνω για να πάρω το πιστοποιητικό συμμετοχής;

 

Μετά το τέλος του προγράμματος μπορείτε να πάρετε πιστοποίηση συμμετοχής από την Google και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας – ΙΤΕ, δηλαδή πιστοποίηση ότι παρακολούθησατε και εφάρμοσατε το πρόγραμμα Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου. Μόνη προϋπόθεση για την αποστολή της πιστοποίησης είναι να συμπληρώσετε μια σύντομη φόρμα αξιολόγησης  σχετικά με το πρόγραμμα, η οποία θα σας σταλεί την ίδια μέρα με την παρακολούθηση του προγράμματός σας . Η αξιολόγηση περιέχει ερωτήσεις σχετικά με τη χρησιμότητα του προγράμματος αλλά και με την παρουσίαση του προγράμματος. Η συμπλήρωση της διαρκεί περίπου 5 λεπτά.

Μόλις συμπληρώσετε την φόρμα αξιολόγησης και την στείλετε, θα σας σταλεί αυτόματα άλλο ένα e-mail που θα περιέχει ενα σύνδεσμο από όπου μπορείτε να κατεβάσετε το πιστοποιητικό συμμετοχής σας. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μπείτε στον σύνδεσμο που θα σας σταλεί, και να συμπληρώσετε το ονοματεπώνυμό σας. 

 

Πότε θα λάβω το πιστοποιητικό;

 

Το πιστοποιητικό του προγράμματος μπορείτε να το κατεβάσετε μόνοι σας από τον σύνδεσμο που θα σας σταλεί μόλις συμπληρώσετε την αξιολόγηση του προγράμματος, μετά το πέρας του σεμιναρίου. Θα πατήσετε τον σύνδεσμο που θα σας σταλεί και θα συμπληρώσετε το όνομά σας, για να πάρετε την πιστοποίηση συμμετοχής. Προσοχή η πιστοποίηση δεν μπορεί να συμπληρωθεί πάνω από μια φορά!  

 

Τι θα χρειαστώ κατά την διάρκεια του σεμιναρίου του προγράμματος;

 

Θα χρειαστείτε καλή σύνδεση στο Internet, υπολογιστή, κάμερα και μικρόφωνο. Μιας και η διαδικτυακή εκπαίδευση δεν βιντεοσκοπείται θα χρειαστείτε και σημειωματάριο για να γράφετε τα σημεία που θέλετε να κρατήσετε.

 

Έχουν περάσει 3 ημέρες και δεν έχω λάβει κάποια σχετικό email μετά την εγγραφή μου στο πρόγραμμα. Τι μπορώ να κάνω;

 

Αρχικά, ελέγξτε τον φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας (spam ή junk) στο email σας. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει εκεί κάποιο σχετικό email μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω του email info@be-internet-awesome.gr και εμείς θα φροντίσουμε να σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν.

 

Αντιμετωπίζω πρόβλημα με την εγγραφή μου στα διαδικτυακά σεμινάρια. Σε ποιόν πρέπει να απευθυνθώ;

 

Λυπούμαστε για την ταλαιπωρία. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω του email info@be-internet-awesome.gr και εμείς θα φροντίσουμε να σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν.

 

Που απευθύνομαι αν χρειαστώ βοήθεια;

 

Για οποιαδήποτε απορία ή πρόβλημα παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο info@be-internet-awesome.gr.

 

Τα δικαιώματά σας σε σχέση με την επεξεργασία δεδομένων που σας αφορούν

 

Τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται δεν κοινοποιούνται ή διαβιβάζονται σε τρίτους και θα χρησιμοποιηθούν μονάχα για τους σκοπούς του προγράμματος Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου. Σύμφωνα με τις διατάξεις του Γενικού Κανονισμού περί Προστασίας Δεδομένων 679/2016/ΕΕ, έχετε δικαίωμα τόσο κατά τη φάση της συλλογής όσο και μεταγενέστερα να ενημερώνεστε για την τυχόν επεξεργασία των δεδομένων που σας αφορούν, τον σκοπό αυτής καθώς και την κοινοποίηση/διαβίβαση σε τρίτους και την ταυτότητα αυτών (δικαίωμα ενημέρωσης και πρόσβασης). Επίσης έχετε δικαίωμα να ζητήσετε τη διόρθωση, επικαιροποίηση ή και διαγραφή των προσωπικών δεδομένων σας που τηρεί το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας – ΙΤΕ. Έχετε επίσης το δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας και δικαίωμα εναντίωσης.
Για την ενημέρωσή σας και την άσκηση των δικαιωμάτων σας μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Υπεύθυνο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στο dpo@be-internet-awesome.gr .

Σας επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με τον Κανονισμό έχετε δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Για οποιοδήποτε ερώτημα προκύψει αναφορικά με την παρούσα πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων ή εάν πιστεύετε ότι υπάρχουν ασάφειες και ασυμβατότητα με την παρούσα πολιτική από τη μεριά μας, μπορείτε να το γνωστοποιήσετε στον Υπεύθυνο Προστασίας Προσωπικών δεδομένων στο dpo@be-internet-awesome.gr .

 

Font Resize
Contrast