Δείτε παρακάτω τις πιο συχνές ερωτήσεις και τις απαντήσεις τους για το πρόγραμμα Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου. Πατήστε πάνω στην ερώτηση για να ανοίξει και να εμφανιστεί η απάντηση.

Σε ποιόν απευθύνεται το πρόγραμμα;

 

Το πρόγραμμα του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Ερευνας – ΙΤΕ σε συνεργασία με την Google απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Παρόλα αυτά, το υλικό του Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου μπορεί να φανεί χρήσιμο σε όλους τους εκπαιδευτικούς αλλά και σε γονείς και κηδεμόνες.

 

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας. Πώς μπορώ να κάνω αίτηση;

 

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή επιλέγοντας μια βολική για εσάς ημερομηνία. Οι διαθέσιμες ημερομηνίες για τις διαδικτυακές εκπαιδεύσεις του προγράμματος είναι αναρτημένες στο ημερολόγιο του προγράμματος εδώ. Επιλέξτε μια διαθέσιμη ημερομηνία που σας εξυπηρετεί και πατήστε πάνω σε αυτή για να ανοίξει η σελίδα συμμετοχής για την ημερομηνία αυτή. Στη συνέχεια ακολουθείστε τις οδηγίες που αναγράφονται για να δηλώσετε συμμετοχή στη φόρμα.

 

Που μπορώ να βρώ το υλικό που θα διδαχθεί στην εκπαίδευση;

 

To υλικό του προγράμματος μπορείτε να το βρείτε εδώ:

Υλικό για εκπαιδευτικούς

Υλικό για οικογένειες

Εκπαιδευτικό Παιχνίδι Ίντερλαντ

 

Πόση ώρα διαρκεί η διαδικτυακή εκπαίδευση του προγράμματος;

 

Η διαδικτυακή εκπαίδευση του προγράμματος Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου, διαρκεί 90′ και παρέχει στους εκπαιδευτικούς τα εργαλεία και τις μεθόδους που χρειάζονται για να διδάξουν τις βασικές αρχές ψηφιακής ασφάλειας και ψηφιακής ιθαγένειας στο περιβάλλον της σχολικής τάξης. Τα μαθήματα συνεπικουρούνται από τεχνικές «παιχνιδοποίησης» (gamification) με τη χρήση του Ίντερλαντ (Interland), ενός διαδικτυακού παιχνιδιού δράσης και περιπέτειας που κάνει την εκμάθηση της ψηφιακής ασφάλειας και ιθαγένειας διαδραστική και διασκεδαστική.

 

Είναι εγκεκριμένο το πρόγραμμα;

 

Το πρόγραμμα Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

 

Η διαδικτυακή εκπαίδευση θα καταγραφεί; Θα μπορώ να την παρακολουθήσω αργότερα;

 

Η διαδικτυακή εκπαίδευση δεν θα καταγραφεί. Επομένως θα χρειαστεί να κρατάτε σημειώσεις σχετικά με τα σημεία που θέλετε να κρατήσετε.

 

Θα λάβω την παρουσίαση;

 

Η παρουσίαση είναι βασισμένη στο υλικό που θα βρείτε εδώ, οπότε μπορείτε να κατεβάσετε όλο το υλικό.

 

Θα χρειαστεί να κάνω κάτι άλλο πέρα από την εγγραφή;

 

Μόλις εγγραφείτε στην ημέρα και ώρα που σας βολεύει περισσότερο, θα λάβετε ένα email επιβεβαίωσης το οποίο θα σας εξηγεί ακριβώς πως θα μπείτε στην τηλεκπαίδευση. Μία εβδομάδα πριν, αλλά και μία μέρα πριν την ημερομηνία που έχετε επιλέξει κατα την εγγραφή σας, θα λάβετε ένα e-mail που θα σας ενημερώνει για τον σύνδεσμο που θα ακολουθήσετε για να μπείτε στο διαδικτυακό σεμινάριο. Παρακαλούμε να ελέγχετε τακτικά τα μηνύματά σας, ακόμα και τον φάκελο με τα ανεπιθύμητα (spam/junk email) γιατί υπάρχει περίπτωση να πάει αυτόματα εκεί. 

 

Είχα βρει μια διαθέσιμη ημερομηνία του προγραμμάτος, αλλά τώρα δεν υπάρχει πια στο πρόγραμμα.

 

Οι διαθέσιμες ημερομηνίες του προγράμματος είναι στο συνολό τους εννιά. Όμως, αν μια ημερομηνία φτάσει τη μέγιστη συμμετοχή, τότε κλείνει η διαθέσιμότητά της και αφαιρείται από την λίστα με τις διαθέσιμες ημερομηνίες. Γι’ αυτό σας προτρέπουμε αν ενδιαφέρεστε για κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία, να σπεύσετε να δηλώσετε συμμετοχή.

  

Αν δεν μπορέσω να παραβρεθώ θα πρέπει να ενημερώσω;

 

Εάν για τον οποιοδήποτε λόγο δεν καταφέρετε να παραβρεθείτε, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο email info@be-internet-awesome.gr .

  

Τι πρέπει να κάνω για να πάρω το πιστοποιητικό συμμετοχής;

 

Μετά το τέλος του προγραμματος μπορείτε να πάρετε πιστοποίηση συμμετοχής από την Google και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας – ΙΤΕ, δηλαδή ότι παρακολούθησατε και εφάρμοσατε το πρόγραμμα Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου. Μόνη προϋπόθεση για την αποστολή της πιστοποίησης είναι να εφαρμόσετε το πρόγραμμα (ή ένας μέρος του προγράμματος) στην τάξη, και να συμπληρώσετε μια σύντομη φόρμα αξιολόγησης σχετικά με την εφαρμογή του προγράμματος στην τάξη. Η φόρμα αξιολόγησης θα σταλεί στα e-mail σας λίγες ημέρες μετά που θα ολοκληρώσετε το το σεμινάριο. 

 

Πότε θα λάβω το πιστοποιητικό;

 

Το πιστοποιητικό του προγράμματος θα σας σταλεί εντός 30 ημερών από την μέρα της παρακολούθησης του προγραμμάτος, αν και εφόσον έχετε εφαρμόσει το πρόγραμμα (ή ένα μέρος του προγράμματος) στην τάξη, και έχετε συμπληρώσει την φόρμα αξιολόγησης που θα σας έχει σταλεί. Παράδειγμα: Αν έχετε παρακολουθήσει το σεμινάριο στις 3.3.2021, θα λάβετε το πιστοποιητικό στο mail σας μέχρι τις 3.4.2021. Η αξιολόγηση θα περιέχει ερωτήσεις σχετικά με τη χρησιμότητα του προγράμματος σε εσάς και τους μαθητές σας, γι’αυτό είναι σημαντικό πρώτα να εφαρμόσετε το πρόγραμμα και μετά να συμπληρώσετε την αξιολόγηση.

 

Τι θα χρειαστώ κατά την διάρκεια του σεμιναρίου του προγράμματος;

 

Θα χρειαστείτε καλή σύνδεση στο Internet, υπολογιστή, κάμερα και μικρόφωνο. Μιας και η διαδικτυακή εκπαίδευση δεν βιντεοσκοπείται θα χρειαστείτε και σημειωματάριο για να γράφετε τα σημεία που θέλετε να κρατήσετε.

 

Έχουν περάσει 3 ημέρες και δεν έχω λάβει κάποια σχετικό email μετά την εγγραφή μου στο πρόγραμμα. Τι μπορώ να κάνω;

 

Αρχικά, ελέγξτε τον φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας (spam ή junk) στο email σας. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει εκεί κάποιο σχετικό email μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω του email info@be-internet-awesome.gr και εμείς θα φροντίσουμε να σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν.

 

Αντιμετωπίζω πρόβλημα με την εγγραφή μου στα διαδικτυακά σεμινάρια. Σε ποιόν πρέπει να απευθυνθώ;

 

Λυπούμαστε για την ταλαιπωρία. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω του email info@be-internet-awesome.gr και εμείς θα φροντίσουμε να σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν.

 

Που απευθύνομαι αν χρειαστώ βοήθεια;

 

Για οποιαδήποτε απορία ή πρόβλημα παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο info@be-internet-awesome.gr.

 

Τα δικαιώματά σας σε σχέση με την επεξεργασία δεδομένων που σας αφορούν

 

Τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται δεν κοινοποιούνται ή διαβιβάζονται σε τρίτους και θα χρησιμοποιηθούν μονάχα για τους σκοπούς του προγράμματος Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου. Σύμφωνα με τις διατάξεις του Γενικού Κανονισμού περί Προστασίας Δεδομένων 679/2016/ΕΕ, έχετε δικαίωμα τόσο κατά τη φάση της συλλογής όσο και μεταγενέστερα να ενημερώνεστε για την τυχόν επεξεργασία των δεδομένων που σας αφορούν, τον σκοπό αυτής καθώς και την κοινοποίηση/διαβίβαση σε τρίτους και την ταυτότητα αυτών (δικαίωμα ενημέρωσης και πρόσβασης). Επίσης έχετε δικαίωμα να ζητήσετε τη διόρθωση, επικαιροποίηση ή και διαγραφή των προσωπικών δεδομένων σας που τηρεί το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας – ΙΤΕ. Έχετε επίσης το δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας και δικαίωμα εναντίωσης.
Για την ενημέρωσή σας και την άσκηση των δικαιωμάτων σας μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Υπεύθυνο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στο dpo@be-internet-awesome.gr .

Σας επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με τον Κανονισμό έχετε δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Για οποιοδήποτε ερώτημα προκύψει αναφορικά με την παρούσα πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων ή εάν πιστεύετε ότι υπάρχουν ασάφειες και ασυμβατότητα με την παρούσα πολιτική από τη μεριά μας, μπορείτε να το γνωστοποιήσετε στον Υπεύθυνο Προστασίας Προσωπικών δεδομένων στο dpo@be-internet-awesome.gr .

 

Font Resize