Δείτε παρακάτω τις πιο συχνές ερωτήσεις και τις απαντήσεις τους για τα πρόγραμματα Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου. Πατήστε πάνω στην ερώτηση για να ανοίξει και να εμφανιστεί η απάντηση.

Σε ποιον απευθύνονται τα προγράμματα;

 

Οι κύκλοι μαθημάτων Γίνε Ηρωας του Διαδικτύου απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς του Νηπιαγωγείου, Δημοτικού αλλά και του Γυμνασίου (κάθε ειδικότητας) προκειμένου να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και τις δεξιότητές τους σε καίρια θέματα ασφαλούς πλοήγησης για τα παιδιά. Προσφέρονται δύο κύκλοι μαθημάτων:

Οι δυο παραπάνω κύκλοι μαθημάτων αποτελούν ένα πολύπλευρο πρόγραμμα που παρέχει στους εκπαιδευτικούς τα εργαλεία και τις μεθόδους που χρειάζονται για να διδάξουν τις βασικές αρχές ψηφιακής ασφάλειας και ψηφιακής ιθαγένειας στο περιβάλλον της σχολικής τάξης. Τα μαθήματα συνεπικουρούνται από τεχνικές «παιχνιδοποίησης» με τη χρήση του Ίντερλαντ (Interland), ενός διαδικτυακού παιχνιδιού δράσης και περιπέτειας που κάνει την εκμάθηση της ψηφιακής ασφάλειας και ιθαγένειας διαδραστική και διασκεδαστική – όπως ακριβώς είναι και το ίδιο το διαδίκτυο.

 

Είμαι εκπαιδευτικός. Πώς μπορώ να κάνω αίτηση;

 

Αν είστε εκπαιδευτικός Νηπιαγωγείου, Δημοτικού ή Γυμνασίου, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή επιλέγοντας μια βολική για εσάς ημερομηνία.

Οι διαθέσιμες ημερομηνίες των δύο προγραμμάτων βρίσκονται αναρτημένες στο ημερολόγιο του προγράμματος εδώ . Το πρόγραμμα για τα μικρότερα παιδιά ονομάζεται στο ημερολόγιο Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου (μικρότερα παιδιά) και το πρόγραμμα για τα μεγαλύτερα παιδιά Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου. Αναλογα με την βαθμίδα σας, επιλέξτε μια διαθέσιμη ημερομηνία του προγράμματος που σας εξυπηρετεί καλύτερα και πατήστε πάνω σε αυτή για να ανοίξει η φόρμα συμμετοχής για την ημερομηνία αυτή. Στη συνέχεια ακολουθείστε τις οδηγίες που αναγράφονται για να δηλώσετε συμμετοχή.

 

Που μπορώ να βρώ το υλικό που θα διδαχθεί στην εκπαίδευση;

 

To υλικό των δύο προγράμματων μπορείτε να το βρείτε και να το κατεβάσετε από εδώ:

 

Πόση ώρα διαρκεί η διαδικτυακή εκπαίδευση του κάθε προγράμματος;

 

Η διαδικτυακή εκπαίδευση του κάθε προγράμματος Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου, διαρκεί 120′ και παρέχει στους εκπαιδευτικούς τα εργαλεία και τις μεθόδους που χρειάζονται για να διδάξουν τις βασικές αρχές ψηφιακής ασφάλειας και ψηφιακής ιθαγένειας στο περιβάλλον της σχολικής τάξης. Τα μαθήματα συνεπικουρούνται από τεχνικές «παιχνιδοποίησης» (gamification) με τη χρήση του Ίντερλαντ (Interland), ενός διαδικτυακού παιχνιδιού δράσης και περιπέτειας που κάνει την εκμάθηση της ψηφιακής ασφάλειας και ιθαγένειας διαδραστική και διασκεδαστική.

 

Υπάρχει κάποια χρέωση για την παρακολούθηση του προγράμματος;

 

Όχι δεν υπάρχει καμία χρεωση για την παρακολούθηση των προγραμμάτων, ούτε βέβαια για το υλικό του προγράμματος. 

 

Είναι εγκεκριμένο το πρόγραμμα;

 

Το πρόγραμμα Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και συγκαταλέγεται στα προτεινόμενα Προγράμματα & Εφαρμογές των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων του Δημοτικού και Γυμνασίου στον θεματικό άξονα “Ζω καλύτερα – Ευ Ζην”. Μπορείτε να το βρείτε στην σελίδα του ΙΕΠ εδώ.

 

Η διαδικτυακή εκπαίδευση θα καταγραφεί; Θα μπορώ να την παρακολουθήσω αργότερα;

 

Η διαδικτυακές εκπαιδεύσεις των προγραμμάτων Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου δεν καταγράφονται άρα δεν μπορείτε να την παρακολουθήσετε σε μεταγενέστερο χρόνο. Παρόλα αυτά, ανοίγουν κάθε μήνα νέες ημερομηνίες τηλέκπαιδευσεων και για το πρόγραμμα για τα μικρότερα παιδιά αλλά και για τα μεγαλύτερα παιδιά, οπότε μπορείτε ανα τακτά χρονικά διαστηματα να βλέπετε το πρόγραμμα από εδώ για να εγγραφείτε σε κάποια βολική για εσάς ημερομηνία. 

 

Θα λάβω την παρουσίαση;

 

Η παρουσίαση είναι βασισμένη στο υλικό που θα βρείτε παρακάτω, οπότε μπορείτε να κατεβάσετε όλο το υλικό.

Θα χρειαστεί να κάνω κάτι άλλο πέρα από την εγγραφή;

 

Μόλις εγγραφείτε στην ημέρα και ώρα που σας βολεύει περισσότερο μέσα από το ημερολόγιο, θα λάβετε ένα e-mail επιβεβαίωσης το οποίο θα σας εξηγεί ακριβώς πώς θα μπείτε στην τηλεκπαίδευση. Μία εβδομάδα πριν, αλλά και την ίδια μερα που έχετε επιλέξει κατά την εγγραφή σας, θα λάβετε ένα e-mail υπενθύμισης για τον σύνδεσμο που θα ακολουθήσετε για να μπείτε στο διαδικτυακό σεμινάριο. Παρακαλούμε να ελέγχετε τακτικά τα μηνύματά σας, ακόμα και τον φάκελο με τα ανεπιθύμητα (spam/junk email) γιατί υπάρχει περίπτωση να πάει αυτόματα εκεί και να μην δείτε τις ενημερώσεις που λαμβάνετε από εμάς. Σας συνιστούμε να δηλώσετε στο email πάροχο που χρησιμοποιείτε (Gmail, Hotmail, Yahoo, κτλ.) ότι η διεύθυνση ταχυδρομείου contact@saferinternet4kids.gr είναι μια έμπιστη διεύθυνση.

 

Είχα βρει μια διαθέσιμη ημερομηνία του προγραμμάτος, αλλά τώρα δεν υπάρχει πια στο πρόγραμμα.

 

Οι διαθέσιμες ημερομηνίες των προγραμμάτων είναι αναρτημένες στο ημερολόγιο της σελίδας saferinternet4kids.gr εδώ. Όμως, αν κάποια ημερομηνία φτάσει στη μέγιστη συμμετοχή, τότε κλείνει η διαθέσιμότητά της και αφαιρείται από την λίστα με τις διαθέσιμες ημερομηνίες. Γι’ αυτό σας προτρέπουμε αν ενδιαφέρεστε για κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία, να σπεύσετε να δηλώσετε συμμετοχή.

  

Έχω δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα, αλλά δεν ελαβα κάποιο e-mail επιβεβαίωσης της συμμετοχής μου.

 

Το σύστημά μας στέλνει αυτόματα e-mail επιβεβαίωσης μόλις κάποιος χρήστης κάνει εγγραφή. Αν τυχόν έχετε κάνει εγγραφή και δεν σας ήρθε η επιβεβαίωση της εγγραφής σας στο e-mail που μας έχετε δηλώσει, παρακαλούμε ελέγξτε πρώτα από όλα τον φάκελο με την ανεπιθύμητη αλληλογραφία του e-mail σας, μήπως έχει πάει αυτομάτως εκεί. Αν έχει πάει εκεί, παρακαλούμε σιγουρευτείτε οτι θα πατήσετε στο e-mail σας την επιλογή ότι το e-mail αυτό δεν είναι ανεπιθύμητο, ώστε να αποστρέψετε το ενδεχόμενο το επόμενο e-mail που θα σας σταλεί να πάει πάλι στα ανεπιθύμητα. Αν δεν εχει πάει εκεί ενδεχομένως να πληκτρολογήσατε λάθος το e-mail σας κατα την εγγραφή, οπότε σας παρακαλούμε προσπαθήστε ξανά να κάνετε εγγραφή, με πολύ προσεκτική πληκτρολόγηση της διεύθυνσης του e-mail σας.

Αν δεν μπορέσω να παραβρεθώ θα πρέπει να ενημερώσω;

 

Εάν για τον οποιοδήποτε λόγο δεν καταφέρετε να παραβρεθείτε, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο email info@be-internet-awesome.gr .

  

Τι πρέπει να κάνω για να πάρω το πιστοποιητικό συμμετοχής;

 

Μετά το τέλος του κάθε προγράμματος μπορείτε να πάρετε πιστοποίηση συμμετοχής από την Google και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας – ΙΤΕ, δηλαδή πιστοποίηση ότι παρακολούθησατε και εφαρμόσατε το πρόγραμμα Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου. Μόνη προϋπόθεση για την αποστολή της πιστοποίησης είναι να συμπληρώσετε μια σύντομη φόρμα αξιολόγησης  σχετικά με το πρόγραμμα, η οποία θα σας σταλεί την ίδια μέρα με την παρακολούθηση του προγράμματός σας στο e-mail σας. Η αξιολόγηση περιέχει ερωτήσεις σχετικά με τη χρησιμότητα του προγράμματος αλλά και με την παρουσίαση του προγράμματος. Η συμπλήρωση της διαρκεί περίπου 5 λεπτά.

Μόλις συμπληρώσετε την φόρμα αξιολόγησης και την στείλετε, θα σας κατευθύνει αυτόματα το σύστημα στην σελίδα των βεβαιώσεων συμμετοχής. Στην σελίδα αυτή θα εισάγετε το όνομα και το επίθετο σας (δύο φορές για να μην γίνει κάποιο λάθος) και αυτόματα θα κατέβει στον υπολογιστή σας η βεβαίωση συμμετοχής σας στο πρόγραμμα. Περισσότερη βοήθεια σχετικά με το πώς θα κατεβάσετε την βεβαίωση συμμετοχής μπορείτε να βρειτε εδώ.

 

Πότε θα λάβω το πιστοποιητικό;

 

Το πιστοποιητικό του προγράμματος μπορείτε να το κατεβάσετε μόνοι σας εφόσον συπληρώσετε την αξιολόγηση του προγραμμάτος από τον σύνδεσμο αξιολόγησης που θα σας σταλεί στο e-mail σας. Μόλις συμπληρώσετε την φόρμα αξιολόγησης και την στείλετε, θα σας ανακατευθύνει αυτόματα το σύστημα στην σελίδα των βεβαιώσεων συμμετοχής. Στην σελίδα αυτή θα εισάγετε το όνομα και το επίθετο σας (δύο φορές για να μην γίνει κάποιο λάθος) και αυτόματα θα κατέβει στον υπολογιστή σας η βεβαίωση συμμετοχής σας στο πρόγραμμα. Περισσότερη βοήθεια σχετικά με το πώς θα κατεβάσετε την βεβαίωση συμμετοχής μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

Τι θα χρειαστώ κατά την διάρκεια του σεμιναρίου του προγράμματος;

 

Θα χρειαστείτε καλή σύνδεση στο Internet, υπολογιστή, κάμερα και μικρόφωνο. Μιας και η διαδικτυακή εκπαίδευση δεν βιντεοσκοπείται θα χρειαστείτε και σημειωματάριο για να γράφετε τα σημεία που θέλετε να κρατήσετε.

 

Έχουν περάσει 3 ημέρες και δεν έχω λάβει κάποια σχετικό email μετά την εγγραφή μου στο πρόγραμμα. Τι μπορώ να κάνω;

 

Αρχικά, ελέγξτε τον φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας (spam ή junk) στο email σας. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει εκεί κάποιο σχετικό email μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω του email info@be-internet-awesome.gr και εμείς θα φροντίσουμε να σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν.

 

Αντιμετωπίζω πρόβλημα με την εγγραφή μου στα διαδικτυακά σεμινάρια. Σε ποιόν πρέπει να απευθυνθώ;

 

Λυπούμαστε για την ταλαιπωρία. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω του email info@be-internet-awesome.gr και εμείς θα φροντίσουμε να σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν.

 

Που απευθύνομαι αν χρειαστώ βοήθεια;

 

Για οποιαδήποτε απορία ή πρόβλημα παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο info@be-internet-awesome.gr.

 

Τα δικαιώματά σας σε σχέση με την επεξεργασία δεδομένων που σας αφορούν

 

Τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται δεν κοινοποιούνται ή διαβιβάζονται σε τρίτους και θα χρησιμοποιηθούν μονάχα για τους σκοπούς του προγράμματος Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου. Σύμφωνα με τις διατάξεις του Γενικού Κανονισμού περί Προστασίας Δεδομένων 679/2016/ΕΕ, έχετε δικαίωμα τόσο κατά τη φάση της συλλογής όσο και μεταγενέστερα να ενημερώνεστε για την τυχόν επεξεργασία των δεδομένων που σας αφορούν, τον σκοπό αυτής καθώς και την κοινοποίηση/διαβίβαση σε τρίτους και την ταυτότητα αυτών (δικαίωμα ενημέρωσης και πρόσβασης). Επίσης έχετε δικαίωμα να ζητήσετε τη διόρθωση, επικαιροποίηση ή και διαγραφή των προσωπικών δεδομένων σας που τηρεί το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας – ΙΤΕ. Έχετε επίσης το δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας και δικαίωμα εναντίωσης.
Για την ενημέρωσή σας και την άσκηση των δικαιωμάτων σας μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Υπεύθυνο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στο dpo@be-internet-awesome.gr .

Σας επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με τον Κανονισμό έχετε δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Για οποιοδήποτε ερώτημα προκύψει αναφορικά με την παρούσα πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων ή εάν πιστεύετε ότι υπάρχουν ασάφειες και ασυμβατότητα με την παρούσα πολιτική από τη μεριά μας, μπορείτε να το γνωστοποιήσετε στον Υπεύθυνο Προστασίας Προσωπικών δεδομένων στο dpo@be-internet-awesome.gr .

 

Font Resize
Contrast