Απάτες στο διαδίκτυο
line

Οι απατεώνες χρησιμοποιούν κάθε είδους ύπουλες προσεγγίσεις για να κλέψουν τα προσωπικά σας στοιχεία. Μόλις αποκτηθούν, θα χρησιμοποιήσουν την ταυτότητά σας για δόλιες δραστηριότητες.

Οι απατεώνες λυμαίνονται καταναλωτές και επιχειρήσεις που αγοράζουν ή πωλούν προϊόντα και υπηρεσίες.

Οι απατεώνες εκμεταλλεύονται ανθρώπους που αναζητούν συντρόφους, συχνά μέσω ιστοσελίδων γνωριμιών, εφαρμογών ή κοινωνικών μέσων, προσποιούμενοι τους υποψήφιους συντρόφους.

Οι απατεώνες υποδύονται γνήσιες φιλανθρωπικές οργανώσεις και ζητούν δωρεές ή επικοινωνούν μαζί σας διεκδικώντας τη συλλογή χρημάτων μετά από φυσικές καταστροφές ή μεγάλα γεγονότα.

Αν ψάχνετε για έναν γρήγορο τρόπο για να κερδίσετε χρήματα, προσέξτε – οι απατεώνες έχουν εφεύρει κάθε είδους πλαστές ευκαιρίες δημιουργίας χρημάτων.

Οι απάτες για θέσεις εργασίας ξεγελούν προσφέροντάς δήθεν υψηλά αμειβόμενη δουλειά με λίγη προσπάθεια.

Οι απατεώνες θα χρησιμοποιήσουν κάθε δυνατό μέσο, συμπεριλαμβανομένης της απειλής της ζωής σας ή της «πειρατείας» του υπολογιστή σας, για να κλέψουν την ταυτότητά σας ή τα χρήματά σας.

Οι απατεώνες επινοούν πειστικούς λόγους για να σας δώσουν ψεύτικες ελπίδες για κέρδη χρημάτων. Δεν υπάρχουν προγράμματα γρήγορου πλουτισμού, επομένως σκέφτεστε πάντα δύο φορές πριν παραδώσετε τα στοιχεία ή τα χρηματά σας.

Μην παρασυρθείτε από μια νίκη έκπληξη! Αυτές οι απάτες προσπαθούν να σας ξεγελάσουν προκειμένου να λάβετε ένα έπαθλο από μια λαχειοφόρο αγορά ή έναν διαγωνισμό στον οποίο δεν συμμετείχατε ποτέ.