Θετικό Περιεχόμενο στο Διαδίκτυο
line

Τι είναι το θετικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο;
Ο απώτερος στόχος της καμπάνιας Positive Online Content (POCC) είναι να οικοδομήσουμε μια καλύτερη διαδικτυακή εμπειρία για τα παιδιά: ένα διαδίκτυο με θετικό περιεχόμενο, ένα διαδίκτυο που «επιτρέπει στα παιδιά να μαθαίνουν, να διασκεδάζουν, να δημιουργούν, να απολαμβάνουν, να έχουν αυτοσεβασμό, να ενισχύει τη συμμετοχή τους στην κοινωνία και να τα παροτρύνει να παράγουν και να διανέμουν το δικό τους θετικό περιεχόμενο».
Η εκστρατεία έχει επίσης ως στόχο την παροχή συγκεκριμένων και πρακτικών εργαλείων που θα βοηθήσουν στη δημιουργία και τη διάδοση τέτοιου περιεχομένου. Οι δημιουργοί, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς μπορούν να επωφεληθούν από το υλικό που διατίθεται μέσω της ιστοσελίδας Positive Online Content το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς έχει μεταφραστεί σε 23 γλώσσες

Η έκθεση των μικρών παιδιών σε υψηλής ποιότητας διαδικτυακό περιεχόμενο από τις πρώτες εμπειρίες τους, μπορεί να τα διδάξει πώς να αναγνωρίζουν τα βασικά συστατικά του κατάλληλου και θετικού περιεχομένου και υπηρεσιών και κατ’ επέκταση να τα προστατέψει από ακατάλληλο και παράνομο περιεχόμενο.

Το ψηφιακό περιεχόμενο διαδραματίζει ολοένα και σημαντικότερο ρόλο στην εκπαίδευση και οι εκπαιδευτικοί θα όχι μόνο να αισθάνονται σίγουροι για τη διασφάλιση ασφαλούς ψηφιακού περιβάλλοντος στην αίθουσα διδασκαλίας, αλλά και να αξιοποιούν τις δυνατότητες του περιεχομένου στο διαδίκτυο για να εμπλουτίσουν μαθήματα και άλλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Καθώς ο δικτυακός τόπος του POCC αρχίζει να λειτουργεί, η βάση δεδομένων του με παραδείγματα θετικού περιεχομένου στο διαδίκτυο μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό «σύμμαχο» στην προσπάθειά τους.

Η εκστρατεία στοχεύει επίσης να ενημερώσει τους γονείς και τους φροντιστές σχετικά με το τι είδους περιεχόμενο πρέπει να αναζητούν στο διαδικτυο.

Οι πάροχοι ψηφιακού περιεχομένου και υπηρεσιών διαδραματίζουν ίσως το μεγαλύτερο ρόλο για να εξασφαλίσουν ότι οι νεότερες γενιές θα έχουν πρόσβαση από την αρχή σε κατάλληλες, ασφαλείς, ενημερωτικές και δυναμικές εμπειρίες στο διαδίκτυο. Τόσο οι μεγάλοι φορείς της βιομηχανίας όσο και οι μικροί ανεξάρτητοι παραγωγοί θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη στον τομέα αυτό κατά το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τη διανομή περιεχομένου έτσι ώστε να συμβάλουν στην ανάπτυξη μιας δυναμικής και ψηφιακά καταρτισμένης γενιάς ενεργών πολιτών.

Είναι σημαντικό όλοι μαζί να συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός καλύτερου ψηφιακού κόσμου για τα παιδιά μας![/showhide]  

ΠΡΟΤΥΠΟ ΜΠΑΝΕΡ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΠΟΙΟΤΙΚΟ-ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ-ΓΟΝΕΙΣ
ΠΡΟΤΥΠΟ ΜΠΑΝΕΡγια εκπαιδευτικούς