Ασφαλές Online gaming (για γονείς)
line

 

Μια από τις δημοφιλέστερες ασχολίες των παιδιών στο διαδίκτυο είναι η ενασχόλησή τους με παιχνίδια. Η δυνατότητα για επικοινωνία με παίκτες από κάθε γωνιά του πλανήτη, η αλληλεπίδραση, ο συναγωνισμός, ο μαγικός εικονικός κόσμος που διαρκώς εξελίσσεται ασκούν μεγάλη επιρροή στα παιδιά αλλά ταυτόχρονα δημιουργούν και κινδύνους.

Τα βασικά ζητήματα που θα πρέπει να μπαίνουν στο μικροσκόπιο των γονιών σε σχέση με το online gaming είναι τι είδους διαδικτυακά παιχνίδια παίζουν τα παιδιά, αν είναι κατάλληλα για την ηλικία τους, για πόσο χρονικό διάστημα και υπό ποιες συνθήκες παίζουν.

Με γονική καθοδήγηση, μετριοπάθεια, κοινή λογική και ποικιλία, τα παιχνίδια μπορούν να αποτελέσουν πλεονέκτημα και όχι απειλή για την συναισθηματική, κοινωνική ακόμη και φυσική ανάπτυξη των παιδιών.

O στόχος του συγκεκριμένου υλικού είναι να δώσει σε γονείς και κηδεμόνες την υποστήριξη και την αυτοπεποίθηση που χρειάζονται για να διαχειριστούν το χρόνο οθόνης, τις δαπάνες και την πρόσβαση σε περιεχόμενο κατάλληλο για την ηλικία του κάθε παιδιού.

Παρακάτω ακολουθούν βασικά σημεία που θα σας βοηθήσουν να εξασφαλίσετε μια θετική εμπειρία παιχνιδιού στο παιδί σας.

 


Πρόκειται για ένα σύστημα που παρέχει σε γονείς και κηδεμόνες λεπτομερείς συστάσεις σχετικά με την καταλληλότητά του περιεχομένου ως προς την ηλικία σε παιχνίδια, εφαρμογές, τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες. Προσοχή όμως: Η βαθμολογία PEGI αφορά στην καταλληλότητα ενός παιχνιδιού ως προς την ηλικία και όχι ως προς το επίπεδο δυσκολίας.

Κατεβάστε την εφαρμογή από:

Οι περισσότερες μελέτες καταδεικνύουν ότι η ενασχόληση μια ώρα ανά μέρα με τα διαδικτυακά παιχνίδια μπορεί να δράσει εποικοδομητικά στην ευτυχία του παιδιού και στη δημιουργία νέων πολύτιμων δεξιοτήτων. Αν αυτό το χρονικό όριο ξεπερνιέται τακτικά τα θετικά αποτελέσματα μετατρέπονται σε αρνητικά.

Διαβάστε τις 8 συμβουλές που πρέπει να ακολουθούν οι γονείς για να παίζουν τα παιδία με ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Τα συστήματα γονικού ελέγχου είναι διαθέσιμα σε όλες τις κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών, τα tablet, τα smartphone και τις φορητές συσκευές, καθώς και τα λειτουργικά συστήματα PC και Mac, για να βοηθήσουν τους γονείς στη διαχείριση της διαδικτυακής αλληλεπίδρασης, του χρόνου παιχνιδιού, των δαπανών και της πρόσβασης σε βιντεοπαιχνίδια κατάλληλα για την ηλικία του κάθε παιδιού.

Για να διασφαλιστεί η ασφάλεια του κάθε παιχνιδιού – εκτός από τους κανόνες της κοινότητας – χρησιμοποιούνται εργαλεία και δικλείδες ασφαλείας, όπως το όριο ηλικίας, τα εργαλεία αναφοράς, λογισμικό φιλτραρίσματος, εποπτεία και εργαλεία σίγασης. Αυτές οι διαδικασίες επιβάλλονται από τον Κώδικα Δεοντολογίας PEGI..

Περίπου ένα στα τρία παιδιά δημοτικού και ένα στα δυο παιδιά Γυμνασίου/Λυκείου παίζει με ανθρώπους που δε γνωρίζει στην πραγματική ζωή και μάλιστα συνομιλεί μαζί τους.

Font Resize
Contrast