Εξοικειωθείτε με τα εργαλεία αναφοράς εντός του παιχνιδιού
line

Πως να αποκλείσετε έναν παίκτη:

Αν το παιδί σας συμμετέχει σε παιχνίδια με πολλούς παίκτες στο διαδίκτυο ή αν το παιχνίδι διαθέτει online chat, μπορεί να κινδυνεύει να έρθει σε επαφή με άτομα που έχουν κακόβουλες προθέσεις. Έτσι μπορεί να πέσει θύμα εκφοβισμού, εκβιασμού και αποπλάνησης ειδικά αν δεν είναι προσεκτικό και αποκαλύπτει τα προσωπικά του στοιχεία.

Συμβουλεύστε το παιδί να μη δέχεται αιτήματα φιλίας και να μη συνομιλεί με ανθρώπους που δε γνωρίζει στην πραγματική ζωή, να δημιουργεί ID χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο και αν κάτι ή κάποιος το ενοχλήσει ή το απειλήσει να σας το εμπιστευτεί αμέσως. Κάποιοι παίκτες γίνονται επιθετικοί όταν χάνουν και το παιδί υπάρχει περίπτωση να εκτεθεί σε βωμολοχίες.

Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζει ποια εργαλεία είναι διαθέσιμα προκειμένου να αναφέρει και να αποκλείσει κάποιον από τα παιχνίδια και τις κονσόλες που χρησιμοποιεί. Τα παιχνίδια δίνουν τη δυνατότητα να μπορεί κανείς να αποκλείσει/μπλοκάρει κάποιον άλλον παίκτη, να του στερήσει τη δυνατότητα επαφής είτε με γραπτά μηνύματα είτε με ζωντανή συνομιλία. Όταν το παιδί αποκλείσει/μπλοκάρει έναν παίκτη δε θα μπορεί πλέον να λαμβάνει αιτήματα φιλίας, μηνύματα ή προσκλήσεις παιχνιδιού από αυτόν. Ακόμα κι αν δεν παίζετε με το παιδί σας, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζει ότι μπορεί μόνο του να πάρει πρωτοβουλία αν κάποιος το αναστατώσει ή του φερθεί άσχημα.

Πως να αποκλείσετε έναν παίκτη:

  1. στο Xbox
  2. στο PlayStation™ Network
  3. στο Nintendo

Πως να αναφέρετε έναν παίκτη ή περιεχόμενο:

  1. στο Xbox
  2. στο PlayStation™ Network
  3. στο Nintendo

Tι συμβαίνει όταν αναφέρετε ακατάλληλο περιεχόμενο;

Κάθε αναφορά εξετάζεται από μια ομάδα συντονιστών για να διαπιστωθεί εάν η συμπεριφορά παραβιάζει τους κανόνες της κοινότητας ή τον κώδικα συμπεριφοράς της διαδικτυακής πλατφόρμας. Εάν συμβεί αυτό, το περιεχόμενο αφαιρείται και λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα κατά του παίκτη που το μοιράστηκε. Είναι σημαντικό ότι οι παίκτες που έχουν αποκλειστεί δεν έχουν τρόπο να γνωρίζουν ποιος υπέβαλε την καταγγελία. Αυτό προστατεύει το απόρρητό σας ενώ ταυτόχρονα σας κρατά ασφαλείς.