Νικητές Μαθητικού Διαγωνισμού SID 2022
line
Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η συμμετοχή στον Πανελλήνιο Μαθητικό διαγωνισμό για τον εορτασμό της Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2022! Περισσότερες από 400 πρωτότυπες και εύστοχες δημιουργίες μαθητών ή ομάδων μαθητών από κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα κατατέθηκαν, καθιστώντας το έργο της κριτικής επιτροπής πολύ δύσκολο.
Συγχαρητήρια σε όλους σας!

 
Η επιτροπή ανέδειξε τους νικητές από κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα με βάση τα εξής κριτήρια:

Δομή και παρουσίαση έργου

Το υπό αξιολόγηση έργο πρέπει να έχει την κατάλληλη δομή, συνέχεια, συνοχή και κατάλληλη παρουσίαση του θέματος έτσι ώστε να είναι ευδιάκριτοι και κατανοητοί οι στόχοι, οι εργασίες που έχουν γίνει από τους μαθητές και τα συμπεράσματα που έχουν εξαχθεί.
Αρτιότητα και περιεχόμενο

Το κάθε έργο αξιολογείται ανάλογα με την αρτιότητα του περιεχομένου του, το βαθμό εμβάθυνσης/εξέτασης όλων των πτυχών του υπό μελέτη θέματος, τις εργασίες που έχουν γίνει με σκοπό την επίτευξη του, τον τρόπο ανάλυσης των εργασιών που έχουν γίνει και τον τρόπο ανάλυσης των αποτελεσμάτων και συμπερασμάτων, τη γενικότερη ορθότητα και σαφήνεια του περιεχομένου κ.α. ούτως ώστε να δίδεται μια σωστή, τεκμηριωμένη και ολοκληρωμένη περιγραφή του όλου έργου.

Δημιουργικότητα και Πρωτοτυπία

Σημαντικό κριτήριο αποτελεί η πρωτοτυπία των έργων /εργασιών, με στόχο να αποφευχθεί η επανάληψη εργασιών που έχουν γίνει από μαθητές στο παρελθόν, έτσι ώστε να προωθηθούν και να υλοποιηθούν νέες, έξυπνες και λειτουργικές ιδέες των μαθητών σε θέματα ασφαλούς και ποιοτικής χρήσης του διαδικτύου.

Μήνυμα και βαθμός απήχησής του

Με το κριτήριο αυτό δίδεται έμφαση στην αποτελεσματικότητα του μηνύματος έτσι ώστε να υπάρχει ευαισθητοποίηση μεγάλου μέρους της μαθητικής κοινότητας για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου.

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ ευχαριστεί θερμά τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που για άλλη μια χρονιά αγκάλιασαν το θεσμό των διαγωνισμών και βοήθησαν στο να γίνει η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου μια μεγάλη γιορτή και στη χώρα μας!

Θα θελαμε επίσης να ενημερώσουμε όλους τους συμμετέχοντες, ότι το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ ξεχώρισε πολλά έργα παιδιών που θα ήθελε να εντάξει στο υλικό του Κέντρου μέσα από την σελίδα του. Ως εκ τούτου, τις επόμενες ημέρες θα αναδείξουμε και άλλα έργα μαθητών μέσα από την ιστοσελίδα μας και τα κοινωνικά μας δίκτυα αφού πρώτα λάβουμε σχετική άδεια από τους εκπαιδευτικούς. 

Δείτε παρακάτω τις δημιουργίες των παιδιών που αναδείχθηκαν νικητές του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2022:

  • Νικητές στα Νηπιαγωγεία (ισοβαθμία)

22158) 3o Nηπιαγωγείο Αρτέμιδος- 4ο Νηπιαγωγείο Αρτέμιδος – 7ο Νηπιαγωγείο Αρτέμιδος

22210) 8ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ

 

  • Νικητής στα Δημοτικά (ισοβαθμία)

22319) 3ο Δημοτικό Σχολείο Αρτέμιδος Αττικής 

22297) Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών

 

  • Νικητής στα Γυμνάσια

2282) ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 

 

  • Νικητής στα Λύκεια

22279) ΕΠΑ.Λ. ΜΗΛΟΥ

Font Resize
Contrast