Πως θα μάθετε το παιδί να προστατεύει τη διαδικτυακή του φήμη.
line
#digitalreputation

Η διαχείριση της διαδικτυακής φήμης του παιδιού δεν ήταν ποτέ πιο σημαντική. Μπορεί να καθορίσει σημαντικές αποφάσεις που θα επηρεάσουν το μέλλον του, την κοινωνική και προσωπική του ζωή. Είναι λοιπόν υψίστης σημασίας το παιδί να συνειδητοποιήσει τη σπουδαιότητα διαμόρφωσης μια θετικής διαδικτυακής φήμης και αυτό το βάρος «πέφτει» κυρίως στους ώμους των γονιών. Παρακάτω ακολουθεί μια λίστα με σημεία συζήτησης που μπορεί να σας βοηθήσει στο δύσκολο αυτό έργο.

  1. Ποιες ρυθμίσεις απορρήτου χρησιμοποιεί το παιδί στα κοινωνικά μέσα;

Ενθαρρύνετε το παιδί σας να ελέγχει τακτικά τις ρυθμίσεις απορρήτου των εφαρμογών ή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιεί.  Πολλά κοινωνικά δίκτυα έχουν οριστεί ως δημόσια από προεπιλογή που σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να δει τις αναρτήσεις, τις φωτογραφίες και τα βίντεο του παιδιού σας. Θα συνιστούσαμε να χρησιμοποιήσετε μια ρύθμιση “μόνο για τους φίλους”.

  1. Πόσα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιεί;

Υπενθυμίστε στο παιδί σας να απενεργοποιήσει τυχόν προφίλ / λογαριασμούς παλαιών κοινωνικών μέσων που μπορεί να έχει εγγραφεί αλλά δε χρησιμοποιεί πια. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση του κινδύνου να παραβιαστεί ο λογαριασμός του.

  1. Είναι δυνατόν να αντιγράψει κάποιος χρήστης μια φωτογραφία του, ένα βίντεο ή ένα στιγμιότυπο χωρίς να το γνωρίζει το παιδί;

Εξηγήστε στο παιδί σας ότι οτιδήποτε εμφανίζεται στην οθόνη μπορεί να αντιγραφεί και να μοιραστεί ανεξάρτητα από τις δυνατότητες απορρήτου των υπηρεσιών που χρησιμοποιεί. Σχεδόν όλα τα κινητά τηλέφωνα μπορούν να αποθηκεύσουν αυτό που εμφανίζεται στην οθόνη πατώντας print screen. Είναι εξίσου εύκολο ο οποιοσδήποτε να καταγράψει αυτό που εμφανίζεται τραβώντας μια φωτογραφία της οθόνης χρησιμοποιώντας κάμερα ή τηλέφωνο με κάμερα.

  1. Τι είδους πληροφορίες / φωτογραφίες είναι εντάξει για κοινή χρήση στο διαδίκτυο;

Είναι καλή ιδέα να δώσετε κάποιες οδηγίες σχετικά με το τι πρέπει να αποφεύγει το παιδί  να συζητάει ή να μοιράζεται ηλεκτρονικά. Πολλά παιδιά αργούν να συνειδητοποιήσουν ότι ακόμα και αν διαγράψουν μια ανάρτηση/φωτογραφία/βίντεο το υλικό μπορεί να έχει ήδη κοινοποιηθεί ή αποθηκευτεί και κατ’ επέκταση έχει ξεφύγει από το δικό τους έλεγχο

Πηγή: webwise

Font Resize
Contrast