Πανευρωπαϊκό βραβείο εκπαιδευτικού υλικού από τον ΕNISA στην Ελλάδα και στο Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ
line

Την πρώτη θέση στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό του ENISA “EU Awards” στην κατηγορία εκπαιδευτικό υλικό για παιδιά Δημοτικού έλαβε το «παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού» του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς  Διαδικτύου του ΙΤΕ.

Το «κυνήγι του θησαυρού» είναι ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι που στόχο έχει την αφύπνιση παιδιών για θέματα που άπτονται της ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου. Δημιουργήθηκε με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2022 και χρησιμοποιήθηκε ως βασικό εργαλείο μάθησης στις εκδηλώσεις που υλοποιήθηκαν ανά την Ελλάδα για τον εορτασμό της Ημέρας.

Μπορείτε να δείτε την ελληνική έκδοση εδώ και την αγγλική έκδοση εδώ.

Στην κατηγορία καλύτερο βίντεο προκρίθηκε το υλικό που είχε καταθέσει το Βέλγιο και η Σλοβενία. Το βίντεο του Βελγίου αναφέρεται στη σπουδαιότητα της χρήσης πιστοποίησης δυο παραγόντων (Two Factor Authentication -2FA) στις εφαρμογές που χρησιμοποιούμε και της Σλοβενίας αφυπνίζει για ενδεχόμενες απάτες μέσω διαδικτύου.

Μπορείτε να δείτε τα βίντεο εδώ και εδώ.

 

 

 

 

 

 

Στην κατηγορία καλύτερου Infographic αναδείχθηκε το υλικό που κατέθεσε η Ιρλανδία. Περιέχει συμβουλές για το πως μπορεί ο χρήστης να ανακαλύψει ένα κακόβουλο email.

Μπορείτε να το δείτε εδώ:

Το υλικό το οποίο βραβεύτηκε στο  διαγωνισμό του ENISA “EU Awards” θα μεταφραστεί σε όλες τις γλώσσες και θα χρησιμοποιηθεί ως προωθητικό υλικό στην καμπάνια για τον εορτασμό του επερχόμενου μήνα Κυβερνοασφάλειας τον Οκτώβριο του 2022.