Πρόσκληση εκδήλωσης για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2018
Πρόσκληση εκδήλωσης για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2018
line
#SID2018

 

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου / Αμφιθέατρο Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών / ώρα 10:00-14:00

Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας πραγματοποιεί στις 6 Φεβρουαρίου 2018 κεντρική εκδήλωση  στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου που γιορτάζεται ταυτόχρονα σε 160 χώρες σε όλο τον κόσμο με κεντρικό σύνθημα: «Δημιούργησε, επικοινώνησε και μοιράσου το σεβασμό. Ένα καλύτερο διαδίκτυο ξεκινά από εσένα».

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο Insafe/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους. Το 2017 περισσότερα  από 21.000 σχολεία και 19,5 εκατομμύρια άνθρωποι συμμετείχαν στις δράσεις που είχαν προγραμματιστεί για τη συγκεκριμένη ημέρα ανά την Ευρώπη.

Στην εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, θα συμμετέχουν αρχές, εμπλεκόμενοι φορείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές. Τις κεντρικές ομιλίες θα κάνουν ο Προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Γιώργος Παπαπροδρόμου και η Νομική Ελέγκτρια της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Δρ. Φερενίκη Παναγοπούλου ενώ εξειδικευμένα στελέχη του Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ θα αναλύσουν τις τελευταίες αναδυόμενες τάσεις για την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν επίσης και τα πρώτα αποτελέσματα που έχουν προκύψει από τη μεγάλη έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου  που βρίσκεται σε εξέλιξη και που αφορά στη σχέση των παιδιών με τα κοινωνικά δίκτυα. 

Επιπρόσθετα, θα απονεμηθούν τα βραβεία των πανελλήνιων μαθητικών διαγωνισμών στους νικητές. Οι πανελλήνιοι μαθητικοί διαγωνισμοί διοργανώθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα από  το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου. Συμμετείχαν περισσότερα από 300 σχολεία όλων των βαθμίδων από ολόκληρη την επικράτεια και οι δημιουργίες των παιδιών ξεπέρασαν τις προσδοκίες, καθιστώντας τη ψηφοφορία για την ανάδειξη των νικητών, πολύ δύσκολη διαδικασία.

Τα έργα των μαθητών  που βραβεύτηκαν καθώς και όλες τις συμμετοχές μπορείτε να τις δείτε εδώ: https://saferinternet4kids.gr/sid-perigrafi/sid2018-d/sym-sid-2018/

Τα σχολεία τα οποία αναδείχθηκαν στις τρείς πρώτες θέσεις των 2 διαγωνισμών από κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα  και τα οποία θα βραβευτούν στην εκδήλωση είναι:

Για το διαγωνισμό «θετικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο»

Σχολή  Ι Μ Παναγιωτοπούλου / Λύκειο Τυχερού / Καλλιτεχνικό σχολείο Περιστερίου / Δημοτικά Μακρυχωρίου και Συκουρίου Λάρισας / 11ο Δημοτικό Ευόσμου / 47ο Δημοτικό Ηρακλείου Κρήτης / 22ο Νηπιαγωγείο Ρόδου / Νηπιαγωγείο Ανάβρας / 2θ Νηπιαγωγείο Ροδόπολης

Για το διαγωνισμό «Αρχαία Ελλάδα και Διαδίκτυο»

2ο Γυμνάσιο Πύργου Ηλείας /  ΕΠΑΛ Μήλου / Γυμνάσιο Αμμοχωρίου Φλώρινας / 13ο Δημοτικό Λαμίας / 7ο Δημοτικό Πρέβεζας / 9ο Δημοτικό Καρδίτσας

Τις συμμετοχές που αναδείχθηκαν στις τρεις πρώτες θέσεις από κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα μπορείτε να τις δείτε εδώ: https://saferinternet4kids.gr/sid-perigrafi/sid2018-d/apotelesmata-2018/

 πρεσσ

Παρακαλούμε πολύ για την κάλυψη της εκδήλωσης από τα μέσα που εκπροσωπείτε. Στηριζόμαστε στη βοήθεια σας για τη διάδοση του μηνύματος ενός ασφαλέστερου και ποιοτικότερου διαδικτύου για εμάς και κυρίως για τα παιδιά μας. Σας αποστέλλουμε συνημμένα το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Font Resize
Contrast