Η προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο αποτελεί προτεραιότητα για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
line

 

Καθημερινά, τα παιδιά σερφάρουν για ώρες στο διαδίκτυο και έρχονται αντιμέτωπα με βίντεο που περιέχουν ρητορικές μίσους και βίας. Η προστασία των ανηλίκων μέσα από την αναβάθμιση των υπηρεσιών οπτικοακουστικών μέσων επικοινωνίας αποτελεί προτεραιότητα για το ΕΚ, για αυτό και η επιτροπή Πολιτισμού ενέκρινε την Τρίτη 25 Απριλίου, σχετική νομοθεσία. 

«Βασική μας προτεραιότητα είναι η προστασία των ανηλίκων. Προτείναμε να προσαρμόσουμε μερικούς από τους νόμους που εφαρμόζονται στις τηλεοπτικές και διαδικτυακές υπηρεσίες» είπε η εισηγήτρια της έκθεσης του ΕΚ Σαμπίνε Βερχάιεν (ΕΛΚ, Γερμανία).

Σύμφωνα με τις προτάσεις της έκθεσης της επιτροπής Πολιτισμού, οι υπηρεσίες οπτικοακουστικών μέσων θα πρέπει να δημιουργήσουν μηχανισμούς για την αναφορά επιβλαβούς περιεχομένου. Επίσης, η διαφήμιση προϊόντων καπνού, ηλεκτρονικών τσιγάρων και αλκοόλ θα πρέπει να απαγορεύεται κατά τη διάρκεια προβολής παιδικών τηλεοπτικών ή άλλων οπτικοακουστικών προγραμμάτων.

Εκτός από την προστασία των ανηλίκων, η οδηγία επικεντρώνεται και σε άλλα ζητήματα. Στοχεύοντας στη διατήρηση της πολιτισμικής ποικιλομορφίας της Ευρώπης, η έκθεση του ΕΚ ζητά να υπάρχει ποσόστωση 30% στις μεταδόσεις ευρωπαϊκών οπτικοακουστικών παραγωγών, 10% περισσότερο από την αρχική πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η έκθεση θα τεθεί σε ψηφοφορία κατά την ολομέλεια του Μαΐου, στο Στρασβούργο.

 

ΠΗΓΗ:European Parliament News

 

Font Resize
Contrast