Το 3o συνέδριο Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου έφτασε!
line


Ο κόσμος γύρω μας αλλάζει πολύ γρήγορα. Τα θέματα για τα οποία μιλούσαμε πριν από 2 ή 3 χρόνια είναι πλέον ξεπερασμένα, νέα θέματα προκύπτουν κάθε χρόνο ή και μήνα. Εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε τις συνέπειες των πανδημιών, ο πόλεμος στην Ουκρανία μας αφορά όλους, τα σχολεία παλεύουν με νέα προβλήματα. Ταυτόχρονα, ο ρυθμός της τεχνολογικής εξέλιξης ξεπερνά κατά πολύ τις προσδοκίες μας.

Το Be Internet Awesome Conference λαμβάνει υπόψη όλες αυτές τις αλλαγές. Συναντιόμαστε διαδικτυακά για να μιλήσουμε με μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς από την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη για τις προκλήσεις που θέτει ο σύγχρονος κόσμος. Μπροστά σε τέτοιες δυναμικές αλλαγές, οι αξίες είναι οι πιο σημαντικές – οι αξίες είναι τα θεμέλια που παρέχουν σταθερότητα σε έναν κόσμο γεμάτο υγεία, πολιτιστική και τεχνολογική αναταραχή. Πιστεύουμε ότι οι αξίες του Be Internet Awesome: το να είσαι έξυπνος, άγρυπνος, δυνατός, ευγενικός και γενναίος πρέπει να αναπτύσσονται στο σπίτι καθώς και στο σχολείο. Ταυτόχρονα παρατηρούμε ότι υπάρχουν και άλλα θέματα που απασχολούν παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς: πολυπολιτισμικό περιβάλλον, παραπληροφόρηση και ψηφιακή ευημερία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το συνέδριο θα είναι αφιερωμένο όχι μόνο στις αξίες του BIA, αλλά και στις τρεις προκλήσεις που αναφέρθηκαν.

Είναι ένα εξαιρετικό συνέδριο όχι μόνο λόγω του περιεχομένου, αλλά και λόγω της καινοτόμου δομής του. Αποτελείται από διαδικτυακά μαθήματα που απευθύνονται σε μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους, ομιλίες και εργαστήρια Edustories για ενήλικες και ένα κουίζ που προσφέρει εκπαίδευση μέσω ψυχαγωγίας και επομένως είναι κατάλληλο για κάθε άτομο. Ολόκληρη την ημέρα οι συμμετέχοντες θα μάθουν, θα συζητήσουν και θα διασκεδάσουν μαζί. Ένα σημαντικό στοιχείο τέτοιων συναντήσεων είναι οι σχέσεις, γι’ αυτό σας ενθαρρύνουμε να συμμετέχετε ενεργά, να σχολιάζετε, να κάνετε ερωτήσεις και να μοιράζεστε τα αποτελέσματα της δουλειάς σας μαζί μας.

Κρατήστε την ημερομηνία στις 15 Μαρτίου 2023!

Το πρόγραμμα του συνεδρίου έχει ως εξής:

11 π.μ.– διαδικτυακά μαθήματα στα πολωνικά από ειδικούς του BIA για μαθητές (ηλικίας 6-9 και 10-14 ετών)

4 μ.μ. – Edustories – μιλάμε για το πολυπολιτισμικό περιβάλλον, την παραπληροφόρηση και την ψηφιακή ευημερία που ακολουθούνται από διαδικτυακά εργαστήρια (διαθέσιμα στα πολωνικά και στα αγγλικά)

7.30 μ.μ. – ένα κουίζ στο οποίο 2 ομάδες θα αναμετρηθούν σε ένα παιχνίδι γεμάτο ερωτήσεις και εργασίες σχετικά με το διαδίκτυο και καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε χρησιμοποιώντας την τεχνολογία (διαθέσιμο στα πολωνικά και στα αγγλικά)

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες λεπτομέρειες!

 

Δηλώστε συμμετοχή συμπληρώνοντας τη φόρμα εδώ.

Font Resize
Contrast