Βασικές συμβουλές για τη δημιουργία προφίλ στο παιδί σας

Βασικές συμβουλές για τη δημιουργία προφίλ στο παιδί σας
line
#socialmedia

 

Η δημιουργία ενός προφίλ σε μία ιστοσελίδα ή ένα παιχνίδι μπορεί να φανεί δύσκολο έργο. Τα προφίλ απαιτούνται για διάφορους ιστότοπους, από ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών και ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης έως τις τοποθεσίες που χρησιμοποιούν τα παιδιά για σχολική εργασία. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να εξετάσετε, όπως η επιλογή της εικόνας προφίλ, η δημιουργία ενός δυνατού κωδικού πρόσβασης και η εύρεση ενός ονόματος χρήστη. Όλα αυτά μπορεί να φαίνονται ακόμη πιο δύσκολα όταν προσπαθείτε να δημιουργήσετε ένα ασφαλές προφίλ για το παιδί σας.

Επομένως, τι είναι σημαντικό να θυμάστε όταν βοηθάτε το παιδί σας να δημιουργήσει τον πρώτο λογαριασμό στο διαδίκτυο;

 

Χρησιμοποιείστε μια οικογενειακή διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Η δημιουργία μιας οικογενειακής διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παρακολουθείτε σε ποιες ιστοσελίδες έχει λογαριασμό κάθε μέλος της οικογένειάς σας. Αυτό διασφαλίζει ότι η προσωπική σας διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν θα είναι γεμάτη από ανεπιθύμητα μηνύματα από την υπηρεσία που χρησιμοποιούν τα μέλη της οικογένειάς σας, αλλά σημαίνει ότι μπορείτε να παρακολουθείτε τη δραστηριότητα και τις ειδοποιήσεις από κάθε λογαριασμό του παιδιού σας.

 

Όνομα χρήστη

Ένα από τα βασικά πράγματα που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε ένα προφίλ, ειδικά σε δικτυακούς τόπους παιχνιδιών, είναι ένα όνομα χρήστη. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο οι χρήστες προσθέτουν έναν χρήστη ως φίλο, βρίσκουν λογαριασμούς με τους οποίους αλληλεπιδρούν και είναι συνήθως αυτό που εμφανίζεται στην οθόνη κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού ή μιας συζήτησης.

Τι πρέπει να έχετε κατά νου όταν επιλέγετε το τέλειο όνομα χρήστη;

  • Μην χρησιμοποιείτε πλήρη ονόματα

Είναι σημαντικό να σκεφτείτε ποια προσωπικά στοιχεία δίνει το παιδί σας, ενώ δημιουργείτε ένα προφίλ. Πολλές πληροφορίες μπορούν να περιληφθούν σε ένα όνομα χρήστη, ειδικά αν περιλαμβάνει πλήρες όνομα ή έτος γέννησης. Συνιστούμε να μην συμπεριληφθούν αυτές οι πληροφορίες και να χρησιμοποιήσετε ένα ψευδώνυμο και να κρατήσετε τυχόν αριθμούς σε ένα όνομα χρήστη.

  • Μην χρησιμοποιείτε το όνομα κάποιου άλλου

Παρόλο που δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το πλήρες όνομα του παιδιού σας σε ένα προφίλ, δεν σας συμβουλεύουμε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα εντελώς διαφορετικό όνομα. Είναι καλύτερο να μην ενθαρρύνετε το παιδί σας να προσποιείται ότι είναι κάποιος άλλος και είναι σημαντικό οι πρώτες αλληλεπιδράσεις του με το διαδίκτυο να είναι ειλικρινείς και ανοιχτές, διατηρώντας παράλληλα την ασφάλεια.

  • Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε ονόματα

Ενώ πολλά παιδιά μπορεί να πιστεύουν ότι το όνομα τους είναι ασφαλές, καθώς υπάρχουν τόσα άτομα με αυτό το όνομα, υπάρχουν πράγματα που πρέπει να εξεταστούν. Για παράδειγμα, ασυνήθιστες ορθογραφίες ή ονόματα θα μπορούσαν να προσδιορίσουν ένα άτομο ή την εθνικότητα. Χρησιμοποιώντας το όνομα του θα μπορούσε επίσης να σημαίνει ότι ένα παιδί αισθάνεται μια συγκεκριμένη αίσθηση εξοικείωσης με όποιον τους στέλνει μηνύματα χρησιμοποιώντας το όνομά τους.

  • Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε από ποιον προέρχονται τα αιτήματα παιχνιδιών

Μερικές φορές το παιδί σας μπορεί να πει ότι θέλει να χρησιμοποιήσει το πραγματικό του όνομα, ώστε οι φίλοι του να μπορούν να αναγνωρίσουν το προφίλ τους. Μπορείτε να προτείνετε να πουν προσωπικά  στους φίλους τους ποιο είναι το όνομα χρήστη τους για να βρουν το προφίλ του στο παιχνίδι.

Συνιστούμε στους νέους να προσπαθούν να προσθέσουν φίλους που γνωρίζουν στον κόσμο εκτός σύνδεσης στα προφίλ τους. Εάν δέχονται αιτήματα από άλλους χρήστες, είναι σημαντικό να το κάνουν αυτό με γονική υποστήριξη. Μιλήστε στο παιδί για το τι πρέπει να κάνει αν κάποιος πει κάτι άσχημο ή ζητά να το συναντήσει.

 

Δημιουργία ασφαλούς κωδικού πρόσβασης

Διαφορετικές ιστοσελίδες έχουν τα δικά τους κριτήρια για να βεβαιωθείτε ότι ο κωδικός πρόσβασης είναι ισχυρός. Αν και αυτό μπορεί να διαφέρει από τον ιστότοπο σε ιστότοπο, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη για να βεβαιωθείτε ότι βοηθάτε το παιδί σας να δημιουργήσει έναν ασφαλή και δυνατό κωδικό πρόσβασης:

  • Βεβαιωθείτε ότι ο κωδικός σας είναι τουλάχιστον 10 χαρακτήρες
  • Χρησιμοποιήστε τόσο κεφαλαία όσο και πεζά γράμματα σε όλο τον κωδικό πρόσβασης
  • Χρησιμοποιήστε αριθμούς, σύμβολα και γράμματα

Για να βεβαιωθείτε ότι θυμάστε τον κωδικό πρόσβασής σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αξιοσημείωτες λέξεις, αλλά να τις δυσκολεύσετε χρησιμοποιώντας αριθμούς αντί για γράμμα!

 

Παραδείγματα:

Καλός κωδικός πρόσβασης. El3phant1!

Αυτός είναι ένας ισχυρός κωδικός πρόσβασης που είναι επίσης μια αξέχαστη λέξη. Λόγω των γραμμάτων και των αριθμών σε αυτή τη λέξη θα ήταν δύσκολο να τη μαντέψει κάποιος κακόβουλος χρήστης.

Κακός κωδικός πρόσβασης: password

Αυτός ήταν ο δεύτερος συνηθέστερα χρησιμοποιούμενος κωδικός πρόσβασης στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2016. Χρησιμοποιώντας έναν συνήθη κωδικό πρόσβασης, όλα με μικρά γράμματα χωρίς επιπλέον αριθμούς, διευκολύνουμε κάποιον άλλο χρήστη να το μαντέψει.

Τονίζουμε στο παιδί ότι ο κωδικός πρόσβασής είναι ακριβώς όπως η οδοντόβουρτσα σας. Μην το μοιράζεστε με άλλους και να το αλλάζετε τακτικά!

 

Επιλογή μιας εικόνας προφίλ

Εάν ένας ιστότοπος ή ένα παιχνίδι προσφέρει είδωλα για εικόνες προφίλ, συνιστούμε να τα χρησιμοποιήσετε, καθώς στερούνται προσωπικών πληροφοριών. Εάν το παιδί σας προτιμά να χρησιμοποιεί τη δική του εικόνα ή αυτή είναι η μόνη διαθέσιμη επιλογή, τότε είναι σημαντικό να ελέγξετε ότι η εικόνα δεν δίνει πληροφορίες για προσωπικές πληροφορίες. Αυτά περιλαμβάνουν:

  • Όνομα οικίας ή δρόμου στο φόντο της φωτογραφίας
  • Σχολική στολή
  • Βραβεία, τρόπαια, πιστοποιητικά ή οτιδήποτε άλλο που δίνει πληροφορίες σχετικά με αυτά στο φόντο της εικόνας

Θυμηθείτε τα βασικά που πρέπει να ελέγξετε στην εικόνα προφίλ του παιδιού:

Τι φοράει;

Με ποιους είναι;

Πού είναι;

 

Πηγή: saferinternet.org

Font Resize