Πως να μείνετε ασφαλής χρησιμοποιώντας το Snap Map

Πως να μείνετε ασφαλής χρησιμοποιώντας το Snap Map
line
#socialmedia
#snapchat
#snapmap

 

Είναι πολύ σημαντικό να είστε προσεκτικοί σχετικά με το με ποιους μοιράζεστε προσωπικές πληροφορίες όπως είναι η τοποθεσία που βρίσκεστε ανά πάσα στιγμή.

Το νέο χαρακτηριστικό του Snapchat- το Snap Map- μπορεί να εξελιχθεί σε μια πολύ επικίνδυνη παγίδα για όσους δεν το χρησιμοποιούν με σύνεση και μοιράζονται την τοποθεσία τους με ανθρώπους που δε γνωρίζουν αυτοπροσώπως.

ΠΩΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Κάνοντας zoom out από τη λειτουργία κάμερας με τα δυο δάχτυλα, θα εμφανιστεί ο χάρτης. Οι φίλοι που έχουν δεχτεί να εμφανίζεται η τοποθεσία τους, θα εμφανιστούν στο χάρτη.

Υπάρχουν τρεις ρυθμίσεις για τη διανομή της θέσης σας στον χάρτη.

  • Mode Ghost : σημαίνει ότι είστε το μόνο άτομο που μπορεί να δει την τοποθεσία σας στον χάρτη. Μέσα στο Ghost Mode μπορείτε ακόμα να δείτε τις τοποθεσίες των φίλων σας αλλά δεν θα μπορούν να σας δουν. Αυτή η ρύθμιση θα διασφαλίσει ότι έχετε πλήρη έλεγχο σχετικά με το ποιος γνωρίζει την τοποθεσία σας.
  • My friends : σημαίνει ότι όλες οι επαφές σας στο Snapchat μπορούν να δουν την τοποθεσία σας. Εάν ενεργοποιήσετε αυτή τη ρύθμιση, είναι σημαντικό να αναθεωρήσετε τις επαφές του Snapchat και να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε προσθέσει κάποιον που δε γνωρίζετε προσωπικά.
  • Select friends: με τη συγκεκριμένη ρύθμιση μπορείτε να επιλέγετε από τη λίστα των φίλων σας ποιοι μπορούν να βλέπουν την τοποθεσία σας και ποιοι όχι.

ΑΛΛΑΓΗ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ

Όταν ανοίγετε για πρώτη φορά το Snap Map-κάνοντας zoom out από τη λειτουργία κάμερας με τα δυο δάχτυλα-θα πρέπει να αποφασίσετε ποιοι θα βλέπουν την τοποθεσία σας . Αφού εφαρμοστούν αυτές οι ρυθμίσεις, μπορούν πάντοτε να τροποποιηθούν στις ρυθμίσεις του Snapchat. Αυτό μπορεί να γίνει με δύο τρόπους:

1.Από τις ρυθμίσεις: Στην οθόνη Snapchat, κάντε κλικ στο εικονίδιο Settings κάντε κλικ στο «δείτε την τοποθεσία μου» Επιλέξτε τη ρύθμιση που σας ταιριάζει

2.Από το χάρτη Snap Μap: Κάντε κλικ στο κουμπί ρύθμισης στην επάνω δεξιά γωνία του χάρτη και επιλέξτε τη ρύθμιση που σας ταιριάζει

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΤΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ

-Μοιραστείτε μόνο την τοποθεσία σας με άτομα που γνωρίζετε προσωπικά. Ποτέ μην μοιράζεστε την τοποθεσία σας με ξένους.

-Μην προσθέτετε επαφές στο Snapchat αν δεν τους γνωρίζετε προσωπικά.

-Ελέγχετε τακτικά τις ρυθμίσεις σας και λαμβάνετε μια ξεκάθαρη απόφαση σχετικά με το αν θέλετε να γνωρίζουν οι χρήστες την τοποθεσία σας. Θυμηθείτε ότι μπορείτε να την απενεργοποιήσετε ανά πάσα στιγμή.

Font Resize