Ρυθμίσεις απορρήτου στο Instagram: Τι πρέπει να γνωρίζω.
line

Περισσότερα από 800 εκατομμύρια άτομα χρησιμοποιούν το Instagram κάθε μήνα ανεβάζοντας φωτογραφίες και video, κοινοποιώντας stories ή απλά σχολιάζοντας περιεχόμενο άλλων. Το Instagram είναι μια δωρεάν εφαρμογή κοινοποίησης φωτογραφιών και βίντεο. Το συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο διατίθεται για συσκευές Apple iOS, Android και Windows Phone. Το 71% των χρηστών του είναι ηλικίας κάτω των 35 ετών (statista 2019). Η πιο δημοφιλής ηλικιακή ομάδα είναι οι χρήστες ηλικίας 25-34 ετών, ακολουθούμενοι από χρήστες ηλικίας 18-24 ετών.

Ποιες είναι οι ρυθμίσεις απορρήτου για το Instagram;

Από προεπιλογή, οποιοσδήποτε μπορεί να δει το προφίλ και τις δημοσιεύσεις σας στο Instagram. Μπορείτε να κάνετε το λογαριασμό σας ιδιωτικό, ώστε ό,τι κοινοποιείτε να εμφανίζεται μόνο στους ακόλουθους που εγκρίνετε. Αν κάνετε το λογαριασμό σας ιδιωτικό, μόνο οι εγκεκριμένοι ακόλουθοι θα μπορούν να δουν τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας στις σελίδες hashtag ή τοποθεσιών.

Πώς να κάνετε το λογαριασμό σας ιδιωτικό από την εφαρμογή Instagram σε συσκευή Android ή iOS:

Πηγαίνετε στο προφίλ σας και πατήστε .

Πατήστε Ρυθμίσεις.

Πατήστε Απόρρητο > Απόρρητο λογαριασμού.

Πατήστε δίπλα στην επιλογή Ιδιωτικός λογαριασμός για να κάνετε το λογαριασμό σας ιδιωτικό.

Πώς να κάνετε το λογαριασμό σας ιδιωτικό από υπολογιστή ή πρόγραμμα περιήγησης για κινητά:

Πηγαίνετε στη διεύθυνση instagram.com από τον υπολογιστή σας ή το πρόγραμμα περιήγησης του κινητού σας.

Πατήστε  και έπειτα πατήστε .

Πατήστε Απόρρητο και ασφάλεια.

Στην ενότητα Απόρρητο λογαριασμού, πατήστε για να επιλέξετε το κουτάκι δίπλα στην επιλογή Ιδιωτικός λογαριασμός.

Μερικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε για τους ιδιωτικούς λογαριασμούς:

Οι ιδιωτικές δημοσιεύσεις που κοινοποιείτε σε κοινωνικά δίκτυα μπορεί να είναι ορατές σε όλους ανάλογα με τις ρυθμίσεις απορρήτου για τα συγκεκριμένα δίκτυα. Για παράδειγμα, μια δημοσίευση που κοινοποιείτε στο Twitter και η οποία έχει οριστεί ως ιδιωτική στο Instagram μπορεί να είναι ορατή στα άτομα που μπορούν να δουν τις δημοσιεύσεις σας στο Twitter.

Από τη στιγμή που θα κάνετε το λογαριασμό σας ιδιωτικό, οι άλλοι θα πρέπει να σας στείλουν αίτημα ακολούθησης προκειμένου να δουν τις δημοσιεύσεις σας, τη λίστα των ακολούθων σας ή τη λίστα με αυτούς που ακολουθείτε.

Τα αιτήματα ακολούθησης εμφανίζονται στην ενότητα “Δραστηριότητα” όπου μπορείτε να τα εγκρίνετε ή να τα αγνοήσετε.

Σε περίπτωση που κάποιος σας ακολουθούσε ήδη πριν κάνετε τις δημοσιεύσεις σας ιδιωτικές και δεν θέλετε το συγκεκριμένο άτομο να βλέπει τις δημοσιεύσεις σας, μπορείτε να το μπλοκάρετε.

Όποιος θέλει θα μπορεί να σας στείλει μια φωτογραφία ή ένα βίντεο απευθείας, ακόμα και αν δεν σας ακολουθεί.

Αν μετατρέψω το λογαριασμό μου σε ιδιωτικό τι θα συμβεί με τους ακολούθους μου;

Όταν αλλάζετε τον λογαριασμό σας από δημόσιο σε ιδιωτικό, τα άτομα που σας ακολουθούν στο δημόσιο λογαριασμό σας θα συνεχίσουν να σας παρακολουθούν και στον ιδιωτικό σας λογαριασμό. Φρόνιμο είναι να επανεξετάζετε τακτικά τον κατάλογο των ακολούθων σας φροντίζοντας να δέχεστε αιτήματα φιλίας μόνο από ανθρώπους που γνωρίζετε στην πραγματική σας ζωή.

Εάν θέλετε να καταργήσετε κάποιον ως ακόλουθο πρέπει:

– Να πάτε στο προφίλ σας

-Να επιλέξετε το άτομο που θέλετε να καταργήσετε ως ακόλουθο

-Να πατήσετε στις τρεις τελίτσες δίπλα στο όνομά του

-Να επιλέξετε «αφαίρεση»

Όταν αφαιρείτε έναν ακόλουθο, το άτομο αυτό δεν ειδοποιείται ότι αφαιρέθηκε.

Μπορείτε επίσης να μπλοκάρετε κάποιον ώστε να σταματήσει να σας ακολουθεί. Τα άτομα που μπλοκάρετε δεν ειδοποιούνται γι’ αυτό. Μάθετε περισσότερα για το μπλοκάρισμα ατόμων εδώ.

Ποιες πληροφορίες εξακολουθούν να είναι δημόσιες σε έναν ιδιωτικό λογαριασμό;

Μετατρέποντας τον λογαριασμό σας σε ιδιωτικό μόνο οι οπαδοί σας μπορούν να δουν τις εικόνες, τα βίντεο ή τις ιστορίες που δημοσιεύετε, ωστόσο εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιες πληροφορίες που είναι ορατές δημοσίως στο λογαριασμό σας.

Σε κάθε περίπτωση στο Instagram, οποιοσδήποτε θα μπορεί να δει:

– τη φωτογραφία του προφίλ σας (αν και δεν μπορούν να κάνουν κλικ για να δουν μια μεγαλύτερη έκδοση από ό, τι εμφανίζεται στο προφίλ σας)

– το όνομα χρήστη που αναγράφεται

– Οποιαδήποτε πληροφορία έχετε στο βιογραφικό σας

Αυτό σημαίνει ότι προσωπικές πληροφορίες στο βιογραφικό σας στο Instagram μπορούν να προβληθούν από οποιονδήποτε, ανεξάρτητα από το αν σας ακολουθεί ή όχι. Σας συνιστούμε να μην τοποθετείτε προσωπικές πληροφορίες (συμπεριλαμβανομένου του ονόματος χρήστη, της ηλικίας, του σχολείου ή της τοποθεσίας σας) σε ένα χώρο που μπορεί να δει το κοινό.

Όταν οι άλλοι με ακολουθούν στο Instagram βλέπουν προτάσεις για να ακολουθήσουν άλλα άτομα. Πώς μπορώ να εξαιρεθώ από αυτή τη ρύθμιση;

Όταν κάποιος πατάει το κουμπί Ακολουθήστε στο προφίλ σας στο Instagram, τού εμφανίζουμε προτάσεις παρόμοιων προφίλ που μπορεί να θέλει να ακολουθήσει, όπως κοινούς φίλους ή άλλα άτομα που ίσως γνωρίζει. Αν δεν θέλετε να εμφανίζονται αυτές οι προτάσεις στο προφίλ σας, μπορείτε να εξαιρεθείτε:

Πατήστε  πάνω δεξιά και επιλέξτε Επεξεργασία προφίλ.

Πατήστε δίπλα στην επιλογή Προτάσεις παρόμοιων λογαριασμών και έπειτα πατήστε Υποβολή.

Λάβετε υπόψη ότι αν ζητήσετε να μην εμφανίζονται προτάσεις παρόμοιων λογαριασμών στο προφίλ σας, ούτε εσείς θα εμφανίζεστε στις προτάσεις στα προφίλ άλλων χρηστών.