Τι να προσέξετε κατά την αγορά κινητού στο παιδί σας
line
#mobilephone

Τα Χριστούγεννα είναι  η κατεξοχήν  αγαπημένη γιορτή των παιδιών γιατί κατακλύζονται από δώρα. Στην αγορά υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές ηλεκτρονικών συσκευών που οι γονείς σκέφτονται να αγοράσουν στα παιδιά τους. Συχνά όμως δυσκολεύονται να αποφασίσουν αν η συσκευή που ζητάει το παιδί  είναι η κατάλληλη για την ηλικία του και  αν πληροί  τις προυποθέσεις ασφαλείας.

Ακολουθούν συμβουλές και οδηγίες για την αγορά κινητών τηλεφώνων:
1.    Όταν υπογράφετε ένα συμβόλαιο κινητής τηλεφωνίας  σιγουρευτείτε ότι τόσο εσείς όσο και το παιδί σας καταλαβαίνετε το επιτρεπόμενο όριο χρήσης. Αν ξεπεράσετε τα επιτρεπόμενα δεδομένα κατά τη χρήση του, τότε θα δείτε το λογαριασμό αρκετά «φουσκωμένο».
2.    Κατανοήστε τις δυνατότητες των smartphones. Εσείς ως γονιός μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας να παραμείνει ασφαλές.
3.    Μιλήστε με το παιδί σας για την ασφάλεια και την υπεύθυνη χρήση του κινητού και συμφωνείστε σε κάποιους κανόνες. Παραδείγματος χάριν,  να μην συναντιούνται ποτέ με ανθρώπους που γνώρισαν διαδικτυακά, ορίστε πόσο χρόνο θα αφιερώνει καθημερινά κάνοντας χρήση του κινητού του τηλεφώνου, ποιους ιστότοπους επιτρέπεται να επισκέπτεται  και ποιους όχι. Θυμηθείτε ότι το κινητό συνδέεται στο διαδίκτυο οπότε οι ίδιοι κανόνες που ισχύουν για την ασφάλεια στο διαδίκτυο ισχύουν και κατά τη χρήση του κινητού.

 

tip-iphone

 

faqs

Font Resize
Contrast