Ενημερωτική εκδήλωση της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών

Ενημερωτική εκδήλωση της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών
line

Στον φιλόξενο χώρο του Δημαρχείου Αμαρουσίου θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) με θέμα: «Απόρρητο Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 11:00-13:00. Στην εκδήλωση συμμετέχει με ομιλία εκπρόσωπος του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου (SaferInternet4kids), καθώς και εκπρόσωπος της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας Κυβερνοασφάλειας, η οποία διακρίθηκε στον πρόσφατο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας (European Cybersecurity Challenge). Θα προλογίσουν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και ο Αντιπρόεδρος της ΑΔΑΕ.

Στόχος της δράσης είναι η ενημέρωση των πολιτών, μαθητών Λυκείων και σπουδαστών σχετικά με το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στο απόρρητο των επικοινωνιών και την ασφάλεια στο διαδίκτυο, στο πλαίσιο  του Ευρωπαϊκού Μήνα για την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο που διοργανώνεται κάθε Οκτώβριο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA).

Η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών είναι μια από τις πέντε συνταγματικά κατοχυρωμένες ανεξάρτητες αρχές, η οποία ιδρύθηκε το 2003 με σκοπό την προστασία του θεμελιώδους δικαιώματος στο απόρρητο της επικοινωνίας, καθώς και την ασφάλεια δικτύων και υπηρεσιών. Στις αρμοδιότητές της περιλαμβάνονται η έκδοση κανονισμών που επιβάλλουν την εφαρμογή μέτρων ασφάλειας στους παρόχους ηλεκτρονικών επικοινωνιών, καθώς και στις επιχειρήσεις που παρέχουν ταχυδρομικές υπηρεσίες, με σκοπό την προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών των συνδρομητών τους. Η ΑΔΑΕ ελέγχει τις εταιρίες αυτές για να διαπιστωθεί η ορθή εφαρμογή των κανονισμών, καθώς και σε άλλες περιπτώσεις όπως κατά την έρευνα καταγγελιών από πολίτες.

 

Font Resize