Πρόσκληση προς τα σχολεία για το Open Cyber Security Awareness Day στις 17 Ιουνίου 2022
line

Πρόσκληση

Open Cyber Security Awareness Day στις 17 Ιουνίου 2022 & 1ο International Cybersecurity Challenge (ICC)

 

Φόρμα εγγραφής στο OpenDay για σχολεία

 

Εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Κυβερνοασφάλειας (ENISA), σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε στις 17 Ιουνίου 2022, μεταξύ 10:00 και 14:00 στο Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Open Cyber Security Awareness Day, μία ημέρα που θα είναι αφιερωμένη στη συνολική ευαισθητοποίηση για την ασφάλεια των δικτύων και των πληροφοριών.

Η πρόσκληση αφορά μαθητές ηλικίας 15-17 ετών, συνοδεία εκπαιδευτικών. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα πραγματοποιηθούν ενημερώσεις σε θέματα κυβερνοασφάλειας και συμβουλές για παιδιά, δραστικά παιχνίδια και escape rooms, δικτύωση με εταιρίες και φορείς του χώρου καθώς και ενημερώσεις για τις ευκαιρίες επαγγελματικής σταδιοδρομίας στο χώρο της κυβερνοασφάλειας.

Επιπλέον, τα παιδιά θα μπορούν να συμμετέχουν ζωντανά σε cybersecurity challenges με τη μορφή παιχνιδιών που αφορούν σε θέματα κυβερνοασφάλειας.
Παρόντες με ενημερωτικές δράσεις θα είναι ο ENISA, η Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας, το Saferinternet4kids.gr και το (ΙCS)2 Hellenic Chapter, ενώ θα συμμετάσχουν παίκτες και συντελεστές της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας Κυβερνοασφάλειας.

Το Open Cyber Security Awareness Day υλοποιείται στα πλαίσια του 1ου παγκόσμιου διαγωνισμού κυβερνοσφάλειας (International Cybersecurity Challenge), ο οποίος διοργανώνεται για 1η φορά στην Ελλάδα, μεταξύ 14-17 Ιουνίου 2022 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην Αθήνα από τον ENISA.

Το International Cybersecurity Challenge (ICC) περιλαμβάνει περιφερειακές ομάδες από όλο τον κόσμο που συμμετέχουν σε μια σειρά από διαφορετικές προκλήσεις για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Στο ICC θα συμμετάσχουν διεθνείς ομάδες από την Ευρώπη, Η.Π.Α, Καναδά, Ασία, οι οποίες θα αποτελούνται από 15 παίκτες ηλικίας 18 έως 26 ετών. Στην ομάδα της Ευρώπης συμμετεχουν και δυο νέοι Έλληνες. Γνωρίστε όλη την ονάδα από εδώ. Οι ομάδες θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους μεταξύ 14-16 Ιουνίου, σε μια σειρά από cyber security challenges και στις 17 Ιουνίου το απόγευμα θα γίνει η απονομή βραβείων στις νικητήριες ομάδες.

Τις ημέρες αυτές, ο διαγωνισμός ΔΕΝ είναι ανοιχτός στο κοινό, εντούτοις θα υπάρχουν ενημερωτικές δράσεις με σκοπό την ενημέρωση και προσέλκυση νέων ταλέντων στο hacking για επόμενους διαγωνισμούς.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site https://ecsc.eu/icc/
Για ερωτήσεις σχετικά με το Openday παρακαλώ επικοινωνήστε στο: info@red-comm.gr
Για να δηλώσετε συμμετοχή ως σχολείο, παρακαλώ συμπληρώστε την φόρμα εδώ:

Φόρμα εγγραφής στο OpenDay για σχολεία