Όλα έτοιμα για το BIK Youth Panel 2019!

Όλα έτοιμα για το BIK Youth Panel 2019!
line
#Bikyouthpanel

Την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019, το Φόρουμ για το Ασφαλές Διαδίκτυο (SIF) θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, στο Βέλγιο, με θέμα «Από τη διαδικτυακή βία έως τον ψηφιακό σεβασμό». Κατά τη διάρκεια αυτής της ημέρας των συζητήσεων και των ανταλλαγών απόψεων, μια σύνοδος ολομέλειας θα διευθύνεται από τους νέους της ομάδας νεολαίας BIK 2019.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Better Internet for Kids (BIK), διοργανώνεται κάθε χρόνο μια ομάδα νεολαίας BIK πριν και κατά τη διάρκεια της SIF, με την ενθάρρυνση μιας ομάδας νέων 25 μελών από 19 ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα – να εκφράσουν όχι μόνο προσωπικές απόψεις και προκλήσεις όχι μόνο για ένα ασφαλέστερο / καλύτερο διαδίκτυο, αλλά και των συνομηλίκων τους, τους οποίους αντιπροσωπεύουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Φέτος, η σύνοδος που θα πραγματοποιήσει η SIF θα ακολουθήσει μια μορφή “ανασκόπησης διαβουλεύσεων”, με στόχο την αντιστροφή του παραδοσιακού μοντέλου συμμετοχής της νεολαίας στις διαβουλεύσεις με τα ενδιαφερόμενα μέρη, όπου ακούγονται οι φωνές τους, αλλά συχνά δεν υπάρχει κατάλληλη συνέχεια των θεμάτων και των προτεραιοτήτων που θέτουν. Ως εκ τούτου, οι ειδικοί της νεολαίας θα οργανώσουν τη συζήτηση σε ένα σύνολο συγκεκριμένων προβλημάτων που εντοπίστηκαν με βάση τις προσωπικές τους απόψεις και εμπειρίες στο διαδίκτυο.

Ο προγραμματισμός και η προετοιμασία αυτών των διαβουλεύσεων είναι ήδη σε εξέλιξη και οι νέοι συμμετέχοντες συναντώνται τακτικά στο διαδίκτυο για να αναπτύξουν την εκστρατεία τους και την παρέμβασή τους κατά τη διάρκεια της SIF 2019. Την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019 θα συναντηθούν όλοι στις Βρυξέλλες για να ολοκληρώσουν τη σύνοδο SIF 2019.

Σύμφωνα με το θέμα της SIF 2019, εστιάζοντας στον ψηφιακό σεβασμό ως αντίδοτο στη διαδικτυακή βία στις διάφορες μορφές της, τα μέλη του πάνελ θα εστιάσουν την παρέμβασή τους στο φαινόμενο της διαδικτυακής βίας και του τρόπου με τον οποίο τη βιώνουν οι νέοι ειδικά. Κατά τη διάρκεια αυτής της εκδήλωσης πρόσωπο με πρόσωπο, θα εγκαινιάσουν επίσης μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης – κυρίως στο Instagram – για το ίδιο θέμα, που ονομάζεται «Νεολαία για τη Νεολαία». Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούν αυτήν την πλατφόρμα για να μοιραστούν τις απόψεις τους σχετικά με τη σεξουαλική βία μέσω μαρτυριών από νέους και από τους ίδιους, καθώς και μέσω παιχνιδιών κουίζ και ερωτήσεων.

Κάθε διαδοχική Ομάδα Νεολαίας BIK προσελκύει συνήθως μεγάλη προσοχή από όλους τους ενδιαφερόμενους που παρευρίσκονται στη SIF και επομένως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο διαπολιτισμικός διάλογος που διεξάγεται φέτος είναι πολυαναμενόμενος . Για να παραμείνετε ενημερωμένοι με τις επικείμενες εξελίξεις σχετικά με το Panel Νεολαίας BIK 2019, φροντίστε να παρακολουθείτε τα νέα στο minisite της νεολαίας BIK και στο λογαριασμό @BIK_youth Twitter.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκδοση του Φόρουμ για Ασφαλές Διαδίκτυο 2019 και την εστίασή της στο θέμα «Από τη σεξουαλική βία στον ψηφιακό σεβασμό», επισκεφτείτε την ιστοσελίδα Better Internet for Kids.

Font Resize