Διαδικτυακό παιχνίδι από την Ε.Ε βοηθά τους νέους να μάθουν να προστατεύουν τα προσωπικά τους δεδομένα

Διαδικτυακό παιχνίδι από την Ε.Ε βοηθά τους νέους να μάθουν να προστατεύουν τα προσωπικά τους δεδομένα
line
#onlinegaming

To JRC, η υπηρεσία επιστήμης και γνώσης της Ευρωπαικής Επιτροπής, δημιούργησε ένα  online game προκειμένου να συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση των νέων για την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων στο διαδίκτυο.

Το «Cyber Chronix» εστιάζεται ειδικά στο νέο ευρωπαϊκό κανονισμό για την προστασία των προσωπικών δεδομένων (GDPR), ο οποίος τέθηκε σε ισχύ σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ στις 25 Μαΐου 2018.

Οι παίκτες μεταφέρονται σε έναν πλανήτη αρκετά έτη φωτός μακριά από τη Γη. Ο στόχος είναι να βοηθήσουν τον χαρακτήρα τους να ολοκληρώσει την αποστολή του ξεπερνώντας τα εμπόδια που προκύπτουν και τα οποία σχετίζονται με την προστασία δεδομένων.

Το παιχνίδι έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να βοηθήσει τους νέους να κατακτήσουν έννοιες που περιλαμβάνουν τα προσωπικά δεδομένα, το δικαίωμα στη λήθη, το δικαίωμα στη φορητότητα, τη συνειδητή συναίνεση χρήσης των δεδομένων κ.α.

Το παιχνίδι προς το παρόν είναι διαθέσιμο στα Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά. Μπορεί να μεταφορτωθεί σε συσκευές που λειτουργούν με Android, ενώ η έκδοση iOS θα κυκλοφορήσει σύντομα.

Τα δικαιώματα των πολιτών μετά το GDPR.

Μάθετε μέσα από την ειδική σελίδα της Ε.Ε πώς προστατεύονται τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν, τα δικαιώματα που σας βοηθούν να επανακτήσετε τον έλεγχο των δεδομένων σας και τι να κάνετε εάν διαρρεύσουν τα δεδομένα σας.

Πηγή: European Commission

Font Resize