Απενεργοποίηση ή διαγραφή λογαριασμών στα κοινωνικά δίκτυα; Τι σημαίνει η κάθε επιλογή.
line

 

Όταν σταματήσετε να χρησιμοποιείτε ένα προφίλ κοινωνικής δικτύωσης καλό θα ήταν να απενεργοποιήσετε ή να διαγράψετε το λογαριασμό σας. Αυτό σημαίνει ότι το περιεχόμενό σας δεν θα είναι πλέον ενεργό  και δεν πρέπει να μπορεί να αναζητηθεί στο διαδίκτυο.  Με αυτόν τον τρόπο μειώνετε τον κίνδυνο οι λογαριασμοί σας να χρησιμοποιηθούν εν αγνοία σας από άλλους. Διαβάστε παρακάτω πως μπορείτε να απενεργοποιήσετε ή να διαγράψετε ένα λογαριασμό στα πιο δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα  και τι ακριβώς σημαίνει η κάθε επιλογή.

 downloadΕάν απενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας:

  • Μπορείτε να τον επαναφέρετε όποτε θέλετε.
  • Οι χρήστες δεν μπορούν να δουν τις δημοσιεύσεις σας ή να σας αναζητήσουν.
  • Ορισμένες δημοσιεύσεις ενδέχεται να παραμένουν ορατές  (για παράδειγμα: μηνύματα που έχετε στείλει).

Για να απενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας:

  • Κάντε κλικ στο μενού λογαριασμού στην επάνω δεξιά γωνία οποιασδήποτε σελίδας στο Facebook.
  • Επιλέξτε την επιλογή «Ρυθμίσεις».
  • Κάντε κλικ στο κουμπί «Γενικά» στην αριστερή στήλη.
  • Επιλέξτε «Διαχείριση του λογαριασμού» και, στη συνέχεια, κάντε κύλιση προς τα κάτω για να κάνετε κλικ στην επιλογή «Απενεργοποίηση του λογαριασμού».

Εάν διαγράψετε τον λογαριασμό σας:

  • Δεν μπορείτε να τον επαναφέρετε.
  • Η διαγραφή καθυστερεί για λίγες ημέρες αφού υποβάλετε ένα αίτημα.  Ένα αίτημα διαγραφής ακυρώνεται αν συνδεθείτε ξανά στο λογαριασμό σας στο Facebook κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
  • Ενδέχεται να χρειαστούν έως και 90 ημέρες για να διαγραφούν τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε εφεδρικά συστήματα. Οι πληροφορίες σας δεν είναι προσβάσιμες στο Facebook κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
  • Ορισμένα δραστηριότητες δεν αποθηκεύονται στο λογαριασμό σας. Για παράδειγμα, ένας φίλος μπορεί να έχει μηνύματα από εσάς τα οποία δε θα διαγραφούν αυτόματα.

Για να διαγράψετε οριστικά τον λογαριασμό σας, πρέπει να επικοινωνήσετε με το Facebook: https://www.facebook.com/help/delete_account

 

Instagram-Logo

 

Εάν απενεργοποιήσετε προσωρινά το λογαριασμό σας:

  • Το προφίλ σας, οι φωτογραφίες, τα σχόλια και τα like που έχετε κάνει θα «κρυφτούν».
  • Μπορείτε να ενεργοποιήσετε ξανά το λογαριασμό σας οποιαδήποτε στιγμή αποφασίσετε να συνδεθείτε.

Για να απενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας:

  • Συνδεθείτε στο instagram.com  από κινητό πρόγραμμα περιήγησης ή υπολογιστή. Δεν μπορείτε να απενεργοποιήσετε προσωρινά το λογαριασμό σας από την εφαρμογή Instagram.
  • Πατήστε ή κάντε κλικ στην επάνω δεξιά γωνία και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Επεξεργασία προφίλ”.
  • Κάντε κύλιση προς τα κάτω και έπειτα πατήστε ή κάντε κλικ στην επιλογή “Προσωρινή απενεργοποίηση του λογαριασμού μου” στην κάτω δεξιά γωνία.
  • Επιλέξτε μια επιλογή από το αναπτυσσόμενο μενού δίπλα στην επιλογή “Γιατί απενεργοποιείτε το λογαριασμό σας” και εισαγάγετε ξανά τον κωδικό πρόσβασής σας. Η επιλογή απενεργοποίησης του λογαριασμού σας θα εμφανιστεί μόνο αφού επιλέξετε κάποιον λόγο από το μενού.
  • Πατήστε ή κάντε κλικ στην επιλογή “Προσωρινή απενεργοποίηση λογαριασμού”.

 Εάν διαγράψετε τον λογαριασμό σας:

  • Το προφίλ σας, οι φωτογραφίες, τα βίντεο, τα σχόλια, τα like και οι φίλοι θα καταργηθούν οριστικά.
  • Δεν μπορείτε να εγγραφείτε ξανά με το ίδιο όνομα χρήστη. Οι λογαριασμοί που έχουν διαγραφεί δεν μπορούν να ενεργοποιηθούν ξανά

Για να διαγράψετε το λογαριασμό σας:

  • Μεταβείτε στη σελίδα «Διαγραφή του λογαριασμού».  Αν δεν είστε συνδεδεμένοι στο Instagram στον ιστό, θα σας ζητηθεί πρώτα να συνδεθείτε (δεν μπορείτε να διαγράψετε το λογαριασμό σας από την εφαρμογή Instagram).
  • Επιλέξτε μια επιλογή από το αναπτυσσόμενο μενού δίπλα στην επιλογή “Γιατί διαγράφετε το λογαριασμό σας” και εισαγάγετε ξανά τον κωδικό πρόσβασής σας. Η επιλογή οριστικής διαγραφής του λογαριασμού σας θα εμφανιστεί μόνο αφού επιλέξετε έναν λόγο από το μενού.
  • Κάντε κλικ ή πατήστε “Διαγραφή μόνιμα του λογαριασμού μου”.

 

 

twitter-logo

Πριν απενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας, πρέπει να ξέρετε:

  • Το Twitter διατηρεί τα δεδομένα χρήστη για 30 ημέρες από την ημερομηνία απενεργοποίησης και μετά ξεκινά τη διαδικασία διαγραφής του εκάστοτε λογαριασμού  από τα συστήματά του, η οποία μπορεί να διαρκέσει έως και μια εβδομάδα, όπως προβλέπεται στην Πολιτική απορρήτου.
  • Μπορείτε να ενεργοποιήσετε ξανά το λογαριασμό σας ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια αυτών των 30 ημερών απλά με το να ξανασυνδεθείτε στο κοινωνικό δίκτυο.
  • Δεν χρειάζεται να απενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας για να αλλάξετε το όνομα χρήστη ή τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μπορείτε να τα αλλάξετε ανά πάσα στιγμή στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας.
  • Μετά την απενεργοποίηση, ο λογαριασμός σας καταργείτε μέσα σε λίγα λεπτά, ωστόσο κάποιο περιεχόμενο μπορεί να προβληθεί στο twitter για λίγες μέρες.

Για να απενεργοποιήσετε:

  • Συνδεθείτε στο twitter.com στο διαδίκτυο.
  • Μεταβείτε στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας και κάντε κλικ στο “Απενεργοποίηση του λογαριασμού μου” στο κάτω μέρος της σελίδας.
  • Διαβάστε τις πληροφορίες απενεργοποίησης λογαριασμού. Κάντε κλικ στο κουμπί “Εντάξει, ωραία, απενεργοποιήστε το λογαριασμό”.
  • Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας όταν σας ζητηθεί και βεβαιωθείτε ότι θέλετε να απενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας.

 

letter-snapchat-logo-png-27

Μπορείτε μόνο να διαγράψετε οριστικά το λογαριασμό σας στο Snapchat. Χρειάζονται 30 ημέρες για να γίνει η διαγραφή, οπότε ο λογαριασμός σας θα απενεργοποιηθεί.

Κατά τη διάρκεια αυτών των 30 ημερών, οι φίλοι σας δεν θα μπορούν να επικοινωνούν ή να αλληλεπιδρούν μαζί σας στο Snapchat. Μετά από 30 ημέρες, ο λογαριασμός σας θα διαγραφεί οριστικά και το όνομα χρήστη σας δεν θα είναι πλέον διαθέσιμο.

Για να διαγράψετε το λογαριασμό σας:

  • Επισκεφθείτε αυτήν τη σελίδα.
  • Συμπληρώστε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης για το λογαριασμό που θέλετε να διαγράψετε
  • Αν αλλάξετε γνώμη κατά τις 30 ημέρες μετά τη διαγραφή του λογαριασμού σας, μπορείτε να συνδεθείτε ξανά στο Snapchat όπως θα χρησιμοποιούσατε κανονικά το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας.

Πηγή: UK SAFER INTERNET CENTER