Διαδικτυακή φήμη: Φροντίστε το ψηφιακό σας αποτύπωμα

Διαδικτυακή φήμη: Φροντίστε το ψηφιακό σας αποτύπωμα
line
#digitalfootprint

Από τις αιτήσεις εισόδου στα πανεπιστήμια μέχρι και την εύρεση εργασίας, είναι σημαντικό να έχουμε ένα θετικό ψηφιακό αποτύπωμα. Το ψηφιακό σας αποτύπωμα είναι το σήμα που αφήνετε πίσω όταν χρησιμοποιείτε το διαδίκτυο και διαμορφώνει τη διαδικτυακή σας φήμη σας. Παρακάτω είναι οι κορυφαίες συμβουλές μας για να σας βοηθήσουμε να δημιουργήσετε ένα θετικό ψηφιακό αποτύπωμα.

 

  1. Αναζητήστε τον εαυτό σας:

Αναζητήστε ο ίδιος στη Google τον εαυτό σας για να δείτε ποιες πληροφορίες υπάρχουν στον ιστό για εσάς. Μια αναζήτηση Google θα εμφανίσει όλα τα δημόσια προφίλ σας, εικόνες και οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο συνδέεται με το όνομά σας στο διαδίκτυο. Εάν σε αυτή την αναζήτηση εμφανίζεται περιεχόμενο που δεν σας αρέσει, μπορείτε να κάνετε τα απαραίτητα βήματα για να το καταργήσετε και εάν εμφανιστεί κάποιο από τα προφίλ των κοινωνικών μέσων σας, μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις απορρήτου σας.

 

  1. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις απορρήτου

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποιος μπορεί να δει τις πληροφορίες που μοιράζεστε στις ιστοσελίδες που χρησιμοποιείτε. Οι περισσότεροι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης έχουν ρυθμίσεις απορρήτου για να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε το περιεχόμενο που μοιράζεστε και με ποιους το μοιράζεστε. Μπορείτε να αποφασίσετε εάν θέλετε οι αναρτήσεις σας να μοιράζονται μόνο με τους φίλους σας ή με το κοινό. Λάβετε υπόψη ότι το περιεχόμενο του φίλου σας και οι ρυθμίσεις του μπορούν επίσης να επηρεάσουν το ψηφιακό σας αποτύπωμα.

 

  1. Απενεργοποιήστε ή διαγράψτε παλιά προφίλ

 Αν δεν χρησιμοποιείτε πλέον το προφίλ σας σε έναν ιστότοπο, στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης ή στην εφαρμογή βεβαιωθείτε ότι το έχετε απενεργοποιήσει. Η απενεργοποίηση ενός προφίλ θα σημαίνει ότι το περιεχόμενο σε αυτό δεν θα είναι πλέον δυνατό να αναζητηθεί. Δεν θα μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε έναν διαγραμμένο λογαριασμό και το περιεχόμενό του δεν θα είναι πλέον δυνατό να αναζητηθεί. Επίσης, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να καταστρατηγηθεί αυτός ο λογαριασμός χωρίς τη γνώση σας.

 

  1. Σκεφτείτε πριν δημοσιεύσετε

Πριν δημοσιεύσετε περιεχόμενο στο διαδίκτυο π.χ. μια φωτογραφία, μια ενημέρωση κατάστασης, σκεφτείτε αν θα θέλατε μελλοντικούς εργοδότες, πανεπιστήμια ή καθηγητές να το δουν; Θα ήσασταν ευχαριστημένοι αν άλλοι δημοσιεύσουν αυτό το είδος περιεχομένου για εσάς; Θα πρέπει να είστε υπερήφανοι για όλα όσα δημοσιεύετε στο διαδίκτυο, να θυμάστε όταν κάτι ανέβει στο διαδίκτυο, θα μπορούσε ενδεχομένως να υπάρχει εκεί για πάντα!

 

  1. Κρατήστε το θετικό

Αποκτήστε σύνδεση και δημιουργήστε ένα θετικό ψηφιακό αποτύπωμα! Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να το κάνετε αυτό:

  • Ξεκινήστε ένα blog
  • Δημιουργήστε μια σελίδα χορηγίας και συγκεντρώστε χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς
  • Δημιουργήστε ένα βίντεο για να διδάξετε στους άλλους μια νέα ικανότητα

 

Πηγή: Childnet

Font Resize
Contrast