Διαδικτυακό παιχνίδι: Ελέγξτε τις αξιολογήσεις του ESRB

Διαδικτυακό παιχνίδι: Ελέγξτε τις αξιολογήσεις του ESRB
line

 

Πέρα από τη διασκέδαση, η αναπαραγωγή των βιντεοπαιχνιδιών μπορεί να μειώσει το άγχος, να βελτιώσει την αντίληψη, να αυξήσει την ικανότητα multi-tasking και να ενισχύσει τις δεξιότητες λήψης αποφάσεων. Το online gaming συνδέεται όμως και με την παχυσαρκία, την αύξηση της κατάθλιψης, τους κακούς βαθμούς στην εκπαίδευση, την εθιστική συμπεριφορά και την αύξηση των επιθετικών ή βίαιων συμπεριφορών.

Αντιμέτωποι με φαινομενικά αντικρουόμενα ερευνητικά ευρήματα, οι γονείς πρέπει να ενημερωθούν για τα παιχνίδια που παίζουν τα παιδιά τους, για τις ρυθμίσεις ασφαλείας και τα χαρακτηριστικά των συσκευών που χρησιμοποιούν για να παίζουν παιχνίδια. Αναγνωρίστε ότι ο τρόπος προσέγγισης που λειτουργεί για ένα παιδί μπορεί να μην εφαρμόζεται σε ένα άλλο παιδί.

 

Τι περιλαμβάνεται στον όρο “διαδικτυακό παιχνίδι”;

Ο όρος “διαδικτυακό παιχνίδι” καλύπτει τα πάντα από το να παίζετε ένα απλό παιχνίδι μόνοι σας στο διαδίκτυο ή σε μαζικά multiplayer διαδικτυακά παιχνίδια (MMOG) με ολόκληρα εικονικά σύμπαντα, όπου οι χρήστες αλληλεπιδρούν με άλλους παίκτες και όπου λαμβάνουν μέρος χρηματικές συναλλαγές – συνήθως για εικονικά χρήματα (coins) ή βελτιώσεις παιχνιδιών.

Τα διαδικτυακά παιχνίδια παίζονται σε σταθερούς ή φορητούς υπολογιστές, φορητές συσκευές, κονσόλες παιχνιδιών – και με αυξανόμενη συχνότητα – σε τηλέφωνα και tablet. Ορισμένα παιχνίδια αγοράζονται και εγκαθίστανται σε συσκευές, άλλα μεταφορτώνονται από το διαδίκτυο και μερικά παίζονται αποκλειστικά στο διαδίκτυο.

Τα διαδικτυακά παιχνίδια είναι δημοφιλή σε όλες τις ηλικίες. Ορισμένα παιχνίδια είναι εκπαιδευτικά, άλλα είναι τρομακτικά, βίαια και μπορεί να περιλαμβάνουν γραφικά με προκλητικές σκηνές. Ωστόσο, πολλά παιχνίδια δημιουργούνται για τη διασκέδαση με φίλους ή την οικογένεια στο ίδιο δωμάτιο και πολλά από αυτά τα παιχνίδια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τις οικογένειες να αλληλεπιδρούν και να περνούν χρόνο μαζί.

 

Τι είναι  η αξιολόγηση του ESRB;

Τα παιχνίδια βαθμολογούνται για να βοηθήσουν τους γονείς και τους νέους να προσδιορίσουν τον τύπο περιεχομένου σε κάθε παιχνίδι. 

Το Συμβούλιο Αξιολόγησης Λογισμικού Ψυχαγωγίας (ESRB) αξιολογεί βιντεοπαιχνίδια και παρέχει ένα σύστημα βαθμολόγησης παρόμοιο με το rating των ταινιών, ώστε οι γονείς να μπορούν να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις πριν αγοράσουν ένα παιχνίδι.

Αυτές οι αξιολογήσεις του ESRB έχουν δύο συνιστώσες: 1) Σύμβολα που υποδηλώνουν κατάλληλες ηλικίες για τους παίκτες και 2) περιγραφείς για να βοηθήσουν τους γονείς να καταλάβουν ποια στοιχεία συμπεριλαμβάνονται στην βαθμολόγηση. Για να χρησιμοποιήσετε με επιτυχία το σύστημα βαθμολόγησης ESRB, πρέπει να εξετάσετε και τις δύο πτυχές. Ελέγξτε το σύμβολο βαθμολόγησης (στο μπροστινό μέρος του κουτιού παιχνιδιών) και τις περιγραφές του περιεχομένου (στο πίσω μέρος του κουτιού παιχνιδιών).

 

 

Περισσότερα: ESRB

 

Font Resize