Ειδικές ρυθμίσεις από το Facebook για τους εφήβους.
line
facebook

 

Σε μια προσπάθεια το κοινωνικό δίκτυο να εναρμονιστεί με την ειδική προστασία που ορίζει ο νέος κανονισμός για τα προσωπικά δεδομένα GDPR όσον αφορά στους εφήβους, έχει προχωρήσει στην ενσωμάτωση σχετικών ρυθμίσεων. Μάλιστα όπως ανακοίνωσε το Facebook στη διάρκεια του τρέχοντος έτους θα παρουσιάσει ένα νέο παγκόσμιο κέντρο βοήθειας, ειδικά για εφήβους το οποίο θα περιλαμβάνει πρόσθετη εκπαίδευση με τα πιο συνηθισμένα ερωτήματά τους σχετικά με το απόρρητο.

 Στις ρυθμίσεις πάντως που εφαρμόστηκαν αυτήν την εβδομάδα σε ευρωπαικό επίπεδο οι διαφημιστικές κατηγορίες για τους εφήβους είναι πιο περιορισμένες και οι προεπιλεγμένες επιλογές του κοινού στις δημοσιεύσεις δεν περιλαμβάνουν την επιλογή «δημόσια». Επιπλέον διατηρείται απενεργοποιημένη η δυνατότητα αναγνώρισης προσώπου για κάθε χρήστη ηλικίας κάτω των 18 ετών και περιορίζονται  τα άτομα που μπορούν να δουν ή να αναζητήσουν πληροφορίες που έχουν κοινοποιήσει έφηβοι, όπως ο τόπος καταγωγής ή τα γενέθλιά τους.

Οι Έλληνες έφηβοι μεταξύ 13 έως 15 ετών όπως ορίζει ο νέος κανονισμός GDPR θα πρέπει να έχουν γονική συναίνεση προκειμένου να μπορούν να χρησιμοποιούν social media και η ευθύνη εξασφάλισης της συναίνεσης βαραίνει τα ίδια τα κοινωνικά δίκτυα. Με βάση λοιπόν αυτές τις αλλαγές που θα ισχύσουν από 25 Μαΐου 2018, το Facebook ανακοίνωσε ότι έφηβοι αυτής της ηλικίας θα έχουν πρόσβαση σε μια λιγότερο εξατομικευμένη εκδοχή του κοινωνικού δικτύου, με περιορισμένη δυνατότητα δημοσιεύσεων  έως ότου λάβουν την άδεια ενός γονέα ή κηδεμόνα. Ακόμα και στις χώρες που η νομοθεσία δίνει πλήρη πρόσβαση σε έφηβους 13 ετών και άνω στα κοινωνικά δίκτυα, το Facebook  θα ρωτάει  κάθε έφηβο εάν επιθυμεί να προβάλλονται διαφημίσεις με βάση δεδομένα από συνεργάτες του και εάν επιθυμεί να συμπεριλάβει προσωπικά δεδομένα στο προφίλ του.

Font Resize
Contrast