Πώς να κάνετε αναφορά ψεύτικων προφίλ σε Instagram, Facebook, Twitter και ΤikTok

Πώς να κάνετε αναφορά ψεύτικων προφίλ σε Instagram, Facebook, Twitter και ΤikTok
line
#socialmedia

 

  • Τι μπορώ να κάνω εάν κάποιος προσποιείται ότι είμαι εγώ  στο Instagram;

Εάν κάποιος έχει δημιουργήσει έναν λογαριασμό και προσποιείται ότι είστε εσείς, μπορείτε να προχωρήσετε σε  αναφορά απευθείας στο Instagram. Οι αναφορές μπορούν είτε να γίνουν μέσα από την εφαρμογή είτε συμπληρώνοντας τη φόρμα. Το έντυπο απαιτεί να δώσετε επίσημη φωτογραφία-ταυτότητα, όπως την άδεια οδήγησης ή ένα έγκυρο διαβατήριο, προκειμένου να αποδείξετε την ταυτότητά σας.

Τι μπορώ να κάνω αν κάποιος που γνωρίζω έχει πέσει θύμα πλαστοπροσωπίας  στο Instagram;

Μόνο το άτομο που έχει πέσει θύμα πλαστοπροσωπίας μπορεί να υποβάλει αναφορά. Εσείς μπορείτε να κάνετε τα εξής:

  1. Να επικοινωνήσετε με το άτομο που έχει πέσει θύμα πλαστοπροσωπίας μέσω email ή τηλεφωνικά και να το προτρέψετε να υποβάλει αναφορά.
  2. Να στείλετε απευθείας μήνυμα στο άτομο που έχει πέσει θύμα πλαστοπροσωπίας και να το προτρέψετε να υποβάλει αναφορά.

Να θυμάστε ότι, αν ο παραπλανητικός λογαριασμός παριστάνει κάποιον που έχετε εξουσιοδότηση να εκπροσωπείτε (π.χ. το παιδί σας), μπορείτε να υποβάλετε αναφορά χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα.

 

  • Τι μπορώ να κάνω αν κάποιος με παριστάνει στο Facebook;

Αν κάποιος δημιούργησε έναν λογαριασμό και προσποιείται ότι είστε εσείς:

  1. Μεταβείτε στο προφίλ που σας παραπέμπει (Εάν δεν μπορείτε να το βρείτε, δοκιμάστε να αναζητήσετε το όνομα που χρησιμοποιείται στο προφίλ ή να ρωτήσετε τους φίλους σας αν μπορούν να σας στείλουν ένα σύνδεσμο σε αυτό.)
  2. Κάντε κλικ στις τρεις τελείες στη φωτογραφία εξώφυλλου και επιλέξτε Report (Αναφορά)
  3. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για την πλαστοπροσωπία

Πώς μπορώ να κάνω μια αναφορά αν δεν έχω προφίλ στο Facebook;

Αν δεν έχετε προφίλ στο Facebook αλλά θέλετε να αναφέρετε και λογαριασμό που υποδηλώνει εσείς ή κάποιον που γνωρίζετε τότε μπορείτε να συμπληρώσετε αυτήν τη φόρμα. Θα πρέπει να δώσετε το πλήρες όνομά σας και το email επικοινωνίας και να δώσετε τη σύνδεση URL για το ψεύτικο προφίλ. Θα χρειαστεί επίσης να δώσετε κάποια μορφή ταυτότητας για να επιβεβαιώσετε τα στοιχεία σας.

 

  • Τι μπορώ να κάνω αν κάποιος προσποιείται ότι είμαι εγώ στο Twitter;

Προκειμένου ένας λογαριασμός να συμμορφώνεται με την πολιτική πλαστοπροσωπίας στο Twitter, πρέπει να δηλώνει ρητά ότι δεν συνδέεται με άτομα με παρόμοιες ονομασίες.

Ωστόσο, οι λογαριασμοί Twitter που απεικονίζουν άλλο άτομο με παραπλανητικό τρόπο ενδέχεται να ανασταλούν οριστικά σύμφωνα με την πολιτική πλαστοπροσωπίας του Twitter.

Για να αναφέρετε έναν λογαριασμό που υποδηλώνει ότι είστε εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε στο Twitter, μπορείτε να συμπληρώσετε αυτήν τη φόρμα.

Τι μπορώ να κάνω αν κάποιος που γνωρίζω έχει πέσει θύμα πλαστοπροσωπιάς στο Twitter;

Μπορείτε να αναφέρετε οποιοδήποτε προφίλ πλαστοπροσωπίας που πιστεύετε ότι παραβιάζει τους κώδικες δεοντολογίας του Twitter συμπληρώνοντας αυτή τη φόρμα.

 

  • Τι μπορώ να κάνω αν πέσω θύμα πλαστοπροσωπίας στο TikTok;

Συμφωνα με την πολιτική του TikTok, η πλαστοπροσωπέια απαγορεύεται.

Για να δείξει κάποιος χρήστης ότι εχει πέσει θύμα πλαστοπροσωπείας , θα πρέπει να δείξει σαφώς ότι δεν συνδέεται με άτομα που έχουν παρόμοια ή ίδια ονομασία.

Για να καταγγείλετε ένα λογαριασμό που παριστάνει ότι είστε εσείς στο TikTok θα πρέπει να κάνετε τις ενέργειες που περιγράφονται εδώ.

 

Αν αντιμετωπίζετε θέματα πλαστοπροσωπίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αφορούν παιδιά και νέους, τότε μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Γραμμή Βοηθείας ‘help-line 210 6007686′ του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου για συμβουλές και υποστήριξη.

 

Font Resize
Contrast