Σε εξέλιξη απάτη που “φαίνεται” να προέρχεται από τον λογαριασμό σου
line

To Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ προειδοποιεί τους χρήστες ότι βρίσκεται σε εξέλιξη απάτη με e-mail που φαίνεται οτι προέρχονται από τον ίδιο σας τον email λογαριασμό. Σας ενημερώνουμε οτι πρόκειται για απάτη που σκοπό έχει το εκβιασμό του παραλήπτη ώστε  να του αποσπάσει χρήματα. Oι απατεώνες δεν έχουν στην πραγματικότητα πρόσβαση στον λογαριασμό του παραλήπτη.

Συγκεκριμένα μέσα στο e-mail αναφέρεται:

“Χαίρετε! Όπως μπορείς να δεις, αυτό το email ήλθε από τον λογαριασμό σου. Αυτά είναι άσχημα νέα για σένα, αλλά μην ανησυχείς. Θα σου εξηγήσω.
Έχω πρόσβαση στη συσκευή σου και παρακολουθώ ήδη τη δραστηριότητά σου εδώ και μήνες.
Πώς συνέβη αυτό; Επισκέφτηκες έναν ιστότοπο που έχει παραβιαστεί, και η συσκευή σου μολύνθηκε από το δικό μου κακόβουλο λογισμικό.

Είναι ένα εξαιρετικά πολύπλοκο λογισμικό, λειτουργεί σαν Δούρειος ίππος και επειδή είναι ιδιωτικό – κανένα πρόγραμμα προστασίας από υιούς δεν μπορεί να το εντοπίσει. Βασικά η συσκευή σας παραβιάστηκε από εκείνη τη στιγμή.
Έχει ένα πρόγραμμα που καταγράφει τα πλήκτρα που πατάς, μπορεί να ελέγξει την κάμερα και μικρόφωνο, να μεταφέρει αρχεία και να παρέχει πρόσβαση στο τοπικό σου δίκτυο.
Μου πήρε λίγο χρόνο για να αποκτήσω πρόσβαση στις πληροφορίες από τη συσκευή, αλλά τώρα έχω όλες τις επαφές και τα κείμενά σου.

Για να είμαι ειλικρινής, αρχικά δεν ήθελα να κάνω κάτι κακό… Το έκανα μόνο για πλάκα. Αλλά μετά αρρώστησα λόγω COVID και έχασα τη δουλειά μου.
Έτσι, μου ήρθε μια ιδέα για να εκμεταλλευτώ αυτήν τη συγκυρία και να βγάλω χρήματα από εσάς.

Τράβηξα ένα βίντεο ενώ αυνανιζόσουν. Είναι ένα βίντεο διαχωρισμένης οθόνης που φαίνεσαι να κοιτάς την οθόνη και να εργάζεσαι.
Έχοντας διασκέδαση είναι εντάξει μαζί μου, αλλά δεν είναι εντάξει με τη φήμη σας. Δεν είμαι περήφανος γι’ αυτό, αλλά χρειάζομαι χρήματα.

Έτσι, εδώ είναι ό, τι θα κάνουμε. Με πληρώνεις ό,τι σου ζητήσω και δεν θα το στείλω στους αγαπημένους σου, τους φίλους και τους συγγενείς σου. Δεν θα το μάθει ποτέ κανείς και η φήμη σου θα παραμείνει άθικτη.
Προσοχή, δεν αστειεύομαι. Μπορώ να το στείλω μέσω email, κειμένου ή ακόμη και μέσω κοινωνικών μέσων δικτύωσης.

Πρέπει να στείλετε 0,05 Bitcoin (περίπου 1200 EUR) στο πορτοφόλι BTC μου …….
Εάν δεν ξέρετε πώς να χρησιμοποιήσετε το bitcoin, αναζητήστε στο google “αγορά bitcoin”
Θα διαγράψω το βίντεο μόλις λάβω τα χρήματα. Θα διαγράψω επίσης το κακόβουλο λογισμικό από τις συσκευές σας και όλες τις πληροφορίες που έχω. Ποτέ δεν θα ακούσετε από μένα και πάλι.

Ας θέσουμε λοιπόν μια προθεσμία γι’ αυτήν τη συμφωνία. Έχετε 2 ημέρες. Θα δω πότε θα ανοίξετε αυτό το email. Το ποσό δεν είναι διαπραγματεύσιμο.
P.S. Μην προσπαθήσεις να το αναφέρεις. Χρησιμοποιώ TOR και bitcoin τα οποία δεν μπορούν να εντοπιστούν. Αν κάνεις κάτι ηλίθιο, θα το διανείμω.

Παρακαλώ μην μου ή τον εαυτό σας κατηγορήσει γι ‘αυτό. Δεν θα γνωρίζεις ότι η κάμερα καταγράφει.”

 

Σας συμβουλεύουμε να:

  • Να μην στέλνετε ΠΟΤΕ χρήματα ή bitcoin για απειλές που λαμβάνετε μέσω email.
  • Nα έχετε ισχυρούς κωδικούς στους λογαριασμούς σας, να τους αλλάζετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
  • Όποτε σας δίνεται η δυνατότητα να ενεργοποιείτε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2 Factor Authentication).
  • Επίσης προτείνεται να απενεργοποιείτε ή να καλύπτετε οποιεσδήποτε κάμερες web όταν δεν τις χρησιμοποιείτε για να αποτρέψετε προγράμματα εκβιασμού που βασίζονται στην καταγραφή μέσω webcam.