Get Online Week 2017: Μια μεγάλη πανευρωπαϊκή εκστρατεία για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο
line

 

Η δράση Get Online Week διεξάγεται από τις 27 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου 2017 με στόχο την αντιμετώπιση των παρακάτω βασικών θεμάτων: 1) ασφάλεια στο διαδίκτυο, 2) ηλεκτρονικές υπηρεσίες, 3) εργασία και επιχειρηματικότητα

Η καμπάνια πραγματοποιείται με την υποστήριξη της πλατφόρμας  I-LINC. Η πλατφόρμα προσφέρει στους εγγεγραμμένους χρήστες ένα ψηφιακό περιβάλλον για τη δικτύωση, τη συμμετοχή και τη μάθηση που εστιάζει στην ενίσχυση των επιχειρηματικών ικανοτήτων των νέων.

Χρησιμοποιώντας μια συλλογή χρήσιμων πόρων που διατίθενται στις υπάρχουσες πλατφόρμες μέσω των δικτύων και των πρωτοβουλιών, και προσθέτοντας το δικό της πολύτιμο περιεχόμενό, η Ι-LINC αναπτύσσει μια ζωντανή κοινότητα των ενδιαφερόμενων εργοδοτών στον τομέα των ψηφιακών δεξιοτήτων για την επιχειρηματικότητα και τους συνδέει με τους νέους.

Η I-LINC διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία πόρων και χώρων δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένων των ευκαιριών μάθησης, τις σχετικές πολιτικές, τις βέλτιστες πρακτικές, τα γεγονότα, τα ενδιαφερόμενα μέρη στον τομέα και τη δυνατότητα να συνδεθεί κάποιος μαζί τους, τις ευκαιρίες χρηματοδότησης και πολλά άλλα. Η I-LINC προσφέρει επίσης στην κοινότητα μια σειρά από ευκαιρίες για να συμμετάσχουν σε διάφορες εκστρατείες. Μια από αυτές τις εκστρατείες, είναι η μεγάλη πανευρωπαϊκή εκστρατεία Get Online Week 2017 (#GOW17) που διεξάγεται αυτή την εβδομάδα.

Αυτή η ετήσια εκστρατεία ψηφιακής ενδυνάμωσης δραστηριοποιεί και ενθαρρύνει τα άτομα να χρησιμοποιούν την τεχνολογία και το διαδίκτυο με αυτοπεποίθηση και με  δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να επωφεληθούν από τον κόσμο των ψηφιακών ευκαιριών. Υποστηρίζεται από εταιρείες, μη κυβερνητικές οργανώσεις και δημόσιες αρχές. Η εκστρατεία διοργανώνεται κάθε Μάρτη από την Telecentre Europe (TE), έναν οργανισμό-ομπρέλα που εκπροσωπεί τα Ευρωπαϊκά δίκτυα των κέντρων εκμάθησης πληροφορικής.

 

Τι θα γίνει στο GOW17;

Φέτος η Get Online Week πραγματοποιείται από τις 27 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου για έβδομη συνεχή χρονιά. Από την εγκαινίασή της το 2010, η εκστρατεία GOW έχει φτάσει σε πάνω από 900.000 Ευρωπαίους σε περισσότερα από 20.000 κέντρα μάθησης σε όλη την Ευρώπη. Χάρη στην εκστρατεία, περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι χρησιμοποίησαν το διαδίκτυο για πρώτη φορά.

Κάθε χρόνο, η εκστρατεία έχει ως στόχο να αντιμετωπίσει μερικές από τις πιο πιεστικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Ευρωπαίοι. Φέτος, η εκστρατεία θα επικεντρωθεί σε τρεις βασικούς τομείς. Συγκεκριμένα:

  • Ασφάλεια στον κυβερνοχώρο: Η χρήση της τεχνολογίας και του διαδικτύου με ασφάλεια, και η διαχείριση της ψηφιακής ταυτότητας.
  • Ηλεκτρονικές υπηρεσίες: εκμάθηση ηλεκτρονικών υπηρεσιών (ηλεκτρονική διακυβέρνηση, eBanking, την ηλεκτρονική υγεία, ηλεκτρονικό εμπόριο).
  • Απασχόληση και επιχειρηματικότητα: εκμάθηση νέων δεξιοτήτων για την απασχόληση και για την έναρξη επιχειρήσεων.

Αυτά τα τρία θέματα θα αντιμετωπιστούν από 24 εθνικούς εταίρους. Μαζί με 4.000 οργανισμούς-εταίρους, μεταξύ των οποίων, δημόσιες αρχές, εταιρείες πληροφορικής,  ΜΚΟ, βιβλιοθήκες και εκπαιδευτικά ιδρύματα, οι εθνικοί εταίροι της GOW17 θα εμπλέξουν περισσότερους από 70.000 ενδιαφερόμενους και θα φτάσουν εκατοντάδες χιλιάδες περισσότερους.

 

Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία με ασφάλεια

Το πρώτο θέμα της εκστρατείας είναι η ασφάλεια στο διαδίκτυο. Το συγκεκριμένο θέμα γίνεται όλο και περισσότερο κρίσιμο για την εθνική ασφάλεια και για τις επιχειρήσεις, ενώ είναι ζωτικής σημασίας να διασφαλιστεί ότι η κοινωνία εμπιστεύεται την τεχνολογία και ότι οι πολίτες γνωρίζουν πώς να προστατεύουν τον εαυτό τους.

Στην Εσθονία, η SWA θα προωθήσει την ασφαλή και επιδέξια συμπεριφορά στο διαδίκτυο και θα οργανώσει ένα διαγωνισμό με τίτλο «Wise YouTuber 2017». Το SDC στη Γερμανία θα διεξάγει ένα διαδικτυακό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς σχετικά με ασφαλείς εφαρμογές για τα παιδιά, καθώς και για τις εφαρμογές που συλλέγουν τα περισσότερα δεδομένα από τους χρήστες. Το πρόγραμμα Escolhas στην Πορτογαλία θα προσφέρει ένα εργαστήριο για το διαδικτυακό εκφοβισμό. Η ΕΔΕΠ θα εκτελέσει μια ηλεκτρονική εκστρατεία στην Ελλάδα, όπου πάνω από 500 υποψήφιοι θα παρακολουθήσουν διαδικτυακά τις σειρές μαθημάτων ψηφιακής ασφάλειας που προσφέρει η CISCO. Στη Σουηδία, η Sambruk θα επικεντρωθεί στην κατανόηση, τη χρήση και την προστασία της ηλεκτρονικής ταυτοποίησης, και ως επί τούτου στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης στον τομέα των ψηφιακών πληροφοριών και των δημόσιων ηλεκτρονικών υπηρεσιών. Εκπαίδευση για τα πνευματικά δικαιώματα και την πνευματική ιδιοκτησία στο διαδίκτυο θα διεξαχθεί στην Ισπανία και τη Ρωσία. Στην Τσεχική Δημοκρατία, το NCBI θα πραγματοποιήσει μια διαδικτυακή εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο με έμφαση στην προστασία των προσωπικών δεδομένων σε σχέση με τις ψηφιακές δεξιότητες για την απασχόληση.

 

Πάρτε μέρος στην εκστρατεία

Κάθε χρόνο, η GOW προκαλεί τους Ευρωπαίους να μάθουν, να συμμετάσχουν, να μοιραστούν και να δημιουργήσουν μέσα από χιλιάδες εκδηλώσεις και δραστηριότητες με θέμα την αντιμετώπιση του ψηφιακού μετασχηματισμού και των επιπτώσεων του. Οι άνθρωποι και οι δεξιότητες τους είναι τα πιο σημαντικά κομμάτια αυτού του παζλ. Το ψηφιακό χάσμα παράγει το άγχος, την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια σχετικά με το μέλλον. Αντί να αντιστέκονται στην ψηφιακή μετατροπή, οι άνθρωποι και οι οργανώσεις πρέπει να προετοιμαστούν άμεσα και στρατηγικά για ένα σύνολο ικανοτήτων που θα αλλάζει και θα εξελίσσεται συνεχώς.

Αν θέλετε κι εσείς να λάβετε μέρος στις δραστηριότητες της χώρας σας επισκεφθείτε την σελίδα της I-LINC και επικοινωνήστε με τους ελληνικούς οργανισμούς που συμμετέχουν που συμμετέχουν.

 

Πηγή: BetterInternetforKids

Font Resize
Contrast