Η διαδικτυακή ασφάλεια στο επίκεντρο της συνεδρίασης του INSAFE

Η διαδικτυακή ασφάλεια στο επίκεντρο της συνεδρίασης του INSAFE
line

 

Ξεκίνησε χθες το διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο του δικτύου Insafe των Κέντρων Ασφαλούς Διαδικτύου (SIC) στο Βερολίνο της Γερμανίας. Η συνάντηση στοχεύει στη διευκόλυνση της ανταλλαγής ορθών πρακτικών σε ολόκληρο το δίκτυο σε μια σειρά από επίκαιρα θέματα πάνω στη διαδικτυακή ασφάλεια, ενώ παράλληλα συνεχίζει να ενισχύει τη συνεργατική κοινότητα μάθησης που αναπτύχθηκε μέσα στον Insafe.

Η συνάντηση θα εστιάσει στην δημιουργία μιας αποτελεσματικής εκστρατεία και, ειδικότερα, σε μία ψηφιακή εκστρατεία. Η ψηφιακή εκστρατεία έχει επιτρέψει σε οποιονδήποτε να απευθύνεται σε περισσότερους ανθρώπους, πιο γρήγορα και με μικρότερο κόστος, ωστόσο, με όλους όσους ανταγωνίζονται για την προσοχή στο διαδίκτυο, φτάνοντας, εμπλέκοντας και επηρεάζοντας το κοινό μπορεί να αποτελέσει πρόκληση. Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για κάποιες από τις αρχές και τις πρακτικές που μπορούν να βοηθήσουν στην αποτελεσματικότερη χρήση της ψηφιακής καμπάνιας και να ανακαλύψουν πώς να τις εφαρμόσουν στο δικό τους έργο ευαισθητοποίησης σχετικά με θέματα ασφάλειας σε απευθείας σύνδεση. Το Κέντρα Ασφαλούς Διαδικτύου της Ολλανδίας και του Λουξεμβούργου θα παρουσιάσουν περιπτωσιολογικές μελέτες σχετικά με τις αποτελεσματικές εκστρατείες που έχουν πραγματοποιήσει, ενώ ένα πρακτικό εργαστήριο θα βοηθήσει περαιτέρω τους συμμετέχοντες να καθορίσουν τα κατάλληλα κανάλια για τη σύνδεση με το κοινό στο διαδίκτυο.

Η συνάντηση παράσχει επίσης ευκαιρίες για την καλύτερη κατανόηση  του Κανονισμού Γενικής Προστασίας Δεδομένων (GDPR), συμπεριλαμβανομένων των μέτρων που θα πρέπει να λάβουν τα Κέντρα Ασφαλούς Διαδικτύου προκειμένου να συμμορφωθούν με την έναρξη ισχύος του κανονισμού τον Μάιο του 2018. Άλλα θέματα της ημερήσιας διάταξης περιλαμβάνουν την αντιμετώπιση του διαδικτυακού εκφοβισμού στα σχολεία μέσω της συστηματικής παρέμβασης και της πρόληψης και των γκρίζων περιοχών σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών στο διαδίκτυο.

Ο Hans Martens, συντονιστής του δικτύου Insafe, δήλωσε: “Για άλλη μια φορά είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε πολλούς από τους συναδέλφους μας σε αυτήν την εξαμηνιαία εκπαιδευτική συνάντηση του δικτύου Insafe. Όπως πάντα, θα συζητήσουμε βασικά ζητήματα σχετικά με τη δημιουργία ενός ασφαλέστερου και καλύτερου διαδικτύου για όλους. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που μπορούμε να παρέχουμε στους συναδέλφους κατάρτιση σχετικά με την αποτελεσματική ψηφιακή εκστρατεία: καθώς πλησιάζουμε στην Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2018, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018, ελπίζουμε ότι πολλά Κέντρα θα μπορέσουν να κάνουν τη γνώση πράξη, καθώς ενωνόμαστε σε ολόκληρο τον πλανήτη με το κοινό μήνυμα της εκστρατείας “Δημιούργησε, συνδέσου και μοιράσου με σεβασμό: Ένα καλύτερο διαδίκτυο ξεκινά από εσένα”.

Πηγή: ΒΙΚ

Font Resize