Νέες ρυθμίσεις ασφαλείας για τους ανήλικους χρήστες προαναγγέλει το Instagram
line
#staysafeonline

 

Νέες δυνατότητες ασφάλειας και απορρήτου για τους ανήλικους χρήστες του εγκαθιστά το Instagram με στόχο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η πλατφόρμα, να βελτιώσει την εμπειρία και την ασφάλεια των νέων που χρησιμοποιούν το Instagram.Η πλατφόρμα διευκρινίζει ότι η συγκεκριμένη λειτουργία θα είναι διαθέσιμη σε «ορισμένες χώρες» από τον Μάρτιο, χωρίς να λέει σε ποιες ακριβώς, και ελπίζει να την αναπτύξει σύντομα παντού στον κόσμο.

Να υπενθυμίσουμε ότι η επιτρεπόμενη ηλικία δημιουργίας προφίλ στη συγκεκριμένη πλατφόρμα είναι τα 13 οπότε οι νέες ρυθμίσεις αφορούν στους χρήστες από 13 -18 ετών. Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου συνιστά σε γονείς και παιδιά όταν δημιουργούν ένα λογαριασμό (για το παιδί) σε κάποιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης να δηλώνουν την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ηλικία του παιδιού καθώς πολλές ρυθμίσεις και δυνατότητες που διατίθενται για την προστασία των νέων είναι διαθέσιμες μόνο σε λογαριασμούς ηλικίας 18 ετών και κάτω.

Αναλυτικά οι νέες δυνατότητες είναι:

Το απόρρητο ενθαρρύνεται κατά την εγγραφή

Το Instagram έχει προσθέσει μια νέα ρύθμιση γύρω από ιδιωτικούς και δημόσιους λογαριασμούς για άτομα κάτω των 18 ετών. Οι ρυθμίσεις εφαρμόζονται κατά την εγγραφή ενός ανήλικου χρήστη στην πλατφόρμα οπότε και εμφανίζεται μια οθόνη όπου μπορεί  να επιλέξει είτε δημόσιο είτε ιδιωτικό λογαριασμό. Σε αυτήν την οθόνη υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι σημαίνουν αυτοί οι διαφορετικοί τύποι λογαριασμού και πώς μπορούν να αλλάξουν τις εμπειρίες στην εφαρμογή.

Εάν ο χρήστης δεν επιλέξει να ορίσει τον λογαριασμό του σε «ιδιωτικό», το Instagram θα του στέλνει ειδοποιήσεις σε συνεχή βάση με πληροφορίες σχετικά με τα οφέλη ενός ιδιωτικού λογαριασμού και θα του υπενθυμίζει να ελέγξει τις ρυθμίσεις του.

Περιορισμός άμεσων μηνυμάτων

Το Instagram ανακοίνωσε επίσης νέα μέτρα σχετικά με τα άμεσα μηνύματα. Πλέον αν ένας ανήλικος δεν ακολουθεί κάποιον ενήλικα τότε ο ενήλικας δε θα μπορεί να του στείλει μήνυμα και να επικοινωνήσει μαζί του. Αν μάλιστα επιχειρήσει να το κάνει, ένα αυτοματοποιημένο μήνυμα θα τον ενημερώνει ότι δεν έχει αυτή τη δυνατότητα.  

Το Instagram θα στείλει επίσης ειδοποιήσεις σε νέους εξηγώντας την ανάγκη να είναι προσεκτικοί σε συνομιλίες με ενήλικες με τους οποίους είναι ήδη συνδεδεμένοι.

 

Η δημοφιλής πλατφόρμα  δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το εργαλείο που αναπτύσσει για να εντοπίζει την πραγματική ηλικία των χρηστών. Περιορίστηκε να αναφέρει ότι θα βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση.

Περισσότερες συμβουλές σχετικά με το Instagram μπορείτε να διαβάσετε εδώ:

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Instagram

Πως να κάνετε αναφορά στο Instagram

Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις γονιών για το Instagram

Instagram