Πως μπορείτε να μάθετε ποια στοιχεία σας έχει συλλέξει το Facebook
line
facebook

Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει η διαπίστωση ότι το κοινωνικό δίκτυο Facebook κρατάει αρχείο κλήσεων, τηλεφωνικών αριθμών, ημερομηνιών και διάρκειας, μηνύματα και παραλήπτες από κινητά Android των χρηστών, χωρίς μάλιστα την έγκρισή τους. Μπορεί να μην αποθηκεύεται το περιεχόμενο των μηνυμάτων και των κλήσεων φέρεται όμως να έχει αποθηκεύτει όλη η υπόλοιπη δραστηριότητα πολλών χρηστών. Το κοινωνικό δίκτυο σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις ανησυχίες ισχυρίζεται ότι όλο αυτό προέκυψε κυρίως από την εφαρμογή messenger και το Facebook Lite όπου ο συγχρονισμός των δεδομένων επιτρέπει στους χρήστες να μείνουν σε επαφή αφού βάση του τηλεφωνικού καταλόγου προβάλλονται οι προτεινόμενοι φίλοι.  Παραδέχεται μάλιστα ότι αποθηκεύει τα δεδομένα αλλά όπως επισημαίνει μόνο με ρητή έγκριση, γεγονός που διαψεύδεται όμως από πολλούς χρήστες.  

Πως μπορείτε να μάθετε τι έχει συλλέξει το Facebook για εσάς:

Μπορείτε να μεταβείτε στο βέλος πάνω δεξιά και από εκεί να επιλέξετε την επιλογή «Ρυθμίσεις»

φβ

Θα σας οδηγήσει στη σελίδα που εμφανίζονται οι γενικές ρυθμίσεις λογαριασμού.

Εν συνεχεία επιλέγετε το «Κατεβάστε ένα αντίγραφο» των δεδομένων σας, κάτω αριστερά και αφού πληκτρολογήσετε τον κωδικό σας σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα θα σας σταλεί το αρχείο των δεδομένων σας στη διεύθυνση email που έχετε δηλώσει.

Untitled

Πώς να σταματήσετε την καταγραφή των κλήσεων και των μηνυμάτων:

  • Ανοίξτε το Messenger από το κινητό (είτε Android είτε iphone) και από το αρχικό μενού πατήστε την εικόνα του προφίλ σας στην επάνω δεξιά γωνία.
  • Στη συνέχεια, πατήστε “Άτομα” και απενεργοποιήστε τις “Συγχρονισμένες επαφές”.

Όπως επισημαίνεται από το κοινωνικό δίκτυο πάντως, στο άμεσο χρονικό διάστημα θα ισχύσουν αλλαγές στους όρους χρήσης και στην πολιτική ως προς τα δεδομένα, προκειμένου να αποσαφηνίζεται καλύτερα τι δεδομένα συλλέγονται και πώς χρησιμοποιούνται.

Font Resize
Contrast