Πως να αναπτύξετε θετικές ψηφιακές εμπειρίες για το παιδί σας.

Πως να αναπτύξετε θετικές ψηφιακές εμπειρίες για το παιδί σας.
line
#possitivecontent

 

Η εβδομάδα ευαισθητοποίησης ποιοτικού περιεχομένου στο διαδίκτυο μόλις ξεκίνησε από τον INSAFE με στόχο την οικοδόμηση μιας καλύτερης διαδικτυακής εμπειρίας για τα παιδιά: ένα διαδίκτυο με θετικό περιεχόμενο, ένα διαδίκτυο που «επιτρέπει στα παιδιά να μαθαίνουν, να διασκεδάζουν, να δημιουργούν, να απολαμβάνουν, να έχουν αυτοσεβασμό, που ενισχύει τη συμμετοχή τους στην κοινωνία και που τα παροτρύνει να παράγουν και να διανέμουν το δικό τους θετικό περιεχόμενο».

Η εκστρατεία παρέχει συγκεκριμένα και πρακτικά εργαλεία που θα βοηθήσουν στη δημιουργία και τη διάδοση τέτοιου περιεχομένου. Οι δημιουργοί, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς μπορούν να επωφεληθούν από το υλικό που διατίθεται μέσω της ιστοσελίδας Positive Online Content  το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς έχει μεταφραστεί σε 23 γλώσσες.

Ένα σημαντικό εργαλείο που μπορεί να βοηθήσει όχι μόνο τους παρόχους περιεχομένου να δημιουργούν προϊόντα κατάλληλα και να εξασφαλίζουν ότι τα παιδιά μπορούν να πλοηγούνται σε αυτά χωρίς κίνδυνο επιβλαβών συνεπειών αλλά και τους γονείς, φροντιστές και εκπαιδευτικούς να ξεχωρίζουν τα χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέχουν όταν επιλέγουν τις  διαδικτυακές εμπειρίες των παιδιών, είναι η λίστα ελέγχου κριτηρίων θετικού περιεχομένου στο διαδίκτυο την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Positive_content_stakeholders-1

 

Επισκεφθείτε το νέο mini-site του Better Internet For Kids.gr για το θετικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο και ακολουθήστε τις συζητήσεις και τις δραστηριότητες καθ΄ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας χρησιμοποιώντας το hashtag #positivecontent.

ΠΗΓΗ: ΒΙΚ

Font Resize