Εκστρατεία “Seize the Controls” για υπεύθυνο διαδικτυακό παιχνίδι
line
#onlinegaming
#seizethecontrols

Η Video Games Europe (VGE) ξεκίνησε την εκστρατεία «Seize the Controls» ενόψει της εορταστικής περιόδου. Η εκστρατεία στοχεύει στην ενημέρωση των γονέων σχετικά με τα εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους για να δημιουργήσουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία βιντεοπαιχνιδιών για την οικογένειά τους.

Η εκστρατεία εστιάζει σε  πέντε βασικές συμβουλές σχετικά με τα εύχρηστα εργαλεία που είναι διαθέσιμα για τη διαχείριση των διαδικτυακών παιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένου του τι παίζουν τα παιδιά, με ποιον παίζουν, πόσο καιρό παίζουν και πόσα μπορούν να ξοδέψουν. Οι γονείς και οι κηδεμόνες μπορούν να επιλέξουν τα εργαλεία που λειτουργούν καλύτερα για την οικογένεια τους.

Η τελευταία έρευνα που διεξήχθη από κοινού από την PEGI (Pan European Game Information) και την IPSOS δείχνει ότι το 79% των γονέων με παιδιά που παίζουν βιντεοπαιχνίδια γνωρίζουν τις ηλικιακές ετικέτες PEGI. Όσον αφορά τα εργαλεία γονικού ελέγχου το 62% λέει ότι εφαρμόζει ένα ή περισσότερα εργαλεία για να παρακολουθεί ή να περιορίζει το παιχνίδι του παιδιού τους.

Πώς να διασφαλίσετε ότι το παιχνίδι γίνεται υπεύθυνα:

Είτε τα παιδιά σας παίζουν για διασκέδαση, για να μάθουν, να συνδεθούν ή να γυμναστούν, θέλουμε να έχετε την υποστήριξη και την αυτοπεποίθηση που χρειάζεστε για να διαχειριστείτε τον χρόνο οθόνης, τις δαπάνες και την πρόσβαση σε περιεχόμενο κατάλληλο για την ηλικία τους. Έτσι, πριν ή ενώ παίζουν, αφιερώστε λίγο χρόνο για να διαβάστε τις βασικές πληροφορίες και συμβουλές για ένα υπεύθυνο διαδικτυακό παιχνίδι:

Ανακαλύψτε περισσότερα για την εκστρατεία στο www.seizethecontrols.eu.