20 χρόνια Hμέρα Ασφαλούς Διαδικτύου: Μια μεγάλη παγκόσμια γιορτή!
line

Σήμερα, σε περισσότερες από 200 χώρες σε όλο τον κόσμο εορτάζεται η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2023 για 20η συνεχόμενη χρονιά! Εκατομμύρια άνθρωποι – κάτω από την ομπρέλα των οργανισμών INSAFE/INHOPE και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής -ενώνονται για να εμπνεύσουν θετικές αλλαγές στο διαδίκτυο, να ευαισθητοποιήσουν σε θέματα ασφάλειας και να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες. Στο επίκεντρο της φετινής Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου θα βρεθεί η νέα στρατηγική BIK+ που στοχεύει να διασφαλίσει ότι τα παιδιά προστατεύονται, γίνονται σεβαστά και ενδυναμώνονται στο διαδίκτυο. 

(Το βίντεο περιέχει ελληνικούς υπότιτλους)

Είτε είστε νέος, γονέας ή φροντιστής, δάσκαλος, εκπαιδευτικός ή ακαδημαϊκός, υπεύθυνος χάραξης πολιτικής, είτε εκπροσωπείτε έναν οργανισμό, όλοι έχουν να παίξουν έναν ρόλο στη δημιουργία και τη διατήρηση ενός καλύτερου διαδικτυακού κόσμου!

Το μήνυμα της πρεσβευτού του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου Βάσως Λασκαράκη για τον εορτασμό της Ημέρας.

Με τα χρόνια, η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου έχει γίνει ένα ορόσημο στο διαδικτυακό ημερολόγιο ασφάλειας. Ξεκίνησε ως πρωτοβουλία του προγράμματος EU SafeBorders το 2004 και υιοθετήθηκε από το δίκτυο Insafe ως μία από τις πρώτες του δράσεις το 2005. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου ξεπέρασε την παραδοσιακή γεωγραφική της ζώνη και σήμερα γιορτάζεται σε περίπου 200 χώρες και περιοχές παγκοσμίως.

Το πάνελ νέων του Κέντρου δημιούργησε τη δική του καμπάνια για τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2023